Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Webfilminstruktør

Citat

“Photography is Truth. The Cinema is Truth Twenty-four Times Per Second”

Jean-Luc Godard

Information

Varighed: 30 dage

Mødetid: 9:30 - 15:30


kr. 25.200,-

Webfilminstruktør

04.09.2017 - 20.10.2017

Vil du lære at producere film til nettet? Så skal du tage denne ultrakorte og intensive uddannelse.

På bare seks uger introducerer vores professionelle undervisere dig for alle de væsentlige elementer, der gør dig i stand til at skære den gode webfilm.

Uddannelsen er skruet sammen af en række forskellige kurser, som bl.a. byder emner som kameraoptagelse, klippersoftware, Interviewteknik og “webfilmens tankegang”. Undervejs arbejder du på at udvikle din egen afgangsfilm, så du, når uddannelsen er slut, kan lave webfilm uden ekstern hjælp.

Hvis du kun er interesseret i dele af miniuddannelsen, kan du vælge at tage enkelte kurser. Læs mere her eller klik dig frem til de enkelte kurser via nedenstående program, hvor du også kan læse mere om uddannelsens undervisere. 

PROGRAM:

4. – 8. sep. ‘Videokamera: Grundlæggende’ med Casper Joel
‘Videokamera: Grundlæggende’ er et super intensivt forløb, som introducerer dig til alle kameraets grundfunktioner og til hvilken rolle dine indstillinger spiller. Over en hel uges undervisning garneret med hands-on træning stifter du bekendskab med det absolut nødvendige og bliver inspireret til at se ægte visuelt på dit arbejde. Kurset omfatter også håndtering af DSLR kamera for dem, der ønsker at bruge deres eget.

Læs mere om Videokamera: Grundlæggende

 

11. – 15. sep. ‘Final Cut Pro X: Grundlæggende’ med underviser Egon Christensen ell. ‘Adobe Premiere Pro: Grundlæggende’ med underviser Janus Vinther
I løbet af denne uge bliver du undervist i ét af disse programmer, som bliver det, du også senere klipper din afgangsfilm i. Når du vælger, anbefaler vi, at du overvejer, hvad du eventuelt kommer til at arbejde med efter uddannelsen. Det afhænger bl.a. din IT-platform, økonomi, din arbejdsplads eller eventuelle kommende arbejdsplads.

Final Cut Pro X er i dag et stort apple-program, som er både lynhurtigt, intuitivt og billigt selv at investere i efter uddannelsen.

Læs mere om Final Cut Pro X: Grundlæggende

Adobe Premiere Pro er en del af Adobes Creative cloud-pakke. Et fleksibelt program med gode tilgangsmuligheder til andre af Adobes programmer.

Læs mere om Adobe Premiere Pro: Grundlæggende

 

18. – 22. sep. ‘Virkemidler til webfilm’ med underviser Casper Joel
Webfilmens indhold er vigtig, for at din film bliver set – og set til ende. Kom på sporet af hvordan du udvikler en idé, koncentreret og kort, og løfter din produktion værdi ved at give den stil. Vi afdækker kernen i webfilmens dramaturgi, som du umiddelbart vil kunne anvende på en masse af dine film, uanset deres emne. Vi ser eksempler på hvordan kommunikationen optimeres gennem en bevidsthed om storytelling. De tre sidste dage træner vi praktisk.

Læs mere om Virkemidler til webfilm

 

25. – 26. sep. ‘Interview og performance’ med underviser Jette Friis O’Bróin
På dette intensive kursus giver Jette Friis O’Bróin en grundig indføring i, hvordan du bedst interviewer medvirkende til din webfilm. Derudover lærer du at facilitere og instruere den person, du skal interviewe.

Læs mere om Interview og performance

 

27. – 29. sep. ‘Praktisk lydoptagelse’ med underviser Aske Just
På dette kursus lærer du gennem realistiske optagesituationer at optage lyd på den smarteste måde. Derudover lærer du, hvordan du i efterarbejdet kan rette op på lydoptagelser, hvis noget går galt i marken. Du kommer til at arbejde med håndrecorder, mikroport og andre forskellige typer mikrofoner og optageteknikker. Kurset består af både teori og praksis, og hver dag rundes af med en øvelse, som involverer forskellig slags lydoptagelse. På kurset får du også mulighed for at vende særlige udfordringer med din egen kommende produktion.

Læs mere om Praktisk lydoptagelse

 

2. okt. ‘Kreativ lyssætning’ med underviser Mogens Otte
På dette komprimerede lyskursus gennemgår belyser Mogens Otte den nødvendige teori om lyssætning, både indendørs og udendørs, og giver dig alle de praktiske tips og tricks, du skal kende for at give dine levende billeder et visuelt løft. For kan du først se og forstå lysets samspil med kameraets blænde, kan du med enkle midler skabe små mirakler med din optagelse.

Læs mere om Kreativ lyskursus

 

3. – 6. okt. Penneprøve med underviser Casper Joel

Tiden er inde til at samle hvad du har lært, ved – over fire dage – at gennemføre den første produktionsøvelse, der rummer både  dramaturgi, optagelse og klipning.

 

9. – 10. okt. ‘SEO: Få din webfilm’ set med underviser Anders Lorentzen
Hvis du gerne vil have din webfilm ud, er et af dine forvalg, om webfilmen skal stå for sig selv på Youtube/Vimeo/facebook/, eller om den skal indlejres på et lokalt site, hvor den understøtter de centrale budskaber og har de rigtige keywords. Kunsten at figurere højt på en søgemaskine befordres af den disciplin, der hedder SEO – eller søgemaskineoptimering. På kurset får du indblik i de vigtigste begreber indenfor SEO, når webkonsulent Anders Lorentzen gennemgår eksempler på, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Du får ‘hands-on’-erfaring med at optimere dine webfilm til Youtube, Vimeo og Facebook eller ‘on page’ til dit eget site.  To måder, der er stor forskel på. Du får også mulighed for selv at afprøve praktiske eksempler på do’s and dont’s.

Læs mere om SEO: Få din webfilm set

 

11. – 13. okt. ‘Webfilmens klippestil’ med underviser Casper Joel
Igennem en række praktiske øvelser får du på denne del af uddannelsen afprøvet stil, rytme og dynamik i forskellige webfilm,  så du bliver fortrolig med de formelementer, der løfter din webfilms udtryk over det ordinære til noget særligt og dermed fremmer budskabet. Med klipning timer du ikke bare din film, men også vægten af udsagn fra de medvirkende. Du skruer op og ned for deres følelser og påvirker dermed deres udtryk og oplevelsen af en given situation.

Læs mere om Webfilmens klippestil

 

16. – 20. okt. Afgangsfilm med underviser Casper Joel
På kursets sidste fem dage skal du til at realisere din afgangsfilm med hjælp fra underviser Casper Joel. Første dag afgrænser du, hvad en webfilm er, til forskel fra andre kommunikations- og markedsføringskanaler. Hvori består det særlige potentiale? Vi taler idéer og ser eksempler på, hvad der får én video til nettet til at skille sig ud fra mængden. Om eftermiddagen vender vi deltagernes specifikke produktionsbehov og giver et bud på, hvordan deres videoer kan udføres, og hvad det kræver. Vi planlægger din film, som du går i gang med at producere om tirsdagen.

Ved afslutningen af webfilminstruktøruddannelsen har du produceret dit “svendestykke” og vil efterfølgende have erfaring nok til at kaste dig ud i andre filmprojekter uden ekstern hjælp.

 

*(Webfilminstruktøruddannelsen afholdes efterfølgende gang – med små modifikationer – d. 23. oktober – 8. december 2017)

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.