Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Webfilm Instruktør

Citat

“Du bliver aldrig til noget”

– Albert Einsteins græsklærer

Webfilminstruktruktør

Information

Varighed: 35 dage

Mødetid: 9:30 - 15:30


kr. 25.200,-

Webfilm Instruktør

23.10.2017 - 08.12.2017

Webfilm instruktør uddannelsen er designet for dig, der ønsker en intensiv og komplet oplæring i at producere film til nettet. Den lærer dig alt, hvad du har brug for, herunder:

  • kameraoptagelse, lys og lyd
  • klipper-software og måder at klippe indhold på
  • webfilmens tankegang, storytelling og stil
  • gennemførelse af en personlig produktion under supervision

Der vil være mulighed for at prioritere moduler af uddannelsen og fx. udskyde dem til senere. Her vil det være en god idé at kontakte skolen for at rådføre sig.
iMac’s og software stilles til rådighed. Du kan vælge mellem at optage enten på et konventionelt videokamera, som skolen stiller til rådighed, eller deres eget DSLR/DSLM-kamera med videofunktion.

PROGRAM

FINAL CUT PRO X / ADOBE PREMIERE PRO

23.-27. oktober – åbent modul v/ Egon Christensen eller Janus Vinther

Som det klippeprogram, der virker hurtigst og mest intuitivt kan du vælge apples Final Cut Pro X. I denne uge får du en meget grundig gennemgang af programmets funktioner, som gør det let for dig at håndtere de fleste tekniske udfordinger en klipper støder på. Henover ugen får du udleveret et omfattende materiale, med praktiske tips, som du samler i en mappe. Teori, øvelser og undervisning er tæt forbundet så du om fredagen er fuldt gearet til at producere. Læs nærmere om Final Cut Pro X: Grundlæggende.

Adobe Premiere Pro er det andet program, du kan vælge. Programmet, der både er til PC og Apple vinder indpas på markedet i kraft af sin store fleksibilitet og lette integration med de andre Adobe Programmer, fx. Photoshop og After Effects. Til undervisninger får du udleveret baggrundspapirer og kommer gennem alle de mest relevante funtioner. Læs mere om Adobe Premiere Pro:Grundlæggende

VIDEOKAMERA: GRUNDLÆGGENDE

30. oktober – 3. november v/Casper Joel

Videokamera grundlæggende er et super intensivt forløb, som introducerer alle kameraets grundfunktioner og hvilken rolle de dine indstillinger spiller. Modulet omfatter også håndtering af DSLR kamera for dem, der ønsker at bruge deres eget. Over en hel uges undervisning garneret med hands-on træning stifter du bekendskab med det absolut nødvendige og bliver inspireret til at se ægte visuelt på dit arbejde.
Læs mere om Videokamera: Grundlæggende og hør underviseren fortælle på den lille tilhørende film.

KAMERA WORKSHOP

6. – 10. november åbent modul v/ Simon Plum

Vi uddyber håndteringen af kamera. Her får du faglig sparring i at udvælge, optage og levere billeder i en højere æstetisk kvalitet. Målet med modulet er, at du på den ene side bliver helt fortrolig med funktionerne i dit kamera, og på den anden skærper blikket for gode indstillinger.

Du bliver ført gennem en serie optagelser og afprøver forskellige dækningsstrategier, som egner sig til forskellige optagesituationer. Du kommer f.eks. til at lære, hvordan du bedst optager:

  • Begivenheder du ikke kan styre i nyhedsreportager
  • Dokumentationer af arbejde
  • Dokumentariske sekvenser
  • Kulturindslag
  • Klassiske og kontrollerede interviewsituationer, hvor du kan lege med det visuelle

Vi udvælger visuelt udfordrende motiver og lader os inspirere af andres eksempler. Vi udvikler vores egne indstillinger og afprøver, hvordan de fungerer i billedmontager, når der skal klippes. Bemærk at modulet også indeholder lyssætning. Læs mere om Kamera workshop modulet her.

INTERVIEW OG PERFORMANCE

13.-14. november – åbent modul v/Jette Friis O’Bróin

Evnen til at interviewe er uundværlig når du laver webfilm. Over to meget intensive dage skærper vi evnerne og prøver også at facilitere og instruere en fokusperson. Læs mere om Interview og Performance

PRAKTISK LYDOPTAGELSE

15.-17. november åbent modul v/ Aske Just

Hvad står lydindstilingerne for? Hvordan optager jeg lyden bedst til interview, foredrag eller reportage? Hvilken mikrofon og hvilke ledninger? Kernen i dette modul er at skabe at lære den smarteste måde at hente god og brugbar lyd i realistiske optagesituationer. Læs mere om Praktisk lydoptagelse

FORMIDLING SOM FILMOPLEVELSE

20.-24. februar åbent modul v/ Anders Graver

Hvis du har behov for at formidle budskaber og projekter på en kort og engagerende måde, er den mest direkte form den 2.-5. minutter lange webfilm. Det er via skærmen, at du i dag møder din målgruppe. Dette møde er envejs, men du kan lykkes med det hvis du kan kombinere den rigtige forenkling af stoffet, forståelse for hvem du kommunikerer til og viden om det visuelle håndværk.
Måske formidler du viden for et institut, en institution, organisation eller en privat virksomhed. Alle forventes at levere deres stof i en kort og præcis film. Når du kender filmsprogets værktøjskasse, kan du fiske netop de rigtige historier og redskaber op, der fremmer dit formål – dramatisk, journalistisk og visuelt.
For at lykkes er den ufravigelige betingelse, at du – før du producerer en film – finder ind til kernen af stoffet og træffer de rigtige kreative valg på baggrund af kendskab til mediet. Dette lærer og praktiserer du på dette modul. Læs mere om Formidling som filmoplevelse

KLIPPERENS VIRKEMIDLER

27. nov. – 1. december – åbent modul v/Jørgen Kastrup

Denne uge undersøger vi gennem planlagte optagelser til formålet, hvilke klippemåder, der fungerer, og hvilke der ikke gør det. Hver dag starter med teoretisk inspiration hvor vi ser forskellige udfordringer, enhver klipper møder.
Klipningens sprog er en levende størrelse – ikke noget, der læres én gang for alle. En fortælling – ultrakort eller længere – kan med de samme optagelser føres i flere retninger.  På Klipperens virkemidler møder du en sammenfatning af grundbegrebernes teori kombineret med din praktiske afprøvning arbejde. Og det coaches du på af en erfaen klipper.  Læs mere om Klipperens virkemidler

AFGANGS WEBFILM

4. -8. december – v/ Casper Joel

Vi er nu fremme ved at realisere en afgangsfilm, som gerne må basere sig på din egen idé, som du får hjælp til at udvikle.
Første dag afgrænser vi, hvad en webfilm er, til forskel fra andre kommunikations- og markedsføringskanaler. Hvori består det særlige potentiale? Vi taler idéer og ser eksempler på, hvad der får én video til nettet til at adskille sig fra mængden. Vi vender om eftermiddagen deltagernes specifikke produktionsbehov og giver et bud på, hvordan deres videoer kunne udføres, og hvad det så kræver. Vi planlægger din film, som vi fra tirsdag går i værktøjskassen og producerer. Casper Joel vil være tovholder og rådgive i forhold til de enkelte produktioner.

Ved afslutningen af webfilm instruktør miniuddannelsen har du produceret dit “svendestykke” og vil efterfølgende have erfaring nok til at kaste dig ud i andre filmprojekter uden at behøve ekstern hjælp.

(Webfilm instruktør uddannelsen afholdes efterfølgende gang – med små modifikationer – d. 29. januar – 16. marts 2018)