Aftenkurser | Kort & Dokumentar Filmskolen

Lær af de professionelle

I dagens digitale mediebillede med en overvældende mængde af information der skal fordøjes kræver det noget ekstraordinært at bryde igennem “støjen”.

For at sikre det høje faglige niveau og en relevans i forhold til virkelighedens produktionskrav, er alle underviserne nogle af landets dygtigste inden for hver deres felt. Den røde tråd i undervisningen er historiefortælling.

Eleverne får derfor både et indgående kendskab til teknik og programmer og et blik for hvornår og hvordan de bruger redskaberne bedst til at fortælle deres historie.

Adobe After Effects: Grundlæggende

Lær at lave professionel motion grafik og animationer af creative director og filminstruktør Dennis B. Dalmark.

På aftenkurset lærer du bl.a. After Effects vigtigste funktioner, værktøjer og får fortrolighed i brugergrænsefladen. Med vægt på praktiske, hands-on øvelser, lærer du oprettelse af projekter, fintuning af indstillinger, animationsprincipper, arbejde med keyframes, layers, composing og animationsflow mm. 

Efter endt forløb, vil du have solid forståelse for After Effects muligheder, så du efterhånden kan sætte dit eget præg på animationerne.

Underviser:
Dennis B. Dalmark (Creative director, producer & instruktør)

Læs mere om kurset

Explainers og SoMe video i
Adobe After Effects

Lær at skabe korte film, der fortæller din historie gennem billeder, animation og grafik.

Jesper Frydenlund lærer dig, hvordan du effektivt kan bruge After Effects til at tilføje din helt egen visuelle identitet til dine produktioner. Jesper arbejder som freelance Motion Designer og har i løbet af de sidste 20 år lavet design og animation til Roskilde Festival, DR, TV2 med flere.

Efter endt kursus har du produceret mindst én animeret explainer-video samt et par korte info-videoer baseret på dine egne skabeloner.

Underviser:
Jesper Frydenlund (Motion Graphics Designer)

Læs mere om kurset

Corporate filmproduktion fra A-Z

Få styr på genre og dramaturgi til det korte format.

Har du brug for at blive skarpere på hvordan du formidler dit budskab på en kort og engagerende måde? På kurset gennemgår fotograf og producer Anders Graver, der har 15 års erfaring som tilrettelægger, filmfotograf og klipper af videoer til online-platforme, den relevante teori og praksis, så du har alle de rigtige redskaber, der fremmer dit formål – dramatisk, journalistisk og visuelt.

Kurset har en praktisk del, hvor du producerer en lille casefilm fra idé til færdig film.

Underviser:
Anders Graver (Fotograf, producer & tilrettelægger)

Læs mere om kurset

Masterclass – Lær kunsten at skrive

Arbejder du med det skrevne sprog i forbindelse med artikler, bøger, filmmanuskripter og har interesse i at løfte dine tekster for altid?

På dette Masterclass kursus underviser journalist og forfatter Peer Kaae, der med sine omfattende erfaringer i det journalistiske fag og 10 bestsellerbøger vil lære dig værktøjer, der skaber opmærksomhed om dine ord herunder sprogbrug, emfatisk sætningsopbygning, dramaturgi og storytelling. Dine tekster vil blive analyseret og løftet så de når et niveau, hvor de både stikker ud, trænger igennem og gør indtryk

Du skriver selv på kurset og får løbende personlig feedback af Peer Kaae gennem hele din skriveproces.

Underviser:
Peer Kaae (Journalist, forfatter)

Læs mere om kurset

DaVinci Resolve: Grundlæggende

Tag din postproduktion i egen hånd med redigeringsprogrammet DaVinci Resolve 15, der samler 4 applikationer – redigering, color correction, postlyd og VFX

Den erfarne klipper Morten Arnfred, der blandt andet har løst opgaver for Mellemfolkeligt Samvirke, Innovationsfonden og Dansk Design Center fører dig sikkert igennem DaVinci Resolve -´the swiss army knife of post production‘. Du bliver fortrolig med det fleksible program, som giver dig mulighed for både at klippe, colorgrade og lydmixe dine egne film, videoer eller tv-programmer.

Efter kurset har du en grundlæggende forståelse af DaVinci Resolve 15s værktøjer og workflow. Du har arbejdet med alle funktioner i programmet og kan tage din postproduktion i egen hånd fra A-Z.

Underviser:
Morten Arnfred (Fotograf, klipper og musiker)

Læs mere om kurset

Film med mobilen

Lær at producere helstøbte film med din smartphone til din virksomhed, kursus eller event.

På dette aftenkursus lærer du af video- og smartphone journalist Hanne Elmer, som har flere års erfaring med at producere video med mobilen. Hanne giver dig et indblik i alle de funktionelle tips og tricks samt visuelle virkemidler, der får dine optagelser til at skille sig ud på nettet og på de sociale medier. Lær at få mest muligt ud af din smartphones videofunktioner, så du kan forvandle en optagelse til sammenhængende produktion.

Kurset indebærer praktiske øvelser, så du får dine optageteknikker helt ind under huden.

Underviser:
Hanne Elmer (Journalist)

Læs mere om kurset

Final Cut Pro X: Grundlæggende

Vil du lære at klippe i Final Cut Pro X?

Tilmeld dig dette intense og lærerige aftenkursus med klipper Egon Christensen, der er uddannet redigeringstekniker hos DR, har arbejdet som fast klipper på flere af DRs populære formater.

Final Cut Pro er et effektivt værktøj, der hurtigt og intuitivt gør dig i stand til at klippe dine egne videoproduktioner. Egon knytter teori og praksis tæt sammen i et fremadskridende forløb, hvor han gennemgår de mange processer fra import til eksport på storskærm. 

Kurset giver dig en god introduktion til brugerflade og workflow, således at du hurtigt kan komme i gang med at klippe. Du får et grundlæggende kendskab til Final Cut Pro X og kan ubesværet kaste dig ud i dine egne små klippeprojekter.

Underviser:
Egon Christensen (Klipper) 

Læs mere om kurset

DaVinci Resolve: Colorgrading

Vil du lære arbejdet med farver, så du kan tune dine egne projekter og opnå dit ønskede udtryk?

På dette omfattende aftenkursus med den erfarne colorgrader Boaz Heller vil du få indblik i colorgradingens teori og praksis – med vægt på det sidste. Den teoretiske del kredser om historien bag colorgrading, og hvordan farver fungerer i forbindelse med video. Den praktiske del er centreret omkring eksempler og øvelser, hvor der arbejdes med at matche op og skabe et look.

Kurset giver dig indsigt i arbejdet med farver, så du kan analysere og anvende dem i dine projekter. Du bliver i stand til at matche klip, så dine produktioner får et ensartet udtryk, og du har fået forståelse for, hvordan du skaber looks, der matcher din fortælling.

Underviser:
Boaz Heller (Colorgrader)

Læs mere om kurset

Kreativ idéudvikling på kommando

Mangler du inspiration og værktøjer til udvikling af nye idéer, innovative tiltag og kreative formgreb?

På dette to-dages kursus udfordrer udviklingsredaktør, tegner og forfatter Roald Bergmann din tilgang til at skabe kreativt indhold på kommando og giver dig nye tips og værktøjer til at få flere idéer, som er brugbare, uanset om du arbejder alene eller sammen med andre, udvikler programkoncepter, skal finde på idéer til indslag eller posts på sociale medier.

Efter kurset kan du udnytte dine kreative evner på en konstruktiv måde – selv når du savner inspiration og skaberlyst. Du lærer også at øge både kvalitet og kvantitet af dine idéer.

Underviser:
Roald Bergmann (Udviklingsredaktør, tegner, forfatter)

Læs mere om kurset

Mød din underviser

Alle vores undervisere har solid erfaring og guider dig til at udvikle de kompetencer, du har brug for til at løse de opgaver og projekter, du brænder for.

Dennis B. Dalmark

Creative director, producer & instruktør

Jesper Frydenlund

Motion Graphics Designer

Anders Graver

Fotograf, producer, tilrettelægger

Peer Kaae

Journalist, forfatter

Morten Arnfred

Fotograf, klipper, musiker

Hanne Elmer

Journalist

Egon Christensen

Klipper

Boaz Heller

Colorgrader

Roald Bergmann

Udviklingsredaktør, tegner, forfatter

Praktisk information

Undervisning & mødetid til aftenkurser

Undervisning: Mandag – fredag kl. 17:00 – 20.30
Se nærmere under hvert kursus hvilke dage et specifikt kursus afholdes.

Kontortid: Mandag-fredag kl. 9.00-16.00.

Der stilles computere (Mac) til rådighed med en opdateret programpakke. Du er velkommen til at medbringe din egen computer, så du kan opsætte indstillinger og arbejdsrum til dine behov og arbejde videre, når du kommer hjem. Ring for mere information om hvilken version af programmet vi arbejder med på kurset. Tlf: 35 34 68 00

Find vej

Kort & Dokumentar Filmskolen bor hos Det Danske Filmstudie tæt på offentlig transport i Lyngby. Kommer du med tog kan du gå fra stationen og kommer du med bil er der gratis parkering på p-pladsen eller i omgivelserne. (Tjek skiltning).

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål til aftenkurserne, kan du kontakte os på følgende:
Tlf. 35 34 68 00 eller e-mail: info@filmkurser.dk

Det er ofte skoleleder Steven Chantrakul, der tager telefonen og svarer på spørgsmål på uddannelsen, kursernes indhold, udstyr eller andet, der kan afklare om et aftenkursus er noget for dig.