Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Webfilm Instruktør

Citat

“I think every age has a medium that talks to it more eloquently than the others. In the 19th century it was symphonic music and the novel. For various technical and artistic reasons, film became that eloquent medium for the 20th century.”

Walter Murch

Information

Varighed: 30 dage

Mødetid: 9:30 - 15:30


kr. 25.200,-

Webfilm Instruktør

04.09.2017 - 20.10.2017

Webfilm instruktør uddannelsen er designet for dig, der ønsker en intensiv og komplet oplæring i at producere til internettet. Den lærer dig at beherske alt, hvad du har brug for, herunder:

  • kamera optagelse, lys og lyd
  • klipper software og måder at klippe indhold på
  • webfilmens tankegang, storytelling og stil
  • gennemførelse af en personlig produktion under supervision

Programmet er sammensat så det sikrer dig en solid optageteknisk platform, hvor du opbygger viden om hele filmprocessen gennem masser af hands-on. Miniuddannelsen er opbygget af korte moduler, som skridt for skridt hjælper dig dybere ind i faget. Kamera, lyd, lys og klipning lærer du af professionelle, som ved hvor skoen trykker og indstiller deres undervisning efter de rigtige tips og triks. Der vil være mange praktiske øvelser, hvor du opdager dine evner i produktionens mange aspekter. I uddannelsens sidste uge vil du forstå de filmiske virkemidler og have et klart billede af hvad webfilmens identitet er. Du afslutter uddannelsen med at lave din egen afgangsfilm.

Der vil være mulighed for at prioritere moduler af uddannelsen og fx udskyde dem til senere. Det kan du rådføre dig nærmere med filmskolen om. I forløbet kan den studerende vælge mellem de to mest brugte programmer til klipning, Adobe Premiere Pro ( PC og Apple) eller Final Cut Pro X (Apple)  samt vælge at optage enten på et konventionelt videokamera eller DSLR – den sidste type, hvis du medbringer dit eget kamera.

Efter kurset vil du være i stand til selv at producere uden andres hjælp og være i stand til at som faglærer at formidle metoder for andre, som ønsker at lære webfilm instruktør arbejde.

Alt udstyr fra videokameraer til iMacs stilles til rådighed for deltagerne.

PROGRAM

VIDEOKAMERA: GRUNDLÆGGENDE

4.-8. september  åbent modul v/ Casper Joel

Videokamera: Grundlæggende tilbyder den meget praktiske introduktion og træning. Hvad betyder knapper og menuer for dine indstillinger og hvordan vælger du dine skud? Modulet omfatter også håndtering af DSLR kamera for dig, der ønsker selv at medbringe et. På modulet lægges grunden til at du behersker bliver herre over dit kamera og tilegner dig gode optagemetoder. Læs mere om Videokamera : Grundlæggende

FINAL CUT PRO X / alternativt ADOBE PREMIERE PRO

11.-15. september – åbent modul v/ Egon Christensen eller Janus Vinther

Vælg mellem at lære Apples Final Cut Pro X eller Adobe Premiere Pro ( PC og Apple). Begge klipper-programmer leverer varen. Om du vil satse på det ene eller det andet, er dels et temperament-spørgsmål, dels et spørgsmål om hvilket udstyr du forventer at arbejde på efterfølgende. Ser du fx dig selv som freelancer eller fastansat? Læs nærmere om Final Cut Pro X: Grundlæggende. eller Adobe Premiere Pro CC: Grundlæggende . Du kan drøfte dit valg med Filmskolen, hvis du er i tvivl.

VIRKEMIDLER TIL WEBFILM

18.-22. september åbent modul v/ Casper Joel

Webfilmens indhold er vigtig, for at din film bliver set – og set til ende. Kom på sporet af hvordan du udvikler en idé, koncentreret og kort, og løfter din produktion værdi ved at give den stil. Vi afdækker kernen i webfilmens dramaturgi, som du umiddelbart vil kunne anvende på en masse af dine film, uanset deres emne. Vi ser eksempler på hvordan kommunikationen optimeres gennem en bevidsthed om storytelling. De tre sidste dage træner vi praktisk. Læs mere om Virkemidler til webfilm

INTERVIEW OG PERFORMANCE

25.-26. september – åbent modul v/Jette Friis O’Bróin

Evnen til at interviewe er helt centralt, når du laver webfilm. Over to meget intensive dage går vi dybere i, hvordan intervieweren får adgang til guldet hos en fokusperson, og vi træner i mindre og større grupper samt i plenum. Der vil være lidt teori, men der fokuseres på praktiske øvelser, hvor alle får chancen for at være på og blive dygtigere.
Læs mere om Interview og Performance

PRAKTISK LYDOPTAGELSE

27.-29. september– v/Aske Just

Undervisningen i Praktisk lydoptagelse handler om at lære at optage på den smarteste måde til forskellige situationer. Det involverer kamera-opsætninger af lyd, signalveje, mikrofontyper, brug af håndrecorder og microports. Og hvis en god lydoptagelsen har svigtet, hvordan du får lyden til at lykkes i efterarbejdet.
Læs mere om Praktisk Lydoptagelse

LYS

2. oktober – åbent modul v/Mogens Otte

Lys bruges ikke alene til at få lys nok. Lys fortæller man med. På baggrund af teori om lysets natur gennemfører vi øvelser i lyssætning fra det absolut nødvendige til den kreative brug af lampe, lys og farver. Modulet omfatter ikke studie-lys men handler om at nå langt med enkle midler. Der vil være rig lejlighed til at se på konkrete optagebehov. Læs mere om Lyskursus

PENNEPRØVE

3.-6. oktober  åbent modul v/ Casper Joel

Tiden er inde til at samle hvad du har lært, ved at gennemføre den første produktionsøvelse. Over 4 dage løser du en opgave som du får stillet af underviser og som rummer både dramaturgi, optagelse og klipning at en ganske kort film. formålet er at vide de første erfaringer med egen produktion. Du vil blive superviseret efter dit behov.

FÅ DIN WEBFILM SET

d. 9.-10. oktober v/Anders Hesse

Film bliver lavet for at blive set, og det største publiceringsmedie er nettet. Film skal derfor fra starten af, tænkes ind i denne sammenhæng, og når de er producerede, skal de være lette at finde via modtagernes søgninger.

Hvis du gerne vil have din webfilm ud, er et af dine forvalg, om webfilmen skal stå for sig selv på Youtube/Vimeo/facebook/, eller om den skal indlejres på et lokalt site, hvor den understøtter de centrale budskaber og har de rigtige keywords.

Kunsten at figurere højt på en søgemaskine befordres af den disciplin, der hedder SEO – eller søgemaskineoptimering. Det er et fag, som eksperter kan arbejde på fuldtids, men har du ikke lige eksperten ved hånden, kan du her samle op på det, enhver skal vide om SEO.  læs mere om Få din webfilm set  -modulet

 

WEBFILM-KLIPPESTIL

11.-13. oktober  åbent modul v/ Casper Joel

Vi ved, at den lavpraktiske tilrettelæggelse af en historie i praksis sker gennem en redigering af billedernes rækkefølge. Men der er mere til det. Stilsikker klipning er vigtigst for, om en webfilm bliver set til ende . En gennemført stil kendetegner den gode webfilm. Men hvad er stil, hvilke farver har jeg på paletten? Vi ser eksempler og eksperimenterer især med et til formålet optaget materiale. læs mere om Webfilmens klippestil.

 

 AFGANGSPRODUKTION

16.-20. oktober – åbent modul v/ Casper Joel

En webfilm skal kunne leve sit korte liv for at blive set – og set til ende. Efter at have det produktionstekniske på plads får du nu fem dage til at realisere din egen. Det er en god idé at have gjort sig nogle tanker om, hvad man vil producere. Mentor forholder os til deltagernes iplaner og hvad de involverer, hvorefter forarbejde, optagelse og klipning følger. Det er korte – men på baggrund af de forrige uger – realistiske betingelser. Det er nu at alt, hvad du har lært, skal bringes i spil. Ved miniuddannelsens afslutning står du med dit webfilm “svendestykke”, som vi screener på miniuddannelsens sidste dag.

P.S.
Webfilm instruktør uddannelsen kører igen d. 23. oktober – 8. december 2017

“Det har været en sand fornøjelse at deltage i Webfilm Instruktør Uddannelsen. Fantastiske lærerige moduler med højt kvalificerede lærere. Jeg har nydt hvert modul”

Martin Sommerdag – tidligere deltager på Webfilminstruktør Uddannelsen