Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Manuskriptforfatter

Extra Information

“The job of the artist is always to deepen the mystery”

Francis Bacon

Manuskriptforfatter_web

Information

Varighed: 4 mdr

Mødetid: 9.30-15.30


kr. 29.800,-

Manuskriptforfatter

02.02.2015 - 29.05.2015

Denne uddannelse er igang, men du kan endnu nå at tilmelde dig den lille model Manuskript workshop.
Den næste Manuskriptforfatter uddannelse starter d. 2 februar 2015 og vil overvejende have samme indhold men med nye temamoduler. Vi arbejder på at kunne lægge ny plan op i løbet af oktober.

 

Hvis du har fortælling i blodet og har lyst til at udvikle din historie til det store lærred eller til Tv-skærmen, så er Manuskriptforfatter uddannelsen det gode valg.

Manuskriptforfatter uddannelsen tilbyder dig, at lære alt om at fortælle visuelt i formaterne: Kort-, dokumentar- og spillefilm eller som Tv-serie. Men bedst af alt: den hjælper dig til at opdage dine helt egen evner og måde at fortælle på.
Efter fire måneder lover vi dig, at du har et gennemarbejdet, velskrevet manuskript.

Manuskriptforfatter uddannelsen sender dig ud på en opdagelsesrejse, baseret på din egen idé og med afsæt i dit personlige indgangsniveau. Uddannelsen er henad vejen spækket med viden om fortælleværktøjer, som du lidt efter lidt lærer at bruge.
Den er også sjov og udviklende på det personlige plan, for mens du arbejder med karakterernes psykologiske mønstre, opdager du samtidig sider af dig selv.

FORTÆL TIL FILM OG TV

Film og Tv er krævende medier. Vores opmærksomhed skal holdes fanget hele tiden. Din fortælling skal gå fremad. Vi tillader ingen omveje. En film er den nøgne historie. Uden omsvøb. Film og Tv er de mest ubønhørlige, når det gælder fortællingen.

En roman kan tillade sig uddybninger og baggrund, som en film har meget svært ved uden at gå i stå. En artikel kan gå i detaljer, som en film ikke kan, uden at hæve belærende fingre og blive forklarende.

Hvis du kan tænke din historie som en film, så har du et skelet af et uforgængeligt materiale at holde dig til, der kan fortælle alt muligt andet og meget mere.

Har du først knækket måden at fortælle på, kan du skrive hvad som helst og til alle medier. Derfor er det så givende, at lære at fortælle til film og TV.

AT FORTÆLLE MED MENNESKER

Din historie kan være alt mellem himmel og jord – fra den hårrejsende krimi til det klassiske drama. Et godt manuskript er først og fremmest en historie, der er godt fortalt – og det er jo ikke afhængigt af historiens tema eller genre. Der findes ikke rigtige eller forkerte historier. Men der findes rigtige og forkerte måder at fortælle på.

Filmmediet er eminent til at skabe præcise og detaljerede fortællinger om mennesker. Det stærkeste virkemiddel i alle former for film og Tv er menneskeskæbner – og dem kender vi alle. Det skaber identifikation og genkendelse at undersøge hvad vi mennesker begærer, frygter og drømmer.

Hvis du vil kunne skive et godt manuskript, skal du derfor lære at fortælle med mennesker. Du skal holde af dine hovedpersoner og respektere deres fjender. For jo stærkere karakterer dit manuskript har, jo bedre bliver det. Derfor har hovedmodulet fokus på at udvikle persongalleriet i dit manuskript til helstøbte karakterer.

Derudover vil vi kontinuerligt udforske forskellen på spænding og overraskelse, suspense & surprise og diskutere, hvad der fortæller bedst. Du vil fx erfare, at overraskelsen ikke er så spændende, som mange tror – og at de første minutter af din film udgør de vigtigste øjeblikke til at anslå, hvad du har på hjerte.

HVEM ER UNDERVISERNE?

Underviserne har baggrund i mange års professionelt skrivearbejde med efterfølgende realiserede film og Tv-serier. Denne store erfaring udmøntes ikke i at uddannelsen bliver mere indviklet, men tværtimod skarpere, enklere og mere konkret.
Mogens Kløvedal er gennemgående konsulent på din skivning.

HVEM KAN SØGE UDDANNELSEN?

Den eneste forudsætning for at du kan deltager er, at du kan lide at skrive og har lyst til at arbejde seriøst forfatterhåndværket. Tidligere elever har været instruktører, skuespillere, tekstforfattere, akademikere, autodidakte og kommunikationsfolk, men også filmentusiaster og en del, som hidtil kun har skrevet til skrivebordsskuffen. De studerende kommer i alle aldre, med forskellige livserfaringer, uddannelses- og arbejdsbaggrunde. Vi har erfaring for, at forskelligheden beriger studiemiljøet og den gode vilje mellem de studerende.

ER DER HJEMMEARBEJDE?

Hvis undervisning og workshop skulle udfylde hele kurset, ville der slet ikke blive tid til at skrive. Derfor lægger vi skrivedage ind hvor der er behov. Som regel bliver tirsdage og torsdage reserveret til skrivning, hjemme eller på skolen, som man foretrækker det.

Alle forfattere oplever tidspunkter i deres arbejdsproces, hvor de tøver og er usikre på hvilken retning manuskriptet skal tage. Mens du følger Manuskriptforfatter uddannelsen behøver du aldrig gå i stå. Løbende vil der være tæt kontakt med underviseren, så skriveriet er i konstant fremdrift. Workshop-formen, kombineret med underviserens scriptdoctor-funktion hjælper én “ud af boksen”, og skrivelysten vender hurtigt tilbage.

 

UDDANNELSENS FASER

DRAMATURGI BASIS

01. – 05. september v/Jørgen Kastrup

Over den første uge udrulles hele den store filmdramaturgi. Vi lærer de fortællergreb at kende, som får historierne til at løfte sig og ser et utal af eksempler på det gennem filmcitater. Dramaets grundpiller er

  • Struktur
  • Idéudvikling
  • Plot
  • Set up og pay off’s
  • Karaktertegning
  • Fremdrift og dramatiske spørgsmål

Læs mere om modulet Dramaturgi basis

 

IDÉUDVIKLING SYNOPSIS OG FØRSTE SKRIV

8. september – 15. oktober v/Mogens Kløvedal

Nu går den personlige processen igang hvor du indkredser hvilken idé du vil skrive på.Det er velkendt, at den første del af idéudviklingen kan være kaotisk. Det er ikke bare akceptabelt, men ønskværdigt. VI hjælper dig med lidt efter lidt at udfælde den historie du vil fortælle.  Den skal så formuleres som en synopsis, der igen kan opdeles i scener.

Et treatment kommer nu ind. Det er en slags kladde, hvor du beskriver scenernes indhold. Det vil fremme overblikket og kunne holde dig på sporet undervejs.
Generelt anbefaler vi at gøre meget ud af karakterudviklingen, hvor du skaber dine aktører og kender deres bevæggrunde og følelser. Det vil efterfølgende gøre det lettere at sætte dem i situationer hvor du fx. ved, hvilke dilemmaer de udfordres af, hvordan de agerer og udvikler sig.

 

MANUSKRIPT-TEMAER

d. 16.- 31.- oktober v/Dan Hoffmann

Midt i perioden tager vi nogle afstikkere til vigtige skrive-temaer med

 

FÆRDIGGØRELSE AF MANUSKRIPT

Fra d. 3. november v/Mogens Kløvedal

Skivningen af dit værk fortsætter resten af uddannelsen. Det er nu, der for alvor kommer kød på manuskriptet.

 

PITCH – SKRIFTLIG SAMMENFATNING

Primo december v/Mogens Kløvedal
Det er først nu, efter at du har udviklet din personlige stil som manuskriptforfatter at du med dit engement, bliver i stand til overbevise andre om, at du har noget interessant på hjerte. I den virkelige verden står du overfor at sælge dit manus til en producent. Det involverer udarbejdelsen af en meget kort skriftlig pitch hvor du skærer ind til benet.

De studerendes pitches samles til en mappe, der fungerer som bilag ved den senere pitch-session for indbudte producere.

 

PITCH – PERFORMANCE

2 dage, datolagt efter koordineret aftale v/Janet Spiegal

Manuskriptforfatter uddannelsen afsluttes med præsentation, hvor effektiv kommunikation er afgørende for succes. Over to dage øver vi metoder og måder til at få bedre styr på nerverne, og styrker din personlige fremtræden, når du skal sælge dit værk.

 

PITCH PRÆSENTATIONEN

1 dag, datolagt efter koordineret aftale – evt. i januar 2015

Den afsluttende dag indbydes producere fra både film- og tv-branchen til at høre om dit manuskript projekt. Begivenheden kan, og har tidligere resulteret i, at en forfatter har kunnet fortsætte sit arbejde i tilknytning til et produktionsselskab. Det er også sket at options er blevet købt på en historie. Mogens Kløvedal vil fascilitere begivenheden.