Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Klipper

Citat

“Drama is life with the dull bits cut out.”

Alfred Hitchcock

Klipningens virkemidler 1

Information

Varighed: 4 mdr

Mødetid: 9.30 - 15.30


45.000

Klipper

19.01.2018 - 01.06.2018

Vil du mestre klipperkunstens kreative håndværk og markedets mest populære klippeprogrammer? Så er dette uddannelsen for dig!

I løbet af fire måneder får du bl.a. et solidt kendskab til de nyeste versioner af de tre markedsførende softwares: Final Cut Pro X, Avid og Adobe Premiere Pro CC. Derudover får du et grundlæggende kendskab til det forgående kameraarbejde og colorgradingprogrammet DaVinci Resolve, som er en del af postproduktionen, der runder klipperens arbejde af.

Da klipning i sidste ende handler om at fortælle en historie, er dramaturgi og tv-programkoncepter den røde tråd gennem hele forløbet.

Uddannelsen er skruet sammen af en række forskellige kurser, som varetages af vores professionelle undervisere. 

Du har adgang til iMacs med alle relevante softwares under hele uddannelsen.

Hvis du kun er interesseret i dele af uddannelsen, kan du vælge at tage enkelte kurser. Læs mere her eller klik dig frem til de enkelte kurser via nedenstående program, hvor du også kan læse mere om uddannelsens undervisere. 

PROGRAM:

19. jan. Introduktionsdag med uddannelsens mentor

Morgenmad og introduktion til uddannelsen på Kort & dokumentarfilmskolen fra 9.30 – 11.30. Velkomst og gennemgang af uddannelsens forløb ved skolens ledelse og uddannelsens mentor. 

 

22. – 26. jan. ‘Dramaturgi: Basis’ med underviser Jørgen Kastrup
Hvordan engagerer du dit publikum, så de holder sig vågne flere timer i en blød stol i en mørklagt lokale? Svaret er: Ved at skrive et godt manuskript!
Manuskriptforfatter, filmklipper- og instruktør Jørgen Kastrup introducerer dig til de essentielle metoder og dramaturgiske greb, som gør din historie sammenhængende og medrivende.

Læs mere om Dramaturgi: Basis

 

29. jan. – 2. feb. ‘Videokamera: Grundlæggende’ med underviser Casper Joel
Filminstruktør Casper Joel gennemgår videokameraets grundlæggende funktioner, så du kan betjene det manuelt, for det er først her, du bliver herre over dine egne optagelser.

Læs mere om Videokamera: Grundlæggende

 

5. – 9. feb. ‘Final Cut Pro X: Grundlæggende’ med underviser Egon Christensen ell. ‘Adobe Premiere Pro: Grundlæggende’ med underviser Janus Vinther
I løbet af denne uge bliver du undervist i ét af disse programmer, som bliver det, du også senere klipper din afgangsfilm i. Når du vælger, anbefaler vi, at du overvejer, hvad du eventuelt kommer til at arbejde med efter uddannelsen. Det afhænger bl.a. din IT-platform, økonomi, din arbejdsplads eller eventuelle kommende arbejdsplads.

Final Cut Pro X er i dag et stort apple-program, som er både lynhurtigt, intuitivt og billigt selv at investere i efter uddannelsen.

Læs mere om Final Cut Pro X: Grundlæggende

Adobe Premiere Pro er en del af Adobes Creative cloud-pakke. Et fleksibelt program med gode tilgangsmuligheder til andre af Adobes programmer.

Læs mere om Adobe Premiere Pro: Grundlæggende


12. – 16. feb. ‘Klipningens virkemidler 2’ med underviser Jørgen Kastrup
Jørgen Kastrup guider dig på dette kursus igennem klippegrammatikkens teori og praksis, så du får udvidet dit kendskab til klipningens grundlæggende håndværk.

Læs mere om Klipningens virkemidler 2

 

19. – 23. feb. ‘Final Cut Pro X: Videregående’ med underviser Egon Christensen ell.‘Premiere Pro: Videregående’ med underviser Janus Vinther

På Final Cut Pro X: Videregående skærper Egon Christensen dine Final Cut Pro X evner, og du får programmet helt ind under huden, når du gennem egen klipning oplever, hvordan de forskellige funktioner fungerer i praksis.

Læs mere om Final Cut Pro X: Videregående

Læs mere om Premiere Pro CC: Videregående

 

26. feb. – 2. marts ‘Avid: Grundlæggende’ med underviser Egon Christensen
På kurset lærer du i praksis alt, hvad et Avid klippe-workflow kræver. Fra oprettelse af projekt over teori og øvelser med alle relevante værktøjer til eksportering af en master.

Læs mere om Avid: Grundlæggende

 

5. – 9. marts ‘Klipningens virkemidler 1’ med underviser Dan Hoffmann
På dette kursus tager instruktør og dramaturg Dan Hoffmann dig med på en teoretisk og praktisk rejse gennem filmklipningens 5 grundprincipper, som alle filmklippere skal have på rygraden.

Læs mere om Klipningens virkemidler 1

 

12. – 14. marts ‘Avid: Hvad gør jeg med lyden?’ med underviser Maja Reinhold
I løbet af to dage introduceres du til, hvordan professionelle lydoptagelser optræder i rå form, og hvordan du arbejder med dem i Avids workflow.

Læs mere om Avid: Hvad gør jeg med lyden?

 

15. – 16. marts ‘Alt om filer og formater’ med underviser Schack Lindemann
I dag er den tekniske billedekvalitet på selv de mindste camcorders imponerende. Alligevel kan der gå vigtige billedinformationer tabt i processen fra optagelse til klipning til færdigt format, hvis man ikke er velbevandret i, hvordan filer og formater skal behandles. På dette kursus bliver du i stand til at træffe de rigtige valg ved import og eksport, så du får det fulde udbytte af dit materiale.

Læs her Alt om filer og formater

 

19. – 23. marts ‘Avid: Videregående’ med underviser Birger Kort Madsen
På dette praksisorienterede bliver du klogere på Avids imponerende potentiale, og hvordan du optimerer din arbejdsproces. Du er i gode hænder hos Birger Kort Madsen, der har mere end 25 års erfaring som film- og tv-klipper. Kurset fokuserer især på effekter og compositing, som i stor udstrækning bruges i program-teasers, spots og breakers, men også i færdige programmer, hvor de bruges til at frembringe bestemte følelser hos modtageren.

Læs mere om Avid: Videregående

 

24. marts – 2. april Påskeferie

 

3. – 6. april ‘Colorgrading’ med underviser Christian Bille
Colorgrading handler om farvekorrigering (color correction) og farvelægning (color grading). Selv om de to begreber overlapper hinanden, er de stadig forskellige. Kolorist og klipper Christian Bille gennemgår colorgradingens teori og praksis – med vægt på det sidste. Den teoretiske del kredser om historien bag colorgrading, og hvordan farver fungerer i forbindelse med video. Den praktiske del er centreret omkring eksempler, hvor der arbejdes med at matche op og skabe et look.

Læs mere om Colorgrading

 

9. – 13. april ‘Posttilrettelæggelse’ med underviser Tijana Paludan Duus
Når en tv-optagelse er i hus, er det posttilrettelæggerens job at få historien på plads i klipperummet. På dette kursus lærer du at tage forskellige fortællegreb i brug i overensstemmelse med tv-programmets koncept og i samarbejde med redaktion og klipper.

Læs mere om Posttilrettelæggelse

 

16. – 20. april ‘Adobe After Effects: Grundlæggende’ med underviser Dennis Dalmark
Adobe After Effects er en omfattende og udbredt software skabt til skærmgrafik og animations-design. På dette kursus introducerer Motion Graphics Designer Jonathan Lavik dig til at bruge After Effects, så du får styr på de basale og og rige muligheder for at udtrykke dig tv-grafisk.

Læs mere om Adobe After Effects: Grundlæggende

 

23. – 26. april ‘Fængende filmtrailere og tv-spots’ med underviser Lasse Farver

Kampen om seere er stærkere end nogensinde. Men hvordan er det lige, du laver en god trailer eller et tv-spot, som sælger din film eller tv-program på 30 sekunder? På dette kursus lærer den mangeårige trailerproducer for bl.a. DR og TV2, Lasse Farver, dig kunsten at finde ind til kernen af din film eller tv-program og omsætte det til en ultrakort godbid, som tiltrækker publikum. 

Læs mere om Fængende filmtrailere og tv-spots

 

30. april – 4. maj ‘Klippe workshop: Filmisk klipning i tv-dokumentaren’ med underviser Sami Saif
Den prisvindende dokumentarist Sami Saif deler ud af sine erfaringer og medbringer eksempler fra sine egne film, som du skal klippe i. Til forskel fra nogle fag, er der er ingen facitliste til måden at klippe på, men undervejs får du feedback, når Sami Saif evaluerer og diskuterer de forskellige bud på at skabe sammenhæng og historier af materialet.

Læs mere om Klippe workshop: Filmisk klipning i tv-dokumentaren

 

7. – 9. maj ‘Afgangsprojekt: Idéudvikling’ med mentor

 

14. – 18. maj ‘Afgangsprojekt: Produktion’ med mentor

 

22. – 25 maj ‘Adobe After Effects: Videregående’ med underviser Jesper Sebastian Frydenlund
Sammen med Jesper Sebastian Frydenlund, som er uddannet motion designer med speciale i Adobe After Effects, udforsker du det animerede univers og udvide dine After Effects-kompetencer. I løbet af ugen guider Jesper dig gennem en række temaer, som vil hjælpe dig i dit fremtidige arbejde med motion grafik.

Læs mere om After Effects: Videregående

 

28. – 29. maj ‘Branchekendskab’ med underviser Maja Reinhold
I løbet af disse to dage orienterer Maja Reinhold dig om dine forskellige muligheder som klipper. Én af dagene er der ekskursion til flere store produktionsvirksomheder.

 

30. – 31. maj ‘Afgangsprojekt: Post-produktion’ med mentor

 

1. juni ‘Afslutning og screening af afslutningsprojekt’
På uddannelsens sidste dag evalueres kurset og der er visninger af nogle af semesterets filmproduktioner fra de medstuderendes hånd. I løbet af dagen modtager du et diplom for din gennemførte uddannelse. 

 

OBS: Der er adgang til mac-computere, klippesoftware og andet relevant udstyr på forløbet. 

Mødetid: Hver dag kl. 9.30 – 15.30.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.15.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.