Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Film- og tv-klipper

Citat

Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt i 1999.

Film- og tv-klipper uddannelsem

Information

Varighed: 4 mdr

Mødetid: 9.30-15.30


kr. 40.500,-

Film- og tv-klipper

28.08.2017 - 20.12.2017

Vil du mestre klipperkunstens kreative håndværk og markedets mest populære klippeprogrammer? Så er dette uddannelsen for dig!

I løbet af fire måneder får du bl.a. et solidt kendskab til de nyeste versioner af de tre markedsførende softwares: Final Cut Pro X, Avid og Adobe Premiere Pro CC. Derudover får du et grundlæggende kendskab til det forgående kameraarbejde og colorgradingprogrammet DaVinci Resolve, som er en del af postproduktionen, der runder klipperens arbejde af.

Da klipning i sidste ende handler om at fortælle en historie, er dramaturgi og tv-programkoncepter den røde tråd gennem hele forløbet.

Uddannelsen er skruet sammen af en række forskellige kurser, som varetages af vores professionelle undervisere. 

Du har adgang til iMacs med alle relevante softwares under hele uddannelsen.

Hvis du kun er interesseret i dele af uddannelsen, kan du vælge at tage enkelte kurser. Læs mere her eller klik dig frem til de enkelte kurser via nedenstående program, hvor du også kan læse mere om uddannelsens undervisere. 

PROGRAM:

28. aug. – 1. sep. ‘Dramaturgi: Basis’ med underviser Jørgen Kastrup
Hvordan engagerer du dit publikum, så de holder sig vågne flere timer i en blød stol i en mørklagt lokale? Svaret er: Ved at skrive et godt manuskript!
Manuskriptforfatter, filmklipper- og instruktør Jørgen Kastrup introducerer dig til de essentielle metoder og dramaturgiske greb, som gør din historie sammenhængende og medrivende.

Læs mere om Dramaturgi: Basis

 

4. – 8. sep. ‘Videokamera: Grundlæggende’ med underviser Casper Joel
Hvis du kender til forskellige dele af optageprocessen, bliver klippefasen mere overskuelig. Fx gør det klipningen meget lettere, hvis du forstår at dække en scene i optagelsen. Derfor lærer du på dette kursus de grundlæggende kamerafunktioner og -optagemetode samt den relevante terminologi og kamerateknik, som kobles til optagepraksisen.  

Læs mere om Videokamera: Grundlæggende

 

11. – 15. sep. ‘Final Cut Pro X: Grundlæggende’ med underviser Egon Christensen
På ‘Final Cut Pro X: Grundlæggende’ gennemgår Egon Christensen programmets brugerflade, dets værktøjer og arbejdsgange, så du kan gå direkte ud og klippe hurtigt og ubesværet.

Læs mere om Final Cut Pro X: Grundlæggende

 

18. – 22. sep. ‘Klippe workshop’ med underviser Sami Saif
Allerede på uddannelsens fjerde kursus kommer du til at klippe din egen scene på baggrund af optagelser, som prisvindende dokumentarfilminstruktør Sami Saif medbringer fra sine egne film. Til forskel fra nogle fag, er der er ingen facitliste til måden at klippe på, men undervejs får du feedback, når Sami Saif evaluerer og diskuterer de forskellige bud på at skabe sammenhæng og historier af materialet.

 

25. – 29. sep. ‘Final Cut Pro X: Videregående’ med underviser Egon Christensen
På dette kursus skærper Egon Christensen dine Final Cut Pro X evner, og du får programmet helt ind under huden, når du gennem egen klipning oplever, hvordan de forskellige funktioner fungerer i praksis.

Læs mere om Final Cut Pro X: Videregående

 

2. – 6. okt. ‘Adobe After Effects: Grundlæggende’ med underviser Jonathan Lavik
OBS OBS OBS: I stedet for Jonathan Larvik underviser instruktør og producer Dennis Dalmark.
Dennis Dalmark har en Master i Fine Art fra AFI i Los Angeles og har i en lang årrække lavet animationer og vfx til spillefilm, tv og reklamefilm både herhjemme og i Hollywood.

Adobe After Effects er en omfattende og udbredt software skabt til skærmgrafik og animations-design. På dette kursus introducerer Motion Graphics Designer Jonathan Lavik dig til at bruge After Effects, så du får styr på de basale og og rige muligheder for at udtrykke dig tv-grafisk.

Læs mere om Adobe After Effects: Grundlæggende

 

9. – 13. okt. ‘Klipningens virkemidler 1’ med underviser Dan Hoffmann
På dette kursus tager instruktør og dramaturg Dan Hoffmann dig med på en teoretisk og praktisk rejse gennem filmklipningens 5 grundprincipper, som alle filmklippere skal have på rygraden.

Læs mere om Klipningens virkemidler 1

 

16. – 20. okt. ‘Colorgrading’ med underviser Christian Bille
Colorgrading handler om farvekorrigering (color correction) og farvelægning (color grading). Selv om de to begreber overlapper hinanden, er de stadig forskellige. Kolorist og klipper Christian Bille gennemgår colorgradingens teori og praksis – med vægt på det sidste. Den teoretiske del kredser om historien bag colorgrading, og hvordan farver fungerer i forbindelse med video. Den praktiske del er centreret omkring eksempler, hvor der arbejdes med at matche op og skabe et look.

Læs mere om Colorgrading

 

23. – 27. okt. ‘Adobe Premiere Pro CC: Grundlæggende’ med underviser Christoffer Schuricht
Adobe Premiere Pro CC befinder sig i high end-markedet ved siden af bl.a. Avid og Final Cut Pro X. Premiere er i front med håndtering af de nyeste formater og har særlig gode muligheder for at tilgå de andre Adobe-programmer. På kurset gennemgår klipper Christoffer Schuricht Premieres brugerflade og indøver de vigtigste værktøjer og funktioner i et komplet workflow.

Læs mere om Adobe Premiere Pro CC: Grundlæggende

 

3. okt. – 1. nov. ‘Optimer dit udtryk i Premiere Pro’ med underviser Christoffer Schuricht
Du lærer, hvordan du hurtigt og effektivt tilgår og bruger de avancerede redskaber i programmet, så din palet bliver udvidet. Derudover lærer du forskellige måder at åbne for Adobes andre programmer, som kan være en hjælp til et mere gnidningsfrit workflow.

Læs mere om Optimer dit udtryk i Premiere Pro CC

 

2. – 3. nov. ‘Musik, klip og rettigheder’ med underviser Martin Fabricius
Kurset består af to dages afvekslende indføring i, hvordan du kommunikerer dine tanker om filmmusikkens virkemidler. Dagene byder på inspirerende indgangsvinkler, og du praktiserer selv at klippe med brug af musik. Undervisningen rundes af med en grundig gennemgang af, hvordan filmrettigheder tilegnes og styres.

Læs mere om Musik, klip og rettigheder

 

6. – 10. nov. ‘Avid: Grundlæggende’ med underviser Egon Christensen
På kurset lærer du i praksis alt, hvad et Avid klippe-workflow kræver. Fra oprettelse af projekt over teori og øvelser med alle relevante værktøjer til eksportering af en master.

Læs mere om Avid: Grundlæggende

 

13. – 15. nov. ‘Avid: Hvad gør jeg med lyden?’ med underviser Maja Reinhold
I løbet af to dage introduceres du til, hvordan professionelle lydoptagelser optræder i rå form, og hvordan du arbejder med dem i Avids workflow.

Læs mere om Avid: Hvad gør jeg med lyden?

 

16. – 17. nov. ‘Alt om filer og formater’ med underviser Schack Lindemann
I dag er den tekniske billedekvalitet på selv de mindste camcorders imponerende. Alligevel kan der gå vigtige billedinformationer tabt i processen fra optagelse til klipning til færdigt format, hvis man ikke er velbevandret i, hvordan filer og formater skal behandles. På dette kursus bliver du i stand til at træffe de rigtige valg ved import og eksport, så du får det fulde udbytte af dit materiale.

Læs her Alt om filer og formater

 

20. – 24. nov. ‘Avid: Videregående’ med underviser Birger Kort Madsen
På dette praksisorienterede bliver du klogere på Avids imponerende potentiale, og hvordan du optimerer din arbejdsproces. Du er i gode hænder hos Birger Kort Madsen, der har mere end 25 års erfaring som film- og tv-klipper. Kurset fokuserer især på effekter og compositing, som i stor udstrækning bruges i program-teasers, spots og breakers, men også i færdige programmer, hvor de bruges til at frembringe bestemte følelser hos modtageren.

Læs mere om Avid: Videregående

 

27. nov. – 1. dec. ‘Klipningens virkemidler 2’ med underviser Jørgen Kastrup
Jørgen Kastrup guider dig på dette kursus igennem klippegrammatikkens teori og praksis, så du får udvidet dit kendskab til klipningens grundlæggende håndværk.

Læs mere om Klipningens virkemidler 2

 

4. – 8. dec. ‘Posttilrettelæggelse’ med underviser Anna Marie Kristensen
Når en tv-optagelse er i hus, er det posttilrettelæggerens job at få historien på plads i klipperummet. På dette kursus lærer du at tage forskellige fortællegreb i brug i overensstemmelse med tv-programmets koncept og i samarbejde med redaktion og klipper.

Læs mere om Posttilrettelæggelse

 

11. dec. Gæsteunderviser
Formiddagstimerne er reserveret besøg af en gæstelærer, som bliver annonceret i god tid inden.

 

12. – 15. dec. ‘Fængende filmtrailere og tv-spots’ med underviser Lasse Farver
Kampen om seere er stærkere end nogensinde. Men hvordan er det lige, du laver en god trailer eller et tv-spot, som sælger din film eller tv-program på 30 sekunder? På dette kursus lærer den mangeårige trailerproducer for bl.a. DR og TV2, Lasse Farver, dig kunsten at finde ind til kernen af din film eller tv-program og omsætte det til en ultrakort godbid, som tiltrækker publikum. 

Læs mere om Fængende filmtrailere og tv-spots

 

18. – 19. dec. ‘Branchekendskab’ med underviser Maja Reinhold
I løbet af disse to dage orienterer Maja Reinhold dig om dine forskellige muligheder som klipper. Én af dagene er der ekskursion til flere store produktionsvirksomheder.

 

20. dec. Afslutning

På uddannelsens sidste dag evalueres kurset og der er visninger af nogle af semesterets filmproduktioner fra de medstuderendes hånd. I løbet af dagen modtager du et diplom for din gennemførte uddannelse. 

 

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.