Film & TV-klipper uddannelse – Kort- & Dokumentar Filmskolen

Historier kan flytte mennesker

Lær at mestre film- & tv-klipperens kreative håndværk i markedets mest populære klippeprogrammer

 

Få mere information

 

Ring og hør nærmere: 35 34 68 00

Bliv undervist af branchens mest erfarne og benyttede fagfolk

Film- & TV-klipper er en fire måneders intensiv uddannelse, hvor du undervises af instruktører, klippere, kamerafolk med flere, som hver er specialister indenfor deres område af filmhåndværket. Undervisere som sætter deres viden og erfaring i spil og guider dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for.

Hvornår starter uddannelsen til Film- & TV-klipper?

Forår 2020: 20. januar – 4. juni 2020.

Info-aften torsdag d. 21. april kl 17.00 -19:00

Kig ind til åbent hus, mød underviserne, få mere at vide om uddannelsen og hør foredraget om hvordan du skaber medrivende historier med levende billeder. Se programmet her. Tilmeld dig gerne via mail (på knappen).

 

Reservér en plads - uforpligtende Info-aften - 21. april

Hvad lærer du?

På uddannelsen til Film- & TV-klipper føres du igennem en bred vifte af fag, som dækker alle nøglekompetencer til at kunne fortælle din historie gennem klipning. Du undervises i dramaturgi, optageteknik og programkundskaber og arbejder med din æstetiske, rytmiske og kunstneriske sans. Efter endt uddannelse er du selvhjulpen i kunsten at fortælle med levende billeder.

Hvad er film- & tv-klipperens kreative håndværk?

En filmklipper arbejder typisk tæt sammen med instruktøren med at redigere det optagede materiale og skabe den filmiske fortælling og udtryk. Det fordrer at filmklipperen har en bred indsigt i alle faser af en filmproduktion, fra dramaturgi, optageteknik og programkundskaber til æstetisk, rytmisk og kunstnerisk sans.

Uddannelse + værktøjskassen til at komme igang som filmklipper
I løbet af fire intensive måneder på Film- & TV-klipper uddannelsen arbejder du med forskellige faser i en filmproduktion og kommer især i dybden med at anvende klippeprogrammer.

Uddannelsen starter med at indføre dig i dramaturgi og kamera, og sidenhen klippegrammatik med udgangspunkt i praktiske øvelser. Løbende opnår du en større fortrolighed med de forskellige discipliner der danner grundlag for klipperens arbejde.

Når du har basis på plads, lærer du de nyeste versioner af de tre markedsledende klippe-softwares: Final Cut Pro X, DaVinci Resolve og Adobe Premiere Pro CC. Vi åbner også op for colorgrading, der giver din film et unikt look. Herefter arbejder du med musik og lyd-efterbehandling, der er essentielt for at støtte din filmiske fortælling.

Endelig afslutter vi med et Motion Designer forløb i Adobe After Effect, hvor du arbejder med grafiske effekter, animation og green-screen.

Dramaturgi er den usynlige røde tråd

Klipperens arbejde består i at fortælle historier igennem klipningen og dermed realisere filmens vision. Film- & TV-klipper uddannelsens egentlige formål er derfor at gøre klipperen til med-fortæller.

Som med ethvert håndværk er det dog vigtigt at kende sine værktøjer, og vi vægter at du får et grundigt kendskab til de forskellige klippeprogrammer højt igennem uddannelsen.

En film eller et tv-program har normalt en instruktør eller tilrettelægger som ankermand, men programmets endelige udtryk vinder ved det gode samspil mellem på den ene side klipperen, som giver sit bud, og på den anden side instruktøren der holder historiens dagsorden. For at uddanne klipperen i denne samarbejdsrelation, er dramaturgi den usynlige røde tråd, vi arbejder med gennem hele forløbet.

I mesterlære med rum til at eksperimentere
Hele uddannelsesforløbet foregår i et nært og meget individuelt støttende miljø, hvor der er plads til at fejle – og ikke mindst lære af dine fejl. Skridt for skridt støtter underviserne dig i at opbygge de nødvendige klippetekniske og kreative færdigheder, som kræves af en skarp visuel fortæller.

Fortæl din historie med film
Du vil opleve hvordan filmhåndværket dag for dag kryber ind under huden. Langsomt men sikkert vil du begynde at opdage din egen måde at klippe en film på – din stil og din stemme. Uddannelsen giver dig de absolut bedste forudsætninger til at bringe dig videre som Film- & TV-klipper.

Sådan er Film & TV-klipper uddannelsen bygget op

Det faglige indhold lærer dig trin-for-trin at arbejde med alle relevante klippeværktøjer og -programmer. Du arbejder hands-on med opgaverne og får løbende kritik og feedback fra dine undervisere. Det giver dig præcis de kompetencer der skal til, at du efterfølgende kan klippe både video, TV og film.

Professionel historiefortælling

Du lærer filmisk historiefortælling og opnår stor viden om dramaets grundpiller og struktur. Du får en forståelse for essentielle metoder og dramaturgiske greb, så dine historier får fremdrift og engagerer publikum til at se dine film til ende.

Underviser:
Jørgen Kastrup (Manuskriptforfatter, filmklipper & filminstruktør)

Dato: 20.-24. januar – 5 dage.

Læs mere om kurset

Videokamera grundkursus

For at at blive en god film & tv-klipper, skal du også havde en forståelse for optagelser. På dette kursus bliver du fortrolig med kameraets knapper og menupunkter under forskellige optageforhold. Gennem praktiske øvelser får du styr på teknikken og opbygger et solidt fundament, som medvirker til at skabe det filmiske udtryk. Det er i optagefasen, at du skaber dit råmateriale med muligheder og begrænsninger for den senere klipning.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 27.-31. januar – 5 dage

Læs mere om kurserne
Videokamera Grundlæggende

Adobe Premiere Pro Grundlæggende

Adobe Premiere Pro bruges mere og mere både af freelance klippere og i produktionsbranchen. Softwaren er en del af Adobes Creative Cloud-pakke. Premiere er meget fleksibel i sine funktioner bl.a. på gund af den lethed, hvormed man kan tilgå andre af Adobes specialprogrammer. Fx. lydbehandlingsprogrammet Audition og Motion Grafic i programmet After Effect, som kommer ind senere. 

Undervisere:
Christoffer Schuricht (Filmklipper & colorgrader)

Dato: 3.-7. februar – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippegrammatik

Klipningens sprog er en levende størrelse. En fortælling kan med de samme optagelser føres i flere retninger. På Klippegrammatik lærer du grundbegrebernes teori kombineret med udgangspunkt i praktiske øvelser. Der eksisterer ikke én universel måde at klippe TV og film, men alligevel er der en filmsproglig grundstruktur, som enhver TV- og filmklipper skal kende, så historien i dine film træder frem uden “stavefejl”.

Underviser: Jørgen Kastrup (Manuskriptforfatter, filmklipper & filminstruktør)

Dato: 10. – 14. februar – 5 dage

Læs mere om kurset

Optimér dit udtryk i Adobe Premiere Pro (videregående)

Her kommer du i dybden med Adobe Premiere Pros anvendelsesmuligheder. Vi kigger på Premieres samspil med andre Adobe programmer og hvordan du opsætte dit arbejdsrum hensigtsmæssigt. Ved at klippe scener lærer du at anvende forskellige funktionaliteter som fx greenscreen, multicam, tracking og meget mere.

Undervisere:
Christoffer Schuricht (Filmklipper & colorgrader)

Dato: 17.-21. februar – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippe grundkursus: AVID Media Composer

Med en systematisk og detaljeret gennemgang bliver du fortrolig med AVID – TV-stationer og produktionsselskabernes mest anvendte program. Du lærer klippeprogrammets brugerflade, de vigtigste værktøjer, arbejdsgange og funktioner i et komplet workflow. I løbet af ugen får du styr på dit basis klippeværktøj og kan fremover klippe dine optagelser sammen.

Underviser:
Egon Christensen  (Filmklipper & colorgrader)

Dato: 24.-28. februar – 5 dage

Læs mere om kurset

Penneprøve

I samarbejde med dokumentarfilminstruktørerne laver du nu din første korte film, hvor du i løbet af en uge bringer alt det i spil, du har lært ind til nu. Fra idéudvikling og planlægning til optagelse og klipning. Du får lejlighed til at afprøve gode idéer og indhente de erfaringer, som fremadrettet gør dit klipperliv lettere.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 2.-6. marts – 5 dage

Skriv til TV: Værtsoplæg, speaks & TV-trailere

Klippere får ofte stillet opgaven at skrive speak eller andre tekster til en produktion. På denne kreative workshop bliver du bevidst om forskellen på at skrive værtsoplæg og speaks til programmer og trailere. Du får styr på genreforskelle og særlige ordkategorier i forhold til reportage, reality og underholdning. Ikke mindst lærer du at skrive mundret, kort og præcist.

Underviser:
Thomas Klinkby (Redaktionschef)

Dato: 9.-11. marts – 3 dage

Læs mere om kurset

Klippe videregående kursus: Optimér dit workflow i AVID

Du lærer hvordan du strukturerer dit workflow og hvilke arbejdsgange der vil gøre dig til en mere effektiv klipper. Du arbejder med Bins, Groups og lydspor, så du opnår et maksimalt overblik over dit materiale, og får konkrete tricks til, hvordan du bliver hurtigere til at navigere i dit materiale, til at anvende timelines og til at lave det første nedklip.

Underviser:
Birger Kort Madsen (Film & TV-klipper)

Dato: 12.-13. marts – 2 dage

Læs mere om kurset

Posttilrettelæggelse

Mange TV-programmer tager form undervejs hvor redaktionen, tilrettelæggeren og klipperen samarbejder om posttilrettelæggelsen og at få historien helt på plads. Gennem en række praktiske øvelser for-redigerer du i aktuelt materiale fra kendte TV-programmer og bliver coachet på dine personlige indfaldsvinkel, så du bliver skarpere på at bruge visual proof aktivt i din TV-fortælling.

Underviser: Tijana Paludan Duus (Postproducer & projektleder)

Dato: 16. – 20. marts – 5 dage

Læs mere om kurset

Lyd som fortællende element

Du får indsigt i hvordan lyden spiller en vigtig rolle i enhver film- TV- eller videoproduktion. Den rette lyd kan bringe seeren fra en scene i et værelse til det ydre rum på et split sekund. At kunne bruge lyd på den rigtige måde er essentielt for at underbygge din historie, da lyden for alvor er det, som bringer seeren ind i historiens følelsesmæssige univers.

Underviser:
Jesper Siberg (Sounddesigner, lydtekniker og komponist)

Dato: 23.-25. marts – 3 dage

Læs mere om kurset

Musik til video, film & tv

Du får indsigt i filmmusikkens medfortællende egenskaber og forståelse for hvordan rigtig timet musik kan øge eller sænke seerens puls, ændre opfattelsen af tid, beskrive to personers relation og meget mere. På kurset bliver du mere bevidst om musikkens virkemidler til at understøtte din film og forstår hvorfor lyd er lige så vigtigt som billeder.

Underviser:
Martin Fabricius (Filmkomponist & vibrafonist)

Dato: 26.- 27. marts – 2 dage

Læs mere om kurset

Colorgrading

Med udgangspunkt i DaVinci Resolve lærer du colorgradingen i teori og især praksis. Du opnår en forståelse af historien bag colorgrading og hvordan farver fungerer i forbindelse med video. Du lærer at matche op og skabe et bestemt look.

Underviser:
Christian Bille (Kolorist, klipper, fotograf & teknisk konsulent)

Dato: 30. marts -1. april – 3 dage

Læs mere om kurset

Lydbehandling i postproduktionen

Hvordan får du mest muligt ud af de forskellige lydbehandlingsværktøjer i postproduktionen
som fx EQ, støjreduktion og limiter?  Her lærer du hvordan du lægger niveauer korrekt, fremhæver tydelighed i dialog og voiceover, og om hvordan du skaber et flow i lyden ved hjælp af musik og lydeffekter. Du lærer også forskellige metoder til at redde en dårlig lydoptagelse.

Underviser:
Jesper Siberg (Sounddesigner, lydtekniker og komponist)

Dato: 2. – 3.april – 2 dage

Læs mere om kurset

Klippe workshop: Dokumentarfilm

Du introduceres for klippeteori udfra Walter Murch’s tanker om hvordan man ‘klipper på følelsen’, og laver praktiske øvelser med at klippe scener fra virkelige filmoptagelser. Undervejs reflekterer og diskuterer vi forskellige bud på hvordan du skaber sammenhængende historier af materialet. Du får feedback og bliver bevidst om, hvordan du kan arbejde med dit materiale fremover. 

Underviser:
Sami Saif (Dokumentarfilminstruktør, filmklipper)

Dato: 14. – 17. april – 4 dage

Læs mere om kurset

AVID Media Composer: Videregående

Du kommer i dybden og styrker dine tekniske færdigheder med øvelser og løbende feedback. Kurset fokuserer især på effekter og compositing, som i stor udstrækning bruges i program-teasers, spots og breakers, men også i færdige programmer, hvor de bruges til at frembringe bestemte følelser hos modtageren.

Underviser:
Birger Kort Madsen (Film & TV-klipper)

Dato: 20.-24. april – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippe workshop: Fiktion

Med udgangspunkt i en forudoptaget kortfilm, arbejder du dig længere ind i klippegrammatikken igennem praktiske øvelser og feedback. Du får styrket dine færdigheder og får ny inspiration uanset dit udgangspunkt, og du er klar til at skabe din egen medrivende fortælling. Dermed opnår du en styrket indsigt i, hvordan man klipper fiktion. 

Underviser:
Jørgen Kastrup (Manuskriptforfatter, filmklipper & filminstruktør)

Dato: 27. april -1. maj – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippe workshop: Online video

Det kræver det stor bevidsthed omkring klipningen, når du arbejder med det korte format. Vi giver dig redskaber til at kunne identificere de forskellige klippeteknikker og vurdere, hvilke egner sig bedst til din korte film. Du lærer at formidle dit budskab på ultra kort tid og hvilke beslutninger i klipningen der tydeliggør dit budskab i forhold til målgruppen. Du klipper i et for-produceret materiale med god mulighed for at vurdere den enkelte optagelses potentiale.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 4. – 7. maj – 4 dage

Læs mere om kurset

Optagelse, produktion og klipning

Det er nu, du lærer hvordan de enkelte håndværk reelt spiller sammen. Du står over for at prioritere kreative valg i forhold til produktionens rammer for at få din afgangsfilm helt i mål.

I løbet af optage- og klippeperioden har du løbende kontakt med din mentor, som rådgiver dig og drøfter dine instruktørvalg og andre udfordringer du får undervejs.

Mentor:
Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 11. maj – 3. juni

AFSLUTNING: Screening af medstuderendes afgangsfilm

På uddannelsens sidste dag evalueres Film & TV-klipper uddannelsen og der er visninger af nogle af semesterets filmproduktioner fra de medstuderendes hånd. I løbet af dagen modtager du et diplom for din gennemførte uddannelse og der serveres snacks og drikkevarer.

Dato: 4. juni

BONUS: Post Workshop

Post Workshop er til dig der har afsluttet en af vores uddannelser, og som har behov for sparring omkring konkrete projekter, spørgsmål, ‘hvordan var det nu man…’ eller blot savner vores kaffe og ønsker at netværke med andre i samme situation.

Få et samlet overblik

Print en oversigt over uddannelsens forskellige moduler (pdf)

Ret til ændringer af programmet forbeholdes

Mød dine undervisere

Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig, til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter du brænder for.

Jørgen kastrup

Manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør

CASPER JOEL

Casper Joel

Instruktør, fotograf & filmklipper

Egon Christensen

Filmklipper: Final Cut Media Composer

Christoffer Schuricht

Filmklipper, colorgrader

Sami Saif

Dokumentarfilminstruktør, filmklipper

Jesper Siberg

Sounddesigner, lydtekniker og komponist

Martin Fabricius

Filmkomponist & vibrafonist

Thomas Klinkby

Redaktionschef og tilrettelægger

Christian Bille

Kolorist, filmklipper, fotograf & teknisk konsulent

Tijana Paludan Duus

Redaktionschef, tilrettelægger & postproducer

Flemming Lyngse

Dokumentarfilminstruktør

Praktisk Information

Undervisning & mødetid

Undervisning: Mandag – fredag kl. 9.30 – 15.30.
Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

Der er kaffe på kanden når vi åbner kl 9, så kom gerne i god tid.

Der stilles computere (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet, vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Frokost

Du kan købe frokost i Det Danske Filmstudies kantine. En lille frokosttallerken koster 50,00 kr en stor 65,00 kr. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, som du kan opbevare i vores køleskab og gerne må spise i kantinen.

Find vej

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i  hos Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

Forudsætninger

Uddannelsen favner både begyndere og øvede i kraft af, at der er så meget fokus på den enkeltes udvikling. For at få mest muligt ud af uddannelsen, skal du investere al din tid i de 4 måneder du er her. Har du også en nysgerrighed for andre mennesker og og kan lide at lege med fx Adobes programmer, så er du allerede godt på vej.

Er du i tvivl, så ring og få en vejledende snak på tlf. 35 34 68 00.

Pris for uddannelsen

2020: DKK 52.200 ekskl. moms

Det er muligt at betale i rater. Ring og hør nærmere på tlf. 35 34 68 00

Bruttolønsordning

Via bruttolønsordningen kan din arbejdsgiver betale uddannelsen mod at modregne det i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge, da du selv betaler ud af din løn før skat. Det kan ofte spare dig for det halve af prisen for uddannelsen.

Læs mere om ordningen på skat.dk

Støttemuligheder

Nogle kursister får støtte via deres fagforbund, fx Journalistforbundet eller Jobcenteret. Kontakt din konsulent for at høre nærmere om dine muligheder. Vi sparrer gerne med dig hvilken værdi kurset kan have for for din kompetenceudvikling.

På kursus i kreative rammer i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til Film & TV-klipper uddannelsen, kan du kontakte os på følgende:
Tlf. 35 34 68 00 eller e-mail: info@filmkurser.dk

Hvem søger uddannelsen?

Uddannelsen til Film- & TV-klipper søges af folk med helt forskellig arbejds- og uddannelsesbaggrund, som har det tilfælles, at de interesserer sig for film. Det kan være unge mennesker som gerne vil kvalificere sig til at komme ind på Filmskoler i ind- og udland. Oftest er vores ansøgere mennesker, som efter moden overvejelse vil give deres liv en ny drejning, og ønsker en intensiv uddannelse i at formidle medrivende historier i levende billeder.

Vi ser ofte, at det er en gave for studiemiljøet at de studerendes alder varierer og oplever, at netværk opstår på holdet internt og med studerende fra filmskolens andre uddannelser.

Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til klippeprogrammer, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

Har skolen optage- og klippeudstyr jeg kan låne?

Du får stillet optageudstyr og en klippe-computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe dit eget kamera og egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem.

Du er velkomment til at ringe og få vejledning om optageudstyr, hvis du foretrækker at købe dit eget kamera. Ligesom vi kan rådgive dig om valg af klippeprogram. Tlf: 35 34 68 00

Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

Uddannelserne hos Kort & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet en afgangsfilm, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

Hvad kan jeg efter uddannelsen?

Ved uddannelsens afslutning har du selv erfaret hvad dokumentarfilm produktion er. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, du kan selv ideudvikle og produktionsplanlægge. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler. Du vil have lært alt det, som gør din næste produktion lettere, sjovere og endnu mere kvalificeret.

Kan jeg splitte uddannelsen op og tage den lidt ad gangen?

Uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør er opbygget som et sammenhængende forløb, hvor du kommer igennem alt det, du skal kunne for at lave en film.  Det vil være svært for dig at få samme udbytte, hvis du splitter uddannelsen op. Når det er sagt, består uddannelsen af kursusmoduler som også udbydes som enkeltkurser. Du kan derfor vælge at tage dele af uddannelsen som enkelt-kurser. Det koster mere, da der er en væsentlig rabat, når du køber et uddannelsesforløb.

Ring og få en snak om dine muligheder på tlf. 35 34 68 00

Vil du vide mere? Info-aften 21. april

Det er rart at se med egne øjne, hvad det er for en uddannelse, filmmiljøet, og hvilke mennesker du møder, når du overvejer om uddannelsen til Film & TV-klipper er noget for dig.

Vi holder Info-aften om vores uddannelser tirsdag den 21. april kl 17:00-19:00. Se programmet og tilmeld dig. Du er også velkommen til at besøge os en anden dag – ring og aftal tid på tlf. 35 34 68 00.

Tilmeld dig info-aften (mail)

Reserver din plads (uforpligtende) og vi ringer til dig

Når du tilmelder dig her, reserverer du din plads. Vi kontakter dig og bekræfter din tilmelding, før vi laver en bindende aftale. (Kommer)

Ring til os på 35 34 68 00

Det er ofte skoleledelsen, der tager telefonen og svarer på spørgsmål på uddannelsen, kursernes indhold, udstyr eller andet der kan afklare om uddannelsen til Film & TV-klipper, er det rette for dig.

Christina_Hove

Er du stadig i tvivl? Se videoerne med vores tidligere elever

Det er med vidt forskellige baggrunde, færdigheder og interesser vores elever søger ind på vores uddannelser. Fælles er deres engagement og ambitiøse tilgang, når de arbejder intenst med at lære at skabe film under uddannelsen.

I de to film fortæller vores afgangselever Thomas, Torben og Atli om hvorfor de valgte at uddanne sig til Film & TV-klippere.

Se, hvad tidligere elever siger om at gå på Kort & Dokumentar Filmskolen

 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo
 • Gitte Hasseltoft
  Det jeg lærte på Kort- & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller