Blomstervænget 52

2800 Kongens Lyngby

35 34 68 00

info@filmkurser.dk

TV- og medietilrettelægger (5,5 uger)

Citat

“Drama is life with the dull bits cut out.”

Alfred Hitchcock

TV- og medietilrettelæggelse

Information

Varighed: 22 dage

Mødetid: 9.30 - 15.30


DKK: 40.000/50.000

TV- og medietilrettelægger (5,5 uger)

08.04.2019 - 22.05.2019
Vil du fortælle historier i levende billeder til tv, web og andre medier? Og vil du være i stand til at styre tv- og medieproduktioner helt i mål? 

Så tag på vores intensive 5,5-uges kursusforløb ‘TV- og medietilrettelægger’, hvor du lærer alt om tilrettelæggelse af indhold til tv, web og andre medier. Du får indblik i alle produktionens faser og bliver trænet i at tænke kreativt og utraditionelt – og du får tekniske færdigheder inden for bl.a. kamera, lys, lyd og redigering, så du har fuld kontrol over dine optagelser og kan stykke dem sammen til færdige indslag og programmer. 

OBS: Alle kurser på forløbet kan også tages som enkeltkurser. Klik på det tilhørende link for at se mere om det enkelte kursus og pris.

PROGRAM FOR TV- OG MEDIETILRETTELÆGGER 

 • Uge 1: Videokamerakursus: Grundlæggende med Casper Joel eller Film på dit DSLR- eller DSLMkamera med Ketil Teisen (08.04.2019 – 12.04.2019)

  I uge 1 er der fokus på kamerateknik. Du vælger selv, hvilket kursus, du vil følge: ‘Videokamerakursus: Grundlæggende’ eller ‘Film på dit DSLR- eller DSLMkamera’. Begge kurser ledes af erfarne og professionelle fagfolk, som giver dig en grundig gennemgang af kameraets enkelte knapper og menupunkter under forskellige optageforhold. Gennem praktiske optageøvelser får du afprøvet teorien i praksis og får opbygget det fundament, som gør dig i stand til at optage sikkert. 

  Læs mere om ‘Videokamerakursus: Grundlæggende’ her og ‘Film på dit DSLR- eller DSLMkamera’ her

 • Uge 2: Kreativ lyssætning med Mogens Otte (23.04.2019 – 24.04.2019) og Lyd: Essentielt for din produktion med Jesper Siberg (25.04.2019 – 26.04.2019)

  Efter en pause med helligdage byder anden uge i forløbet på to tekniske kurser med fokus på lys og lyd.

  De første to dage lærer du at sætte lys med få midler, når Mogens Otte, med mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf, gennemgår teori om både indendørs og udendørs lys og illustrerer teorien i praksis med forskellige lysopsætninger. Du afprøver løsninger på forskellige optagesituationer – og du får tips og tricks og konkrete værktøjer til at løse eventuelle udfordringer på dine egne produktioner. Læs mere om kurset her

  Ugens sidste tre dage er dedikeret til lyd i både produktionen og postproduktionen. Kurset ledes af sounddesigner og lydtekniker Jesper Siberg, som har over 25 års erfaring med lyd og derfor kender alle de udfordringer, du møder i arbejdet med lydsiden på dit projekt. Du lærer at lytte og gennem en række realistiske optagesituationer at optage på den til enhver tid smarteste måde. Du lærer også, hvordan du får lyden til at lykkes i postproduktionen, hvis dine optagelser, trods dit gode arbejde, ikke er helt perfekte. Læs mere om kurset her

 • Uge 3: Dig og dine medvirkende med Sami Saif (29.04.2019 – 03.05.2019) 

  De medvirkende er dem, som får publikum til at græde og grine. De er alfa omega for, at en film er værd at se. Derfor skal de fungere! På dette kursus kommer du igennem hele det store arbejde, som ligger bag velfungerende og gode medvirkende. Kurset ledes af den succesrige dokumentarfilminstruktør Sami Saif, som har en lang række prisvindende dokumentarfilm på sit CV bl.a. ’Tommy’ om popstjernen Tommy Seebach (Årets TV-dokumentar i 2011) og senest ‘The Allins’ om punkrockmusikeren GG Allin (2017), som blev udtaget til hovedkonkurrencen ved den engelske Doc’n’Roll festival.  Læs mere om kurset her

 • Uge 4: Tv- og medietilrettelæggelse med Tijana Paludan Duus (06.05.2019 – 10.05.2019)

  I uge 4 gennemgår mangeårige tv-producer og mediekonsulent Tijana Paludan Duus alle kroge af tilrettelæggerjobbet og klæder dig på til at levere fantastiske optagelser. Du bliver dus med de genrespecifkke arbejdsmetoder, der især er egnet til tilrettelagt reportage, mere formaterede programmer og til profilfilm. Du lærer, hvad du skal være særligt opmærksom på i konkurrencebåren reality- og underholdningsformater. Og du lærer at coache dine medvirkende til at blive bedre foran et kamera og en mikrofon. Læs mere om kurset her

 • Uge 5: TV: Posttilrettelæggelse med Tijana Paludan Duus (13.05.2019 – 17.05.2019)

  I uge 5 dykker du ned i posttilrettelæggerfunktionen. Du lærer, hvordan du overleverer vinklen på din historie til din klipper, hvordan du får overblik og udvælger i store materialemængder, og du forredigerer selv i aktuelt materiale fra tv-programmer. Du får styr på genrekendetegnene på bl.a. reportage, underholdning og reality og indblik i, hvordan genrerne ligner og adskiller sig fra hinanden i forhold til posttilrettelæggelse. Og du bruger greb, du allerede kender fra fx den skrivende journalistik og berettermodellen. Læs mere om kurset her

 • Uge 6: Skriv til tv: værtsoplæg, speak, tv-trailere og pressetekster med Tijana Paludan Duus (20.05.2019 – 22.05.2019)

  De sidste tre dage af forløbet er en kreativ workshop, hvor du lærer, hvordan speak indgår i workflowet inden for tv-produktion. Du får styr på genreforskelle og særlige ordkategorier i forhold til reportage, reality og underholdning. Og du får indblik i, hvordan genrerne ligner og adskiller sig fra hinanden i forhold til skriveprocessen og arbejdet med værtsoplæg, manuskripter, maskespeak, eventuel speaker og pressetekster. Du lærer at skrive mundret, kort og præcist med brug af skriveteknikker, du allerede kender fra fx manuskriptskrivning og programoplæg, og du får individuel feedback på dine tekster. Læs mere om kurset her

Output

Du har styr på tv- og medietilrettelæggerens arbejdsopgaver fra a-z. Du kan søge job som tv-og medietilrettelægger eller projektleder på produktionsselskaber, tv-stationer, mediehuse og kommunikationsafdelinger i større virksomheder – eller du kan starte din egen virksomhed eller arbejde som freelancer.

Forudsætninger for TV- og medietilrettelægger

Du skal inden kursusstart have tænkt over en idé til en optagelse, du gerne vil producere. Og du kan klippe i enten Avid Media Composer, DaVinci Resolve 15, Final Cut Pro X eller Adobe Premiere Pro.

Kan du ikke klippe i ovenstående redigeringsprogrammer, kan du med fordel tage vores Avid Media Composer: Grundlæggende, DaVinci Resolve 15: Grundlæggende, Final Cut Pro X: Grundlæggende eller Adobe Premiere Pro CC: Grundlæggendekurser.

Målgruppe

Alle som brænder for at fortælle historier i levende billeder til tv, web og andre medier og som vil være i stand til at styre tv-og medieproduktioner helt i mål med et fantastisk resultat – hver gang!

Mødetid
 • Man-tors: kl. 9.30 – 15.30
 • Fre: kl. 9.30 – 15.00
 • Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00
 Ret til ændringer i programmet forbeholdes