20-aars-jubilaeum | Kort & Dokumentar Filmskolen

Kurser og uddannelser i filmhåndværket gennem 20 år

Den 14. september kan du komme bag kulissen i Det Danske Filmstudie, når Kort & Dokumentar Filmskolen fejrer 20 års jubilæum med historisk rundvisning, musik fra den danske filmskat og meget mere.

Vidste du, at Det Danske Filmstudie ligger i Lyngby? At storfilm som Åndernes Hus, Breaking the Waves og danske filmsuccesser som Far til fire og Den Eneste Ene alle er optaget her? Og vidste du at Kort & Dokumentar Filmskolen har Stanley Kubricks private klippebord stående?

I forbindelse med Kort & Dokumentar Filmskolens jubilæum den 14. september åbnes dørene ikke kun op til filmskolen, men til hele Det Danske Filmstudie hvor Kort & Dokumentar Filmskolen har hjemme. Her kan du opleve både filmskolen og filmstudiet indefra.

Lyngby-Taarbæks Borgmester Sofia Osmani byder velkommen, hvorefter der er historisk rundvisning i filmstudiet med klipper og manuskriptforfatter Jørgen Kastrup. Hør sjove anekdoter fra kendte filmoptagelser; kom bag kulissen i filmstudiet og bliv klogere på hvorfor den danske modstandsbevægelse gemte våben i filmstudiet under besættelsen.

Jørgen Kastrup, der er et koryfæ indenfor dansk film og TV, har haft sin gang i Det Danske Filmstudie siden 1970’erne, hvor han har skrevet og klippet en lang række tv-serier, dokumentar-, og spillefilm, herunder de anmelderroste ’Det Forsømte Forår’ og ’Kun En Pige’.

Du kan også opleve musikduoen Brødrene Woll, som spiller sange fra den danske filmskat, herunder fra filmklassikere indspillet i filmstudiet i Lyngby. Derudover viser skolens oprindelige stifter rundt Bo Hasselbalch rundt på Kort & Dokumentar Filmskolen og kommer ligeledes med anekdoter, herunder hvordan Stanley Kubricks private klippebord havnede på filmskolen.

Hent programmet og læs mere om Skolens historie (pdf)

Program for jubilæumsdagen

Lørdag den 14. september kl. 14.00 til 17.00

14.00 Velkomst ved Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani.
14.15 Historisk rundvisning ved Jørgen Kastrup.
15.15 Skolens ledelse præsenterer fremtidsvisioner.
15.30 Musik ved Brødrene Woll.
16.00 Rundvisning på Kort & Dokumentar Filmskolen ved Bo Hasselbalch.
17.00 Farvel og tak for i dag.

Undervejs serveres der snacks, fadøl og sodavand.

Hvor
Kort & Dokumentar Filmskolen, kantinen, Det Danske Filmstudie, Blomstervænget 52, 2800 Kgs. Lyngby

Tilmeld jubilæum (via mail)

Lyngby-Taarbæks Borgmester Sofia Osmani byder velkommen og går med på historisk rundvisning i Det Danske Filmstudie.

På filmskole i Det Danske Filmstudie i Lyngby

Kort & Dokumentar Filmskolen bor i grønne og charmerende omgivelser i Det Danske Filmstudie, tidligere ASA Film, i Kongens Lyngby – en af Danmarks ældste filmbyer. Det moderne filmstudie for film-, tv- og reklameproduktion huser også andre kreative virksomheder inden for bl.a. musik, scenografi og postproduktion.

Siden 1936 har filmbyens studier lagt scener til både danske og internationale filmsucceser som fx Far til fire, Åndernes Hus, Breaking the Waves og Den Eneste Ene. Også flere tv-serier er optaget her, blandt andet TV3s Nynne, TV 2s Greyzone og Netflix-serien The Rain.

Skolens ledelse

Skolen er ledet af et team: Steven Changtrakul og Barnaby Stig Swann Pedersen. Begge er stærkt forankret inden for det klassiske filmhåndværk, kommunikation, innovation og teknik.

Udover at drive Kort & Dokumentar Filmskolen sammen er Steven og Barnaby også partnere i PR- og videoagentur Swann Pro Motion, som skaber medrivende historier i ord og levende billeder.

Steven Chantrakul har tidligere været tilknyttet Strong Productions tekniske afdeling, DR Markedsføring og har udover film en baggrund som projektleder og konceptudvikler. 

Barnaby Stig Swann Pedersen har arbejdet med kommunikation, innovation og ledelse indenfor både den private og offentlige sektor. Han har derudover en baggrund som iværksætter og har medstifter at en række kulturhuse, festivaler, spillesteder og organisationer rundt om i landet.

Barnaby Stig Pedersen
Skoleleder & kreativ direktør

Steven Changtrakul
Skoleleder & adm. direktør

Hvad siger skolens tidligere elever?

 • Ene Bissenbakker Frederiksen
  Det giver et boost af selvtillid at se, at man kan lave gode film uden at gå den slagne gang gennem uddannelsessystemet.
  Ene Bissenbakker Frederiksen
  Artist
 • Søren Pilmark
  Efter i flere omgange at have deltaget i forskellige kurser på KDF, kan jeg kun varmt anbefale dette lærerige åndehul til eventuelt interesserede. Den - på en og samme tid afslappede og professionelle holdning til indlæringsprocessen - der er på dette sted, gør, at man ikke bare føler sig velkommen og taget hånd om, men også forlader hvert eneste kursus med en sikker formening om, at man vil komme igen. Ikke fordi man ikke lærte nok, men fordi man føler sig dygtigere for hver eneste dag og gerne ville fortsætte processen hurtigst muligt.
  Søren Pilmark
  Skuespiller
 • Gitte Hasseltoft
  Det jeg lærte på Kort & Dokumentar Filmskolen, bruger jeg hver eneste dag, så det var det helt rigtige valg for mig at uddanne mig der. Jeg har altid drømt om at lave dokumentarer, og det er fantastisk, at jeg nu kan leve af det.
  Gitte Hasseltoft
  Redaktionschef
 • Signe Fuglsang Midtgaard
  Ved at skolens undervisere selv er fagpersoner - instruktører, manuskriptforfattere, fotografer, klippere osv. - repræsenterer de en enorm aktuel viden Som elever har vi alle brændt for at lære nyt og afprøve det i vores produktioner.
  Signe Fuglsang Midtgaard
  Editor, Breaking News, DR
 • Flemming Munkholm Jørgensen
  Selv med en del års erfaring havde jeg som kursist på KDF´s ”Online video producer” kursus allerede efter den første uge fået så meget ny viden og praktisk erfaring at jeg følte mig bedre rustet til mine fremtidige videoproduktioner og den vidensstrøm fortsatte bare uge efter uge
  Flemming Munkholm Jørgensen
  Online Video Producer, Dansk Reklamevideo