Dokumentarfilm Instruktør Uddannelse – Kort- & Dokumentar Filmskolen

Historier kan flytte mennesker

Lær at skabe din egen dokumentarfilm fra idé til færdig film

18 ugers intensiv uddannelse hvor du arbejder med hvordan du fortæller, instruerer, visualiserer, og klipper din film.

Få mere information

 

Ring og hør nærmere: 35 34 68 00

Bliv undervist af branchens mest erfarne fagfolk – og få en mentor som støtter dig

Dokumentarfilm Instruktør er en 18 ugers intensiv uddannelse, hvor du undervises af instruktører, klippere og kamerafolk, som hver er specialister indenfor deres område af filmhåndværket. Undervisere som sætter deres viden og erfaring i spil og guider dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for. 

Gennem hele uddannelsen har du en mentor, den erfarne Flemming Lyngse, som holder fast i den røde tråd og støtter dig i din læring og udvikling. Flemmings enorme produktionserfaring, tilknytning til branchen og mange år som underviser og mentor fra bl.a. Den Danske Filmskole og New York University, gør ham til en meget dygtig vejleder og sparringspartner.

Hvem er uddannelsen for?

Uddannelsen er til dig, der gerne vil undersøge og udvikle dit potentiale som dokumentarist. Vi optager højest 5 elever per semester. Det kræver ingen særlige forkundskaber, men du skal interessere dig for film og være motiveret for:

 • at lære gennem produktion – det er ‘hands on’ fra dag ét
 • at arbejde selvstændigt såvel som en del af et hold
 • at eksperimentere, engagere og udvikle dig
 • hårdt arbejde: der er undervisning, øvelser eller produktion ALLE HVERDAGE i 18 uger

Hvornår starter uddannelsen – og hvordan bliver du optaget?Dokumentarfilm Instruktør Uddannelse:

6. april – 4. august 2021. 

Alle kan søge optagelse. Kom til vores Info-aften eller få en vejledende telefonsamtale og find ud af om uddannelsen passer til dig. Beslutter du dig for at søge, skal du udfylde et ansøgningsskema og løse en lille kreativ opgave. Alle ansøgere kommer til samtale og får feedback. Optages du, skal du indbetale et depositum for at sikre din plads. Resten af uddannelsesgebyret skal betales før uddannelsesstart (evt. i rater efter aftale). Ring tlf. 35 34 68 00 for mere information.

Pris for 19 ugers uddannelse inkl. lån af udstyr: 56.200 kr ex. moms / 70.250 kr. inkl. moms.

Kom til Info-aften den 4. maj

Til vores Info-aften kan du møde forskellige undervisere og høre hvad der skal til, når du vil lære at lave film. Der er også mulighed for at få en snak med tidligere elever, om hvilke døre der har åbnet sig for dem efter endt uddannelse. Selvfølgelig kan du også gå med på rundvisning i De Danske Filmstudier. Se programmet her

JEG VIL GERNE HØRE MERE

Book et personligt info-møde

Du er også velkomment til at booke et personligt møde med ledelsen og få mere at vide om uddannelsen, se Det Danske Filmstudie og få et ansøgningsskema til optagelse.

Ring nu på telefon: 35 34 68 00

Vigtige datoer

BEMÆRK! NYE DATOER OG UDVIDET OPTAG PGA. COVID-19 NEDLUKNING.

8. oktober: Info-aften om filmuddannelser
3. november: Info-aften om filmuddannelser
20. november: Ansøgningsfrist for at søge om optagelse
30. november – 4. december: Alle der har søgt om optagelse indkaldes til samtale (evt. via Skype)
7.-11. december: Alle får svar
17. december: Seneste indbetaling af depositum på DKK 5000,00 for optagne elever.
4. januar: Restbeløb for uddannelsen indbetales (evt. rate efter aftale)
Senest 14. januar: Du modtager et velkomstbrev.
6. april : Uddannelsesstart kl 9.30

Ansøgningsskema og personlig vejledning

Ansøgningsskema kan du få du udleveret fra 8. oktober til Info-aften eller efter aftale. Har du ikke mulighed for at komme til en Info-aften, er du velkommen til at ringe på 35 34 68 00 og få personlig vejledning i stedet.

 

ANSØGNINGSFRIST UDVIDET – RING OG HØR OM DER ER PLADS.

UDDANNELSESSTART 6. APRIL

Hvad lærer du?

Opdag hvad du kan som filminstruktør og lær hvordan du laver en dokumentarfilm fra start til slut.

Uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør er for dig der er optaget af verden, at se den, at beskrive den. I løbet af uddannelsen føres du igennem alle faser af en filmproduktion, og bliver i stand til at udfylde alle arbejdsfunktioner på et filmset. Du lærer idéudvikling, historiefortælling, instruktion, optagelse og filmklipning – både teknisk og kreativt.

Det er også en dannelsesrejse hvor du arbejder med hvordan du bruger dig selv, dine erfaringer og dit sprog, når du skaber film.

Efter endt uddannelse har du udviklet en bevidsthed om dit billedesprog samt fortælling, og er klar til at producere din næste film selv.

Læs mere i din studieplan

Rum til at eksperimentere

Hele uddannelsesforløbet foregår i et nært og meget individuelt støttende miljø, hvor der er plads til at fejle – og ikke mindst lære af dine fejl. Skridt for skridt støtter underviserne dig i at opbygge de nødvendige filmtekniske og kreative færdigheder, som kræves af en skarp visuel formidler.

Din afgangsfilm skaber du i samarbejde med studerende på uddannelsen som Dokumentar Filminstruktør. Jeres mentorer Torben Simonsen og Flemming Lyngse vil kontinuerligt udfordre jer til at bevare den eksperimentrende tilgang og lære undervejs.

Det kan være en årelang proces at finde sin egen måde at dreje en dokumentarfilm på – sin stil og sin stemme. Uddannelsen her lægger den absolut bedste grund til at løfte dig som filminstruktør.

Læs mere i din studieplan

Mød dine undervisere

Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig, til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter du brænder for.

Mentor: Flemming Lyngse

Dokumentarfilminstruktør.
Mentor på uddannelsen til Dokumentar Filminstruktør

Flemming Lyngse har gennem mange år instrueret dokumentarfilm og dokumentarserier til Det Danske Filminstitut, DR og TV2. Han var blandt de første til at arbejde med “one man – one camera” formatet og har været instruktør på adskillige dokumentarfilm som blandt andet “Glistrup” og “Rukov – På sporet af den tabte tid”, dokumentar-serier som Jagerpiloterne”, “Frømandskorpset” og senest “Arktisk Kommando”.

Ydermere underviser Flemming fast som gæstelærer på Den Danske Filmskole, New York University (Tisch School of the Arts) og Royal Jordanian Film Institute.

Som underviser besidder Flemming en særlig evne til at se hvad de studerende er optaget af og styrke og udvikle det, han ser i den enkelte.

Læs mere om Flemming

CASPER JOEL

Casper Joel

Instruktør, fotograf & filmklipper

Morten Arnfred

Filmfotograf, filmklipper & musiker

Torben Simonsen

Underviser, Dokumentarfilminstruktør

Jette Friis O´Bróin

Kommunikationsrådgiver & journalist

Benn Wiebe

Mentor, Filmproducent

Sami Saif

Dokumentarfilminstruktør, filmklipper

Jørgen Kastrup

Manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør

Martin Fabricius

Filmkomponist & vibrafonist

Studieplan – sådan er uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør bygget op

Det faglige indhold lærer dig trin-for-trin at arbejde med alle relevante filmværktøjer. Det giver dig præcis de kompetencer der skal til, for at du efterfølgende kan lave din egen selvstændige filmproduktion

At fortælle verden

Vi skyder uddannelserne til Filmfotograf & klipper samt Dokumentar Filminstruktør i gang med et fælles kursus i – ikke hvad – men HVORDAN du fortæller verden. Hvordan laver du rammer for dit emne, hvordan skaber du din form, hvilke værktøjer kan du bruge, hvilke regler skal du sætte. Hvordan bruger du dig selv, dine erfaringer, dit sprog, når du skaber film.

Vi laver øvelser, ser eksempler på film og arbejder med at udvikle en fortælling. Du bliver introduceret til værktøjer, du kan bruge, når du selv skal ”fortælle verden.”

Underviser:
Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 6. – 9. april – 4 dage.

Videokamera grundkursus med lyd og lys

Gennem praktiske øvelser bliver du fortrolig med kameraet under forskellige optageforhold og får en bevidsthed, som medvirker til at skabe det filmiske udtryk. Det er i optagefasen, at du skaber dit råmateriale med muligheder og begrænsninger for den senere klipning.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 12. – 16. april – 5 dage

Læs mere om kurset 

DaVinci Resolve Grundlæggende

Du lærer programmet DaVinci Resolve fra grunden og får et solidt fundament for at klippe, grade og lydmixe din film. DaVinci Resolve er den første application som samler redigering, color correction, visual effekts og lydmiks i ét professionelt program.

Undervisere:
Morten Arnfred (Filmklipper, filmfotograf og musiker)

Dato: 19. –  23. april – 5 dage

Læs mere om kurset

Visualisering af filmisk lydmontage – at fortælle med lyd

Mange dokumentarfilm skabes ved, at der først klippes en lydmontage, som billedesiden så senere bygges op omkring. På dette ‘hands-on’ kursus arbejder du med historiefortælling og dramaturgiske tricks. Du optager og redigerer dine egne lydelementer for til sidst at sammenklippe det til en historie. I uge to skal din historie visualiseres filmes og klippes sammen til en filmisk fortælling.

Underviser:
Torben Simonsen (Instruktør, filmfotograf & klipper)

Dato: 26. – 29. april – 4 dage

Læs mere om kurset

Interview og personlig portræt

Du lærer hvordan du faciliterer en interview-situation. På kurset gennemgår vi planlægning og gennemfører videoportræt interviews. Du træner hvordan du er nærværende, skaber tryghed og åbner op for de gode svar. Du opnår en forståelse for hvordan du sikrer, at et interview egner sig til klipning.

Underviser: 
Jette Friis O´Bróin, (Kommunikationsrådgiver & journalist)

Dato: 3. – 5. maj – 3 dage

Læs mere om kurset

Praktisk lyssætning

Du udforsker kunsten at fortælle med lys og får en forståelse for hvordan du arbejder med både naturligt og kunstigt lys. Du bliver i stand til at lyssætte forskellige optagesituationer og lærer hvordan du enten arbejder med det absolut mest nødvendige lys eller en mere kreative brug af lampe, lys og farver.

Underviser:
Mogens Otte (Lysmester)

Dato: 6. – 7. maj – 2 dage

Læs mere om kurset

Kreativ idé- og konceptudvikling

Du lærer idéudvikling på kommando og åbner op for dit kreative potentiale. På kurset får du tips og arbejder med værktøjer til at udvikle innovative tiltag, kreative formgreb og både skæve og flere brugbare idéer. I undersøger hvilke forskellige former for kreativitet der er behov for i for film- og tv-faget.

Underviser:
Roald Bergstrøm (Udviklingsredaktør, tegner & forfatter)

Dato: 10.-11. maj – 2 dage

Læs mere om kurset

Udvikling af dokumentarfilm

Uanset om vi ser fiktion eller dokumentarfilm, forventer vi at se en fortælling, hvor vi identificerer os med karaktererne, hvor handlingen er medrivende, bygger op til et klimaks, overrasker os – og ikke mindst involverer os. Alt dette kommer ikke alene ved at tage et kamera og følge en person. Det kommer sig af den rigtige planlægning.

Undervisere:

Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 18. – 21. maj – 4 dage

Læs mere om kurset

Videokameraudvidet: Det fortællende kamera

Målet for dette kursus er, at hjælpe dig til, at finde frem til din egen stil og styrke den. Alle kursisters optagelser gennemgåes, og danner grundlag for en kvalificeret dialog mellem klassen og underviseren. Fotografens intuitive blik ligger til grund for de kamera tekniske valg, og er udgangspunktet for at tale brændvidde, blænde, perspektiv, iso, objektivvalg, kamerabevægelse, lyssætning mv.

Underviser:

Torben Simonsen (Instruktør, filmfotograf & klipper)

Dato: 26. maj – 1. juni – 5 dage

Læs mere om kurset

Lyssætning udvidet: Historiefortælling med lys

På dette kursus arbejder du med lys som underlægning og støtte til fortællegreb, historiepointer, karakterer og opfattelsen af tid og rum. Du bliver klædt på med teoretisk og teknisk viden før du sammen med medkursister løser lyssætningsopgaver i et professionelt studie og på skiftende lokationer. I skal både lyssætte fiktions- og dokumentar-scener. Undervejs sparrer I med en professionel filmfotograf.

Underviser:

Torben Simonsen (Instruktør, filmfotograf & klipper)

Dato: 2. – 4. juni – 3 dage

Lyd som fortællende elementer

Lyd udgør halvdelen af enhver god filmoplevelse – og nogle gange mere end det.  At kunne bruge lyd på den rigtige måde er essentielt for at underbygge din historie, da lyden for alvor er det, som bringer seeren ind i historiens følelsesmæssige univers.

Igennem teori og mange praktiske øvelser kommer du til at lære lydens virkemidler at kende, og om hvornår disse med fordel kan anvendes – ikke mindst lærer du selv at optage og klippe lyde ind i dine egne produktioner.

Underviser:
Frederik Magle (Komponist, pianist & musiker)

Dato: 7. – 8. juni – 3 dage

Læs mere om kurset

Musik til video, film og TV

Med udgangspunkt i en analysemodel udviklet på Berklee College of Music får du kendskab til musikken i store amerikanske film og lærer, hvordan man kan anvende musik til at øge eller sænke seerens puls, ændre seerens tidsopfattelse, eller gøre store rum små og små rum større. Du lærer hvordan du selv kan bruge samme metoder i dine online videoer, i din film eller til TV-indhold.

Underviser:
Martin Fabricius (Filmkomponist & vibrafonist)

Dato: 10. – 11. juni – 2 dage

Læs mere om kurset

Produktion og producerens rolle

Har du ikke før  arbejdet professionelt med film, vil du blive overrasket over hvad der skal til, for at producere en film og få den ud. Som producent skal du være multikunstner, og få alle løse ender til at mødes. På kurset gennemgår vi hvilke opgaver, der skal løses,  og kigger på producerens rolle på henholdsvis små og store filmproduktioner.

Undervisere:
Roald Bergmann

Dato: 14. – 15. juni – 2 dage

Afgangsfilm: Idé og manuskriptudvikling

Sammen med din mentor samler du op på og får styr på de konkrete aftaler for din afgangsfilm. Du planlægger produktionen og konkretiserer hvordan filmen skal eksekveres.

Undervisere:

Torben Simonsen (Instruktør, filmfotograf & klipper), Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 16. – 18. juni – 3 dage

Klippe workshop: Dokumentarfilm

Du introduceres for klippeteori udfra Walter Murch’s tanker om hvordan man ‘klipper på følelsen’, og laver praktiske øvelser med at klippe scener fra virkelige filmoptagelser. Undervejs reflekterer og diskuterer vi forskellige bud på hvordan du skaber sammenhængende historier af materialet. Du får feedback og og bliver bevidst om, hvordan du kan arbejde med dit materiale fremover. 

Underviser:
Sami Saif (Dokumentarfilminstruktør, filmklipper)

Dato:21. – 25. juni – 5 dage

Læs mere om kurset

Optagelse, produktion og klipning

Det er nu, du lærer hvordan de enkelte håndværk reelt spiller sammen. Du står over for at prioritere kreative valg i forhold til produktionens rammer for at få din afgangsfilm helt i mål.

I løbet af optage- og klippeperioden har du løbende kontakt med din mentor, som rådgiver dig og drøfter dine instruktørvalg og andre udfordringer du får undervejs.

Mentor:
Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 26. juni – 4. august

Finale: Screening af afgangsfilm

Uddannelsen munder ud i en festlig begivenhed, hvor alle afgangsfilm bliver screenet. Du har mulighed for at invitere medvirkende, familie, nære venner og bekendte. I løbet af dagen serverer vi lidt snacks og drikkevarer, og du modtager et diplom for din gennemførte uddannelse.

Dato: 4. august 2021

BONUS: Post Workshop

Post Workshop er til dig der har afsluttet en af vores uddannelser, og som har behov for sparring omkring konkrete projekter, spørgsmål, ‘hvordan var det nu man…’ eller blot savner vores kaffe og ønsker at netværke med andre i samme situation.

Få et samlet overblik

Kommer snart: Print en oversigt over uddannelsens forskellige moduler (pdf)

Ret til ændringer af programmet forbeholdes

Vil du vide mere? Book et personligt møde

Det er rart at se med egne øjne, hvad det er for en uddannelse, filmmiljøet, og hvilke mennesker du møder, når du overvejer om uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør er noget for dig.

Du er velkommen til at besøge os  – ring og aftal tid på tlf. 35 34 68 00.

Praktisk Information

Undervisning & mødetid

Undervisning: Mandag – fredag kl. 9.30 – 15.30.
Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

Der er kaffe på kanden når vi åbner kl 9, så kom gerne i god tid.

Der stilles computere (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet, vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Frokost

Du kan købe frokost i Det Danske Filmstudies kantine. En frokosttallerken koster ca. 60 kr. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, som du kan opbevare i vores køleskab og gerne må spise i kantinen.

Find vej

Kort- & Dokumentar Filmskolen bor i Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen, og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

Forudsætninger

Uddannelsen favner både begyndere og øvede i kraft af, at der er så meget fokus på den enkeltes udvikling. For at få mest muligt ud af uddannelsen, skal du investere al din tid i de 4 måneder du er her. Har du også en nysgerrighed for andre mennesker og verden omkring dig, så er du allerede godt på vej.

Er du i tvivl, så ring og få en vejledende snak på tlf. 35 34 68 00.

Pris for uddannelsen

Forår 2021: 56.200 ex. moms / 70.250 kr. inkl. moms

Det er muligt at betale i rater. Ring og hør nærmere på tlf. 35 34 68 00

Bruttolønsordning

Via bruttolønsordningen kan din arbejdsgiver betale uddannelsen mod at modregne det i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge, da du selv betaler ud af din løn før skat. Det kan ofte spare dig for det halve af prisen for uddannelsen.

Læs mere om ordningen på skat.dk

Støttemuligheder

Nogle kursister får støtte via deres fagforbund, fx Journalistforbundet eller Jobcenteret. Kontakt din konsulent for at høre nærmere om dine muligheder. Vi sparrer gerne med dig hvilken værdi kurset kan have for for din kompetenceudvikling.

På kursus i kreative rammer i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort- & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til uddannelsen som Dokumentarfilm Instruktør, kan du kontakte os på følgende:
Tlf. 35 34 68 00 eller e-mail: info@filmkurser.dk

Hvem søger uddannelsen?

Uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør søges af folk med helt forskellig arbejds- og uddannelsesbaggrund, som har det tilfælles, at de interesserer sig for mennesker. Det kan være unge mennesker som gerne vil kvalificere sig til at komme ind på Filmskoler i ind- og udland. Oftest er vores ansøgere mennesker, som efter moden overvejelse vil give deres liv en ny drejning, og ønsker en intensiv uddannelse i at formidle deres historier drejet som film.

Vi ser ofte, at det er en gave for studiemiljøet at de studerendes alder varierer og oplever, at netværk opstår på holdet internt og med studerende fra filmskolens andre uddannelser.

Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til klippeprogrammer, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

Har skolen optage- og klippeudstyr jeg kan låne?

Du får stillet optageudstyr og en klippe-computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe dit eget kamera og egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem.

Du er velkomment til at ringe og få vejledning om optageudstyr, hvis du foretrækker at købe dit eget kamera. Ligesom vi kan rådgive dig om valg af klippeprogram. Tlf: 35 34 68 00

Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

Uddannelserne hos Kort & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet en afgangsfilm, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

Hvad kan jeg efter uddannelsen?

Ved uddannelsens afslutning har du selv erfaret hvad dokumentarfilm produktion er. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, du kan selv ideudvikle og produktionsplanlægge. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler. Du vil have lært alt det, som gør din næste produktion lettere, sjovere og endnu mere kvalificeret.

Kan jeg splitte uddannelsen op og tage den lidt ad gangen?

Uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør er opbygget som et sammenhængende forløb, hvor du kommer igennem alt det, du skal kunne for at lave en film.  Det vil være svært for dig at få samme udbytte, hvis du splitter uddannelsen op. Når det er sagt, består uddannelsen af kursusmoduler som også udbydes som enkeltkurser. Du kan derfor vælge at tage dele af uddannelsen som enkelt-kurser. Det koster mere, da der er en væsentlig rabat, når du køber et uddannelsesforløb.

Ring og få en snak om dine muligheder på tlf. 35 34 68 00

Ja tak – jeg vil gerne høre mere (uforpligtende) og I må gerne ringe til mig

Når du tilmelder dig her, viser du din interesse. Vi kontakter dig og giver dig al den information og vejledning du har behov for. Når du er afklaret kan du vælge at søge om optagelse. Ansøgningsfristen er 20. november 2020.

Er du stadig i tvivl? Se hvad vores tidligere elever brænder for

Det er med vidt forskellige baggrunde, færdigheder og interesser vores elever søger ind på uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør. Fælles er deres engagement og ambitiøse tilgang, når de arbejder intenst med at lære at skabe film igennem de 4 måneder uddannelsen varer.

I elevernes afgangsfilm brænder deres passion igennem og efter endt uddannelse har de fået et nyt afsæt til at virkeliggøre deres personlige projekter og få dem ud i verden.

Se de to videoer lavet af vores afgangselever Rasmus og Freya.

Se, hvad tidligere elever siger om at gå på Kort- & Dokumentar Filmskolen

 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo
 • Gitte Hasseltoft
  Det jeg lærte på Kort- & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller