Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Manuskriptforfatter

Citat

“The enemy of art is the absence of limitations.”

Orson Welles

Information

Varighed: 4 mdr

Mødetid: 9.30-15.30


kr. 29.800,-

Manuskriptforfatter

28.08.2017 - 20.12.2017

Har du fortælling i blodet og lyst til at udvikle din historie til det store lærred eller til tv-skærmen? Så er ‘Manuskriptforfatter’-uddannelsen det rigtige valg for dig. 

På uddannelsen lærer du alt om at fortælle visuelt til forskellige formater som dokumentar- og spillefilm samt tv-serier. 

I løbet af fire måneder tager vores professionelle undervisere dig med på en opdagelsesrejse i maniskruptskrivningens verden med afsæt i din egen idé og dit eget udgangspunkt. Du lærer bl.a. at bruge forskellige fortælleværktøjer og udvikle helstøbte karakterer, ligesom du bliver bevidst om forskellen på spænding (suspense) og overraskelse (suprise) og hvad, der tjener historien bedst. Underviserne har mange års erfaring fra branchen og har skrevet manusripter til film og tv-serier.  Mogens Kløvedal, der er gennemgående konsulent på udarbejdelsen af dit eget manuskript, sikrer, at du slutter uddannelsen af med et gennemarbejdet manuskript. Selve uddannelsen består af en række forskellige workshops, kurser og undervisning samtidig med, at der er sat skrivedage af, typisk tirsdag og torsdag, til at du kan arbejde på dit manuskript.

Hvis du kun er interesseret i dele af uddannelsen, kan du vælge at tage enkelte kurser. Læs mere her eller klik dig frem til de enkelte kurser via nedenstående program, hvor du også kan læse mere om uddannelsens undervisere. 

PROGRAM:

28. aug. – 1. sep. ‘Dramaturgi: Basis’ med underviser Jørgen Kastrup
I løbet af den første uge præsenteres du for dramaets grundpiller: Struktur, idéudvikling, plot, “set-up” og “pay-off”, karaktertegning samt fremdrift og dramatiske spørgsmål. Derudover introduceres du via filmeksempler til en række fortællegreb, som får historierne til at løfte sig.

Læs mere om *Dramaturgi: Basis

*Da kurset er afviklet, kan du tilmelde dig næste kursus her.

 

4. sep. – 20. dec. ‘Idéudvikling’, ‘karakterer’, ‘plot’ og synopsis med underviser og mentor Mogens Kløvedal og underviser Dan Hoffmann
I den indledende skrivefase finder vi i fælleskab ind til kernen af den fortælling, du brænder for med udgangspunkt i de hovedkarakterer, som indgår i din fortælling. Et sikkert greb om, hvem hovedkaraktererne er, er nemlig en forudsætning for, at manuskriptet – og senere dialogerne – hænger sammen. 

I fase to introduceres du til “synopsen” som arbejdsreskab og “dramatisk ramme”. Den fungerer som et kompas for dit skriveflow ved at sammenfatte din histories overordnede indhold samt hændelsesforløb og modvirker, at du går i stå undervejs i din skriveproces.

Inden synopsen er færdig, kommer du vidt omkring. Du skriver, sletter og bytter rundt for til slut at have din historie sat ind i en dramatisk tidsramme. Du oplever og løser det, der udfordrer din hovedperson. Du får styr på modstanderen og hovedpersonens udvikling, og du får et klart billede af den slutning, som forløser historiens præmis og måske overrasker. 

I tredje fase skriver du et treatment, hvor du deler historien op i scener. Du udvikler konkrete begivenheder og handlinger indenfor en tidsramme, hvor du beskriver scenerne detaljeret. Opgaven er her at indkredse, finpudse og skille sig af med alle overflødige ord, for at omsætte dit manuskript til en stram filmisk fortælleform. Fokus er her at udvikle og styrke din evne til at vide, hvor lidt information modtageren kan nøjes med for at forstå handlingen.

I den fjerde og sidste fase skriver du scenerne ud ved bl.a. at tilføje dialogerne. 

Når uddannelsen er slut har du opbygget et lager af skriveredskaber, ligesom du ved, hvordan du opbygger et filmmanuskript og kan håndtere et skrive-flow, som gør det lettere for dig at fortsætte på egen hånd fremover.

Hele vejen igennem er Mogens Kløvedal din mentor og hjælper dig med at skærpe din historie på baggrund af sine mange års erfaring som manuskriptforfatter, filmkonsulent, dramachef og biografdirektør.

Undervejs i uddannelsen er der indlagt tre kurser med underviser Dan Hoffmann.

 

28. – 29. sep. ‘Skab uforglemmelige karakterer’
På dette kursus lærer du at skabe interessante, fascinerende og uforglemmelige karakterer, når filminstruktør og dramaturg Dan Hoffmann tager dig igennem de teknikker, som professionelle forfattere bruger – og igennem tiden har brugt – til at skabe ikoniske karakterer som bl.a. Sherlock Holmes, Ebeenezer Scrooge, Indiana Jones og vores egen Egon Olsen.

Læs mere om Skab uforglemmelige karakterer

 

16. – 18. okt. ‘Identificer dit plot’
Dan Hoffmann giver dig redskaber til at lære at spotte eventuelle problemmer med dit plot ved at se på spørgsmål som:

  • Hvordan slutter min historie?
  • Forløser slutningen historiens emotionelle kerne?
  • Bygger den suspense fra start til slut?
  • Hvilke suspense mekanismer bruger jeg?
  • Hvordan er mine karakterer orkestreret?
  • Rejser plottet effektivt et dramatisk spørgsmål?
  • Hvordan udvikler plottet historiens tema?

Læs mere om Identificer dit plot

 

19. – 25. okt. ‘Dialogskrivning’
På dette kursus hjælper manuskriftkonsulent, instruktør og dramaturg Dan Hoffmann dig med at løfte din fremtidige skrivning af filmdialog til et professionelt niveau. Du kommer til at lære alle de teknikker, som professionelle forfattere kender og bruger.

Læs mere om Dialogskrivning

 

Pitchpræsentation – skriftlig og mundtlig med underviser Mogens Kløvedal og coach Janet Spiegal

Til sidst i uddannelsesforløbet fokuserer vi på livet efter dit manuskript er færdigt, når du skal pitche det til en producent. 

I forbindelse med den skriftlige del af pitchen, skal du skrive en kort præsentation, hvor du sammenfatter din historie enkelt og fængende. Præsentationen skal senere fungere som bilag til pitch sessions for producenter.

I forbindelse med den mundtlige del introducerer coach Janet Spiegal dig for måder at arbejde med klar og enkel kommunikation, din personlige fremtræden og metoder til at få styr på nerverne, når du skal sælge dit værk til producenter.

Du bliver desuden peget videre til producenter og produktionsselskaber for at få realiseret dit manuskript. Det kan ske ved at arrangere individuelle møder i byen eller ved at indbyde producere fra film- og tv-branchen til Kort & Dokumentar Filmskolen for at høre om dit manuskript-projekt. Begivenheden kan, og har tidligere resulteret i, at en forfatter har kunnet fortsætte sit arbejde i tilknytning til et produktionsselskab. Det er også sket, at options er blevet købt på en historie.