Dokumentarfilm Instruktør Uddannelse | Kort & Dokumentar Filmskolen

Historier kan flytte mennesker

Lær at skabe din egen dokumentarfilm fra idé til færdig film

18 ugers intensiv uddannelse hvor du arbejder med hvordan du fortæller, instruerer, visualiserer, og klipper din film.

Få mere information

 

Ring og hør nærmere: 35 34 68 00

Bliv undervist af branchens mest erfarne og benyttede fagfolk

Dokumentarfilm instruktør er en fire måneders intensiv uddannelse, hvor du undervises af instruktører, klippere, kamerafolk med flere, som hver er specialister indenfor deres område af filmhåndværket. Undervisere som sætter deres viden og erfaring i spil og guider dig, så du udvikler de kompetencer, du har brug for.

Hvornår starter uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør?
17. august – 18. december 2020
Info-aften – 21. april. kl. 17:00-19:00

Kig ind til åbent hus, mød underviserne og hør nærmere om uddannelsen. Se programmet. Tilmeld dig gerne via mail (på knappen).

 

Reservér en plads - uforpligtende Tilmeld mig Info-aftenen 21. april (via mail)

Hvad lærer du?

På uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør føres du igennem en bred vifte af fag, som dækker alle nøglekompetencer i en filmproduktion. Du lærer idéudvikling, historiefortælling, instruktion, optagelse og filmklipning – både teknisk og kreativt. Efter endt uddannelse er du selvhjulpen i kunsten at fortælle i levende billeder

Virkeligheden som du ser den

Opdag hvad du kan opnå som filminstruktør og lær hvordan du laver en dokumentarfilm fra start til slut.

Få tekniske og kreative kompetencer til at skabe film
I løbet af uddannelsen føres du igennem alle faser af en filmproduktion, og bliver i stand til at udfylde alle arbejdsfunktioner på et filmset. Du bliver undervist i alt fra billedkomposition til instruktion, fra kreativ lyssætning til dramaturgi. Du bliver fortrolig med hvordan du betjener et kamera, lydudstyr, klippeprogram med videre.

Selvhjulpen i kunsten at fortælle i levende billeder
Alt fagligt stof du møder på de fire måneder, bliver omsat til praksis, da filmhåndværket er en forudsætning for godt indhold. Uddannelsens højdepunkt er derfor, at du selv optager, instruerer og klipper din egen korte dokumentarfilm under supervision af en professionel.

Med afgangfilmen skaber du et svendestykke – din egen dokumentarfilm. Efter endt uddannelse har du overblik og er klar til at producere din næste film selv.

Undervisere og en mentor guider dig

Underviserne er branchens mest erfarne og benyttede fagfolk. På uddannelsen bringer de deres erfaring i spil og guider dig, så du kan udvikle de kompetencer, du har brug for.

I mesterlære med rum til at eksperimentere
Hele uddannelsesforløbet foregår i et nært og meget individuelt støttende miljø, hvor der er plads til at fejle – og ikke mindst lære af dine fejl. Skridt for skridt støtter underviserne dig i at opbygge de nødvendige filmtekniske og kreative færdigheder, som kræves af en skarp visuel formidler.

Fortæl din historie med film
Du vil opleve hvordan filmhåndværket dag for dag kryber ind under huden, indtil du har nået det punkt, hvor du kan kaste alle kræfter ind i din afgangsfilm. En afgangfilm hvor du får en mentor som hjælper dig igennem processen, men hvor du selv bestemmer filmens tema og form.

Det kan være en årelang proces at finde sin egen måde at dreje en dokumentarfilm på – sin stil og sin stemme. Uddannelsen her lægger den absolut bedste grund til at løfte dig som filminstruktør.

Sådan er uddannelsen bygget op

Det faglige indhold lærer dig trin-for-trin at arbejde med alle relevante filmværktøjer. Det giver dig præcis de kompetencer der skal til, for at du efterfølgende kan lave din egen selvstændige filmproduktion

Professionel historiefortælling

Du lærer filmisk historiefortælling og opnår stor viden om dramaets grundpiller og struktur. Du får en forståelse for essentielle metoder og dramaturgiske greb, så dine historier får fremdrift og engagerer publikum til at se dine dokumentarfilm til ende.

Underviser:
Jørgen Kastrup (Manuskriptforfatter, filmklipper & filminstruktør)

Dato: 20.-24. januar – 5 dage.

Læs mere om kurset

Videokamera grundkursus

Du bliver fortrolig med kameraets knapper og menupunkter under forskellige optageforhold. Gennem praktiske øvelser får du styr på teknikken og opbygger et solidt fundament, så du kan filme de dokumentarfilm, du gerne vil skabe. Du begynder så småt at udvikle din egen kamerastil.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 27.-31. januar – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippe grundkursus

Med en systematisk og detaljeret gennemgang bliver du fortrolig med klippe software fra high-end-markedet. Du lærer klippeprogrammets brugerflade, de vigtigste værktøjer, arbejdsgange og funktioner i et komplet workflow. I løbet af ugen får du styr på dit basis klippeværktøj og kan fremover klippe dine optagelser sammen.

Vælg mellem to kurser: Final Cut Pro X Grundlæggende eller Adobe Premiere Pro Grundlæggende.

Undervisere:
Egon Christensen  (Filmklipper & colorgrader) eller Christoffer Schuricht (Filmklipper & colorgrader)

Dato: 3.-7. februar – 5 dage

Læs mere om kurserne:
Final Cut Pro X Grundlæggende
Adobe Premiere Pro Grundlæggende

Dokumentarfilm – tradition, genre og æstetik

Et grundigt kendskab til dokumentarfilmgenren er med til at give dig en sikkerhed, erfaring og en væsentlig reference, når du udvikler en dokumentarfilm. Bekendtskabet er særligt afgørende i en filmproces, fordi det er et godt værktøj for en instruktør i projektudviklingsfasen, samt når en film skal forklares til et hold af fotografer, klippere, producere osv. På kurset ser du en masse film og arbejder med hvordan man bruger en lang række filmiske virkemidler, herunder kamera, lyd, klip, speak og interview.

Underviser: Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 10. – 14. februar – 5 dage

Læs mere om kurset

Interview og personlig portræt

Du lærer hvordan du faciliterer en interview-situation. På kurset gennemgår vi planlægning og gennemfører videoportræt interviews. Du træner hvordan du er nærværende, skaber tryghed og åbner op for de gode svar. Du opnår en forståelse for hvordan du sikrer, at et interview egner sig til klipning.

Underviser: 
Jette Friis O´Bróin, (Kommunikationsrådgiver & journalist)

Dato: 17.-19. februar – 3 dage

Læs mere om kurset

Mentordage Afgangsfilm:
Pre-produktion

Sammen med din mentor, som følger dig gennem hele produktionen af din afgangsfilm, lærer du at bearbejde din film-idé og undersøge dens potentiale som historiefortælling. Du opnår en afklaring af formen for din afgangsfilm og i samarbejde med din mentor, udvikler du en skitse til filmens præmis og fortælling.

Undervisere:
Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 20.-21. februar – 2 dage

Praktisk lyssætning

Du lærer kunsten at fortælle med lys og får en forståelse for hvordan du arbejder med både naturligt og kunstigt lys. Du bliver i stand til at lyssætte forskellige optagesituationer og lærer hvordan du enten arbejder med det absolut mest nødvendige lys eller en mere kreative brug af lampe, lys og farver.

Underviser:
Mogens Otte (Lysmester)

Dato: 24.-25. februar – 2 dage

Læs mere om kurset

Distribution & festival

Du pitcher dine projektidéer og styrkes i forhold til, hvor i markedet din film kan indgå. Er den eksklusiv målrettet en prestigefestival? Sender du den bredt ud til 100 festivaler? Er en lokal premiere førsteprioritet? Har din film et liv i uddannelsessektoren?

I løbet af 2 dage gennemgår I hvordan du udvikler en distributionstrategi for din film og du laver en kalender med 10 festivaller der er relevante for din film. Kurset foregår på engelsk.

Underviser: 
Benn Wiebe (US) (Produktionschef)

Dato: 26.-28. februar – 3 dage

Læs mere om kurset

Penneprøve

Du laver nu din første korte film, hvor du i løbet af en uge bringer alt det i spil, du har lært ind til nu. Fra idéudvikling og planlægning til optagelse og klipning. Du får lejlighed til at afprøve gode idéer og indhente de erfaringer, som fremadrettet gør dit instruktørliv lettere.

Underviser:
Casper Joel (Instruktør, fotograf & filmklipper)

Dato: 2.-6. marts – 5 dage

Instruktion: Dokumentar

Dokumentarfilm fremstiller ægte mennesker, ægte miljøer, ægte problemer, ægte handlinger. Men det betyder ikke, at instruktøren blot kan filme virkeligheden og så klippe det hele sammen bagefter. På kurset arbejder du med din egen rolle som instruktør og skaber af relationer. Du lærer hvordan du går tæt på  mennesker og fremkalder de følelser, der bærer din film. Som studerende skal du være forberedt på at komme tæt på sig selv for at kunne komme tæt på andre. 

Underviser: Sami Saif (Dokumentarfilminstruktør, filmklipper)

Dato: 9. – 13. marts – 5 dage

Læs mere om kurset

Kreativ idéudvikling

Du lærer idéudvikling på kommando og åbner op for dit kreative potentiale. På kurset får du tips og arbejder med værktøjer til at udvikle innovative tiltag, kreative formgreb og både skæve og flere brugbare idéer. I undersøger hvilke forskellige former for kreativitet der er behov for i for film- og tv-faget.

Underviser:
Roald Bergstrøm (Udviklingsredaktør, tegner & forfatter)

Dato: 16.-17. marts – 2 dage

Læs mere om kurset

Praktisk lydoptagelse

Du lærer hvordan lyd optages på den sikreste og smarteste måde. Vi gennemgår videokameraets forskellige opsætninger, indstillinger, lydmenuer og lydindgange og afprøver det ‘on location’. Du opnår en fortrolighed med både zoom recorder, mikroport og forskellige typer mikrofoner og optageteknikker.

Underviser:
Jesper Siberg (Sounddesigner, lydtekniker & komponist)

Dato: 18.-20. marts – 3 dage

Læs mere om kurset

Lyd som fortællende element

Du får indsigt i hvordan lyden spiller en vigtig rolle i enhver film- TV- eller videoproduktion. Den rette lyd kan bringe seeren fra en scene i et værelse til det ydre rum på et split sekund. At kunne bruge lyd på den rigtige måde er essentielt for at underbygge din historie, da lyden for alvor er det, som bringer seeren ind i historiens følelsesmæssige univers. 

Underviser:
Jesper Siberg (Sounddesigner, lydtekniker og komponist)

Dato: 23.-25. marts – 3 dage

Læs mere om kurset

Musik til video, film og TV

Med udgangspunkt i en analysemodel udviklet på Berklee College of Music får du kendskab til musikken i store amerikanske film og lærer, hvordan man kan anvende musik til at øge eller sænke seerens puls, ændre seerens tidsopfattelse, eller gøre store rum små og små rum større. Du lærer hvordan du selv kan bruge samme metoder i dine online videoer, i din film eller til TV-indhold.

Underviser:
Martin Fabricius (Filmkomponist & vibrafonist)

Dato: 26.-27. marts – 2 dage

Læs mere om kurset

Det fortællende kamera

På denne workshoppen arbejder vi med en række opgaver hvor deltagernes personlige iagttagelser undersøges, og danner grundlag for en kvalificeret dialog. Vi undersøger blikket der kigger. Hvem er det der ser? Hvordan kigges der? Hvor er det fysiske standpunkt i rummet, og hvordan har iagttageren det? Vi undersøger hvordan fotograf og instruktør mødes i en fælles tilfredshed i billede og udtryk.

Undervisere: 
Torben Simonsen (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 30. marts. -3. april – 5 dage

Læs mere om kurset

Klippe workshop: Dokumentarfilm

Du introduceres for klippeteori udfra Walter Murch’s tanker om hvordan man ‘klipper på følelsen’, og laver praktiske øvelser med at klippe scener fra virkelige filmoptagelser. Undervejs reflekterer og diskuterer vi forskellige bud på hvordan du skaber sammenhængende historier af materialet. Du får feedback og og bliver bevidst om, hvordan du kan arbejde med dit materiale fremover. 

Underviser:
Sami Saif (Dokumentarfilminstruktør, filmklipper)

Dato: 14. – 17. april – 5 dage

Læs mere om kurset

Afgangsfilm: Pre-produktion

Sammen med din mentor samler du op på og får styr på de konkrete aftaler for din afgangsfilm. Du planlægger produktionen og konkretiserer hvordan filmen skal eksekveres.

Mentor:
Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 20. -24. april – 5 dage

Optagelse, produktion og klipning

Det er nu, du lærer hvordan de enkelte håndværk reelt spiller sammen. Du står over for at prioritere kreative valg i forhold til produktionens rammer for at få din afgangsfilm helt i mål.

I løbet af optage- og klippeperioden har du løbende kontakt med din mentor, som rådgiver dig og drøfter dine instruktørvalg og andre udfordringer du får undervejs.

Mentor:
Flemming Lyngse (Dokumentarfilminstruktør)

Dato: 27. april – 3. juni

Finale: Screening af afgangsfilm

Uddannelsen munder ud i en festlig begivenhed, hvor alle afgangsfilm bliver screenet. Du har mulighed for at invitere medvirkende, familie, nære venner og bekendte. I løbet af dagen serverer vi lidt snacks og drikkevarer, og du modtager et diplom for din gennemførte uddannelse.

Dato: 4. juni 2020

BONUS: Post Workshop

Post Workshop er til dig der har afsluttet en af vores uddannelser, og som har behov for sparring omkring konkrete projekter, spørgsmål, ‘hvordan var det nu man…’ eller blot savner vores kaffe og ønsker at netværke med andre i samme situation.

Få et samlet overblik

Print en oversigt over uddannelsens forskellige moduler (pdf)

Mød dine undervisere

Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig, til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter du brænder for.

Jørgen Kastrup

Manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør

CASPER JOEL

Casper Joel

Instruktør, fotograf & filmklipper

Egon Christensen

Filmklipper: Final Cut Media Composer

Christoffer Schuricht

Filmklipper, colorgrader

Sami Saif

Dokumentarfilminstruktør, filmklipper

Jesper Siberg

Sounddesigner, lydtekniker og komponist

Mogens Otte

Belysningsmester

Jette Friis O´Bróin

Kommunikationsrådgiver & journalist

Martin Fabricius

Filmkomponist & vibrafonist

Roald Bergstrøm

Udviklingsredaktør, tegner & forfatter

Flemming Lyngse

Dokumentarfilminstruktør

Christoffer Schuricht

Filmklipper, colorgrader

Torben Simonsen

Underviser, Dokumentarfilminstruktør

Benn Wiebe

Mentor, Filmproducent

Praktisk Information

Undervisning & mødetid

Undervisning: Mandag – fredag kl. 9.30 – 15.30.
Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

Der er kaffe på kanden når vi åbner kl 9, så kom gerne i god tid.

Der stilles computere (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet, vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Frokost

Du kan købe frokost i Det Danske Filmstudies kantine. En lille frokosttallerken koster 50,00 kr en stor 65,00 kr. Du kan betale kontant eller med MobilePay. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad, som du kan opbevare i vores køleskab og gerne må spise i kantinen.

Find vej

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i  hos Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

Forudsætninger

Uddannelsen favner både begyndere og øvede i kraft af, at der er så meget fokus på den enkeltes udvikling. For at få mest muligt ud af uddannelsen, skal du investere al din tid i de 4 måneder du er her. Har du også en nysgerrighed for andre mennesker og verden omkring dig, så er du allerede godt på vej.

Er du i tvivl, så ring og få en vejledende snak på tlf. 35 34 68 00.

Pris for uddannelsen

2020: DKK 52.200 ekskl. moms
Private er fritaget for moms.

Det er muligt at betale i rater. Ring og hør nærmere på tlf. 35 34 68 00

Bruttolønsordning

Via bruttolønsordningen kan din arbejdsgiver betale uddannelsen mod at modregne det i din bruttoløn. Det koster ikke din arbejdsgiver penge, da du selv betaler ud af din løn før skat. Det kan ofte spare dig for det halve af prisen for uddannelsen.

Læs mere om ordningen på skat.dk

Støttemuligheder

Nogle kursister får støtte via deres fagforbund, fx Journalistforbundet eller Jobcenteret. Kontakt din konsulent for at høre nærmere om dine muligheder. Vi sparrer gerne med dig hvilken værdi kurset kan have for for din kompetenceudvikling.

På kursus i kreative rammer i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til uddannelsen som Dokumentarfilm Instruktør, kan du kontakte os på følgende:
Tlf. 35 34 68 00 eller e-mail: info@filmkurser.dk

Hvem søger uddannelsen?

Uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør søges af folk med helt forskellig arbejds- og uddannelsesbaggrund, som har det tilfælles, at de interesserer sig for mennesker. Det kan være unge mennesker som gerne vil kvalificere sig til at komme ind på Filmskoler i ind- og udland. Oftest er vores ansøgere mennesker, som efter moden overvejelse vil give deres liv en ny drejning, og ønsker en intensiv uddannelse i at formidle deres historier drejet som film.

Vi ser ofte, at det er en gave for studiemiljøet at de studerendes alder varierer og oplever, at netværk opstår på holdet internt og med studerende fra filmskolens andre uddannelser.

Hvor meget af min tid kræver uddannelsen?

I kursusperioden er der undervisning mandag – fredag fra kl 9.30 – 15.30. Hjemmearbejde er ikke en del af uddannelsesprogrammet. Vi ser dog ofte at kursister bliver meget grebet af undervisningen og ønsker at arbejde videre hjemme. Har du selv adgang til klippeprogrammer, kan du medbringe en harddisk (formateret til Mac) og tage dit arbejde med hjem.

Har skolen optage- og klippeudstyr jeg kan låne?

Du får stillet optageudstyr og en klippe-computer (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke under hele dit uddannelsesforløb. Du er også velkommen til at medbringe dit eget kamera og egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem.

Du er velkomment til at ringe og få vejledning om optageudstyr, hvis du foretrækker at købe dit eget kamera. Ligesom vi kan rådgive dig om valg af klippeprogram. Tlf: 35 34 68 00

Kan jeg få en personlig samtale med en uddannelsesansvarlig, før jeg forpligter mig?

Du er meget velkommen til at ringe og få svar på spørgsmål eller aftale en tid til at komme og besøge os. Vi kan hjælpe dig med at afklare hvilke uddannelsesbehov du har og sikre at indholdet er relevant i netop din situation.
Kontakt os på tlf. 35 34 68 00

Er der eksamen eller andet bevis på at man har gennemført uddannelsen?

Uddannelserne hos Kort & Dokumentar Filmskolen er båret af lyst, passion for at lære og engagement hos både kursister og undervisere. Hos os får du både udvidet dit netværk med kollektiv undervisning på små hold, og du får det individuelle fokus, når underviserne tager dig i mesterlære.

Ved uddannelsens afslutning har du styrket din værktøjskasse og lavet en afgangsfilm, som du får feedback på fra din underviser og medkursister. Ved gennemført uddannelse får du et kursusbevis. Først derefter kommer den virkelige prøve, når du tager dine nye færdigheder i brug og løser nye arbejdsopgaver.

Hvad kan jeg efter uddannelsen?

Ved uddannelsens afslutning har du selv erfaret hvad dokumentarfilm produktion er. Du har fået blik for at finde historien i et optaget materiale, du kan selv ideudvikle og produktionsplanlægge. Du kan håndtere en optagesituation, behersker kamera- og klippeteknik og kender de filmiske virkemidler. Du vil have lært alt det, som gør din næste produktion lettere, sjovere og endnu mere kvalificeret.

Kan jeg splitte uddannelsen op og tage den lidt ad gangen?

Uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør er opbygget som et sammenhængende forløb, hvor du kommer igennem alt det, du skal kunne for at lave en film.  Det vil være svært for dig at få samme udbytte, hvis du splitter uddannelsen op. Når det er sagt, består uddannelsen af kursusmoduler som også udbydes som enkeltkurser. Du kan derfor vælge at tage dele af uddannelsen som enkelt-kurser. Det koster mere, da der er en væsentlig rabat, når du køber et uddannelsesforløb.

Ring og få en snak om dine muligheder på tlf. 35 34 68 00

Vil du vide mere? Info-aften 21. april

Det er rart at se med egne øjne, hvad det er for en uddannelse, filmmiljøet, og hvilke mennesker du møder, når du overvejer om uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør er noget for dig.

Vi holder Info-aften tirsdag den 21. april kl 17-19 Se programmet og tilmeld dig. Du er også velkommen til at besøge os en anden dag – ring og aftal tid på tlf. 35 34 68 00.

Tilmeld mig Info-aftenen 21. april (via mail)

Reserver din plads (uforpligtende) og vi ringer til dig

Når du tilmelder dig her, reserverer du din plads. Vi kontakter dig og bekræfter din tilmelding, før vi laver en bindende aftale.

Ring til os på 35 34 68 00

Det er ofte skoleleder Steven Chantrakul, der tager telefonen og svarer på spørgsmål på uddannelsen, kursernes indhold, udstyr eller andet der kan afklare om Miniuddannelsen til Motion Designer, er det rette for dig.

Er du stadig i tvivl? Se hvad vores tidligere elever brænder for

Det er med vidt forskellige baggrunde, færdigheder og interesser vores elever søger ind på uddannelsen til Dokumentarfilm Instruktør. Fælles er deres engagement og ambitiøse tilgang, når de arbejder intenst med at lære at skabe film igennem de 4 måneder uddannelsen varer.

I elevernes afgangsfilm brænder deres passion igennem og efter endt uddannelse har de fået et nyt afsæt til at virkeliggøre deres personlige projekter og få dem ud i verden.

Se de to videoer lavet af vores afgangselever Rasmus og Freya.

Se, hvad tidligere elever siger om at gå på Kort & Dokumentar Filmskolen

 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo
 • Gitte Hasseltoft
  Det jeg lærte på Kort & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller