Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Post-tilrettelægger i AVID

Citat

“You shouldn’t dream your film, you should make it!”

Steven Spielberg

Posttilrettelægger i AVID

Information

Varighed: 30 dage

Mødetid: 9.30-15.30


kr. 21.600,-

Post-tilrettelægger i AVID

06.11.2017 - 20.12.2017

Meget af tv-tilrettelæggelsen sker efter optagelserne. Her handler det om at finde historien i råmaterialet i overensstemmelse med de linier, der er udstukket for tv-formatet, og få den til at spille. Det er post-tilrettelæggernes håndværk at lægge optagelserne op i klippeprogrammets tidslinie på den måde, der dramatisk virker bedst. De færdigheder kan du lære på Post-tilrettelægger i AVID.

Miniuddannelsen involverer en solid oplæring i klippesoftwaren AVID, der er en arbejdshest overalt i tv- og produktionsmiljøet i forskellige varianter. Men klipning er mere end teknikalitet – den skal også leve. Derfor er den røde tråd i miniuddannelsen et væld af praktisk historiefortællende klipning i ægte tv-materiale kombineret med formidling af arbejdsprocesserne på et tv-produktionsselskab.

Afslutningvis arbejder vi med trailerklipning, som handler om at koncentrere det væsentlige programindhold i en markedsorienteret form.

Post-tilrettelægger i AVID henvender sig til dig, som allerede arbejder i – eller sigter på at arbejde med tilrettelæggelse i tv-branchen. Du kan også have en baggrund som autodidakt, være journalist, kandidat fra Film- og Medievidenskab, være kommunikationsuddannet eller have en helt tredie uddannelsesbaggrund. Praktisk historiefortælling krydser mange fag.

Post-tilrettelægger i AVID er blevet skabt på foranledning af Producentforeningen og Dansk Journalistforbund, som har meldt ud om behovet for at uddanne flere i AVID-programmet for at øge underlaget af postproducere af reality-, nyheds- og tv-koncept-programmer.

PROGRAM

AVID: GRUNDLÆGGENDE

6.-10. november v./Egon Christensen

Vi tager fat på at lære AVID at kende på et solidt grundlæggende niveau. Her bruger vi nyeste Avid Media Composer software, og hvad du lærer i den forbindelse, kan uden besvær overføres til alle andre af Avids programmer. Vi gennemgår nødvendig teori, men arbejder især ud fra praktiske øvelser, så du får programmet ind i fingrene. Efter dette modul er du så langt, at du kan koncentrere dig mere om tilrettelæggelse af dit program uden at snuble over tekniske benspænd. Læs mere om modulet Avid: Grundlæggende

AVID – HVAD GØR JEG MED LYDEN?

13.-15. november v/Maja Reinhold

Hvis du behersker AVID grundlæggende, er næste skridt at gøre sig fortrolig med hvordan professionelle lydoptagelser til et tv-program optræder i rå form, og hvordan du håndterer dem i et AVID’s workflow.
I dag er der nemlig ikke bare to lydspor med hjem fra optagelserne. Fra harddisk-recorders kommer der nu tit 8 lydspor, som det i sig selv er en opgave at holde styr på. Når de så også skal lægges sammen med speak, musik og effektlyde bliver lydarbejdet hurtigt en stor mundfuld, som det kræver overskud at arbejde med. Læs mere om AVID-Hvad gør jeg med lyden?

ALT OM FILER OG FORMATER

16.-17. november – åbent modul vSchack Lindemann

Filer og formater er et emne alle, der bare har klippet lidt, ved har en enorm betydning i import og eksport fasen, muligheden for colorgrading og transkodning til afviklingsformatet.Du lærer om bl.a. codecs, signaler, aspekter, filtyper, bit-dybde og kompatibilitet, men med en indfaldsvinkel, der giver dig overblik. Læs her Alt om filer og formater 

AVID: VIDEREGÅENDE

20.-24. november – åbent modul v/Birger Kort Madsen

Dette praksisorienterede modul handler om at tænke klipning i overensstemmelse med de mest udbredte formater. Et element er at få færdighederne med AVID-klipningen løftet. AVID har en enorm effektpalette, som kan bruges til at lave sjove, flotte og nyttige effekter. Vi skal se på, hvordan man arbejder med både simple effekter, slow, farver og lyde for at frembringe netop de følelser, som du ønsker hos modtageren. Læs mere om AVID: Videregående

KLIPNINGENS VIRKEMIDLER

27. november – 1. september– åbent modul v/Jørgen Kastrup

På Klippegrammatik undersøger vi, gennem nøje planlagte optagelser til formålet, hvilke klippemåder der virker, og hvilke der ikke gør. Ved selv at klippe dig gennem en række virkemidler, får du erfaring med hvad det gør for udtrykket. Vi starter dagen med klipperteori og citater, inden du selv om eftermiddagen afprøver teorierne et til formålet optaget materiale. Undervejs opdager du, at  en film bliver til på skærmen. Læs mere om Klippegrammatik

POSTTILRETTELÆGGER-JOBBET

4. – 8. december v/Anna Maria Kristensen

Mange tv-programmer tager form undervejs. I redigeringsfasen – efter at konceptudviklingen, researchen og optagefasen er det post-tilrettelæggerens tur til at få historien på plads. Mange forskellige fortællegreb tages i brug i overensstemmelse med tv-programmets koncept og i samarbejde mellem redaktion og klipper. Læs mere om Post-tilrettelægger jobbet

GÆSTELÆRER DAG

11. december. kl. 9.30 -12  

VI møder en erfaren filmperson, som fortæller om sit arbejde. Personen annonceres lidt tættere på dagen.

LAV TV-TRAILERE, DER FÆNGER

d. 12. – 18. december vLasse Farver  – Bemærk at mandagen tages med

Hvordan laver man et godt tv-spot? Hvilke elementer skal du trække ud af et tv-program, en spillefilm eller en dokumentar og forvandler materialet til en trailer på 30 sekunder på en sådan måde, at seeren får lyst til at se programmet? Du lærer om at udvikle idéer og ser hvad du kan med det professionelle materiale. Læs mere om Lav Tv-trailere, der fænger

BRANCEKENDSKAB

13.-november v/Maja Reinhold

Denne dag bruger vi på at formidle, hvordan brancen ser ud.

Hvad kan jeg efter uddannelsen?

Du forlader Post-tilrettelægger i AVID med tilstrækkelig klipperkendskab til, at du kan koncentrere dig om at tilrettelægge. Du er blevet selvhjulpen med den daglige brug af AVID og have lært at se med friske øjne på visuelle fortællinger.

Undervisningsmateriale

iMAc og software stilles til rådighed. Du kan også medbringe din egen laptop, hvis nyeste AVID software er installeret.

PS:Post-tilrettelægger i AVID kan uddannelsens enkeltmoduler søges separat. Ring og hør om pris.

Hvis du vil se dig selv som freelancer, vil du have yderligere glæde af Film- og tv-klipper uddannelsen hvori Post-tilrettelægget i AVID er inkluderet.