Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Webfilminstruktør jan. – marts

Citat

Farvetemperaturen for sollys er 5500 Kelvin.

Webfilminstruktruktør

Information

Varighed: 35 dage

Mødetid: 9.30 - 15.30


42.000

Webfilminstruktør jan. – marts

29.01.2018 - 16.03.2018

Vil du lære at producere film til nettet? Så skal du tage denne ultrakorte og intensive uddannelse.

På bare seks uger introducerer vores professionelle undervisere dig for alle de væsentlige elementer, der gør dig i stand til at skære den gode webfilm.

Uddannelsen er skruet sammen af en række forskellige kurser, som bl.a. byder på emner som kameraoptagelse, klippersoftware, Interviewteknik og “webfilmens tankegang”. Undervejs arbejder du på at udvikle din egen afgangsfilm, så du, når uddannelsen er slut, kan lave webfilm uden ekstern hjælp.

Hvis du kun er interesseret i dele af miniuddannelsen, kan du vælge at tage enkelte kurser. Læs mere her eller klik dig frem til de enkelte kurser via nedenstående program, hvor du også kan læse mere om uddannelsens undervisere. 

 

PROGRAM:

29. jan. – 2. feb. ‘Videokramera: Grundlæggende’ med underviser Casper Joel
Introduktion til uddannelsen på Kort & dokumentarfilmskolen fra kl. 8.45 – 9.30 den første dag. Velkomst og gennemgang af uddannelsens forløb ved skolens ledelse og uddannelsens mentor. Resten af dagen og ugen, som starter kl. 9.30 og slutter kl. 15.30, fortsætter med uddannelsens første kursus, ‘Videokamera: Grundlæggende’.  Et super intensivt forløb, som introducerer dig til alle kameraets grundfunktioner og til hvilken rolle dine indstillinger spiller. Over en hel uges undervisning garneret med hands-on træning stifter du bekendskab med det absolut nødvendige og bliver inspireret til at se ægte visuelt på dit arbejde. Kurset omfatter også håndtering af DSLR kamera for dem, der ønsker at bruge deres eget.

Læs mere om Videokamera: Grundlæggende

 

5. – 9. feb. ‘Final Cut Pro X: Grundlæggende’ med underviser Egon Christensen ell. ‘Adobe Premiere Pro: Grundlæggende’ med underviser Janus Vinther
I løbet af denne uge bliver du undervist i ét af disse programmer, som bliver det, du også senere klipper din afgangsfilm i. Når du vælger, anbefaler vi, at du overvejer, hvad du eventuelt kommer til at arbejde med efter uddannelsen. Det afhænger bl.a. din IT-platform, økonomi, din arbejdsplads eller eventuelle kommende arbejdsplads.

Final Cut Pro X er i dag et stort apple-program, som er både lynhurtigt, intuitivt og billigt selv at investere i efter uddannelsen.

Læs mere om Final Cut Pro X: Grundlæggende

Adobe Premiere Pro er en del af Adobes Creative cloud-pakke. Et fleksibelt program med gode tilgangsmuligheder til andre af Adobes programmer.

Læs mere om Adobe Premiere Pro: Grundlæggende

 

12. – 13. feb. ‘Interview og performance’ med underviser Jette Friis O´Bróin
Det er vigtigt at have styr på interviewteknikkerne når du skal instruere din egen dokumentarfilm. På kurset gennemgår kommunikationsrådgiver Jette Friis O’Bróin principperne i god kommunikation.

Du bliver introduceret til forskellige interviewteknikker og bliver klogere på, hvordan du får det bedste ud af dine kilder, ikke mindst hvordan du selv performer som interviewer.

Læs mere om Interview og performance

 

14. – 16. feb. ‘Praktisk lydoptagelse’ med underviser TBA
På dette kursus lærer du gennem realistiske optagesituationer at optage lyd på den smarteste måde. Derudover lærer du, hvordan du i efterarbejdet kan rette op på lydoptagelser, hvis noget går galt i marken. Du kommer til at arbejde med håndrecorder, mikroport og andre forskellige typer mikrofoner og optageteknikker. Kurset består af både teori og praksis, og hver dag rundes af med en øvelse, som involverer forskellig slags lydoptagelse. På kurset får du også mulighed for at vende særlige udfordringer med din egen kommende produktion.

Læs mere om Praktisk lydoptagelse

 

19. – 23. feb. ‘Virkemidler til webfilm’ med underviser Casper Joel
Webfilmens indhold er vigtig, for at din film bliver set – og set til ende. Kom på sporet af hvordan du udvikler en idé, koncentreret og kort, og løfter din produktion værdi ved at give den stil. Vi afdækker kernen i webfilmens dramaturgi, som du umiddelbart vil kunne anvende på en masse af dine film, uanset deres emne. Vi ser eksempler på hvordan kommunikationen optimeres gennem en bevidsthed om storytelling. De tre sidste dage træner vi praktisk.

Læs mere om Virkemidler til webfilm

 

26. feb. ‘Kreativ lyssætning’ med underviser Mogens Otte
Lys bruges ikke alene til at få lys nok. Lys fortæller man med. På baggrund af teori om lysets natur skal du igennem øvelser i lyssætning fra det absolut nødvendige til den kreative brug af lampe, lys og farver. Kurset omfatter ikke studie-lys, men handler om at nå langt med enkle midler. Du får mulighed for at diskutere konkrete optagebehov.

Læs mere om Kreativ lyssætning

 

27. feb – 2. marts Penneprøve med underviser Casper Joel
Tiden er inde til at samle hvad du har lært, ved – over fire dage – at gennemføre den første produktionsøvelse.

 

5. – 9. marts ‘Klipningens virkemidler 1’ med underviser Dan Hoffmann
På dette kursus tager instruktør og dramaturg Dan Hoffmann dig med på en teoretisk og praktisk rejse gennem filmklipningens 5 grundprincipper, som alle webfilmklippere skal have på rygraden.

Læs mere om Klipningens virkemidler 1

 

12. – 16 marts ‘Afgangsfilm og screening’ med underviser Casper Joel
På kursets sidste fem dage skal du til at realisere din afgangsfilm med hjælp fra underviser og mentor Casper Joel. Første dag afgrænser du, hvad en webfilm er, til forskel fra andre kommunikations- og markedsføringskanaler. Hvori består det særlige potentiale? Vi taler idéer og ser eksempler på, hvad der får én video til nettet til at skille sig ud fra mængden. Om eftermiddagen vender vi deltagernes specifikke produktionsbehov og giver et bud på, hvordan deres videoer kan udføres, og hvad det kræver. Vi planlægger din film, som du går i gang med at producere om tirsdagen. Fredag den 16. marts er der screening af dit afgangsprojekt fra kl. 14.00 – 15.30, hvor du kan invitere venner og familie.

Ved afslutningen af webfilminstruktøruddannelsen har du produceret dit “svendestykke” og vil efterfølgende have erfaring nok til at kaste dig ud i andre filmprojekter uden ekstern hjælp. 

 

Mødetid: Hver dag kl. 9.30 – 15.30.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.15.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.