Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Kortfilminstruktør: feb. – april

Citat

“Drama is life with the dull bits cut out.”

Alfred Hitchcock

Information

Varighed: 5 uger

Mødetid: 9.30 - 15.30


35.000

Kortfilminstruktør: feb. – april

26.02.2018 - 13.04.2018

Skal du til at instruere din egen kortfilm? Eller er du godt i gang og vil søge ind på anerkendte filmskoler? Så vil denne miniuddannelse i instruktion være et stærkt værktøj på din rejse videre til en karriere som kortfilminstruktør.

Instruktør, producer og creative director – Dennis Dalmark – er vendt hjem fra Hollywood for at lede dette fem ugers crash course, hvor han gennemgår instruktørems arbejdsgang og redskaber og deler ud af de tricks og teknikker, som flest instruktører i USA bruger i dag.

Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt i form af en kortfilmscene med professionelle skuespillere, som du selv kommer til at instruere og kan tilføje din portfolio eller bruge som en scene i din egen kortfilm.

PROGRAM

Uge 1 – Den gode kortfilminstruktør

Gennemgang af instruktørens virkemidler og værktøjer som tekst, subtekst, lys, lyd, musik, farver, klip, kamerabevægelser, positioner, m.m. Analyse af virkemidlerne igennem eksempler. Hvilke valg træffer en kortfilminstruktør? Hvorfor og hvordan virker det?

Uge 2 – Præproduktion

Planlægning af dit afgangsprojekt. Hvilken scene vil du skyde?

Ideudvikling af:

  • Præmis
  • Temaer
  • Scenens breakdown
  • Kameraplacering
  • Skuespillere
  • Scenens subtext
  • Visualisering af historien
Uge 3 – Arbejdet med skuespillere

Gennemgang af castingprocessen samt samarbejdet mellem skuespillere og instruktør. Hvordan opnår du de bedste resultater som kortfilmsinstruktør?
Der er professionelle skuespillere tilknyttet undervisningen i denne uge.

Efter uge tre er der en pause på ca. to uger – fra den 19/3 – 2/4 – hvor du får hjemmeopgaver.

Uge 4 – Afgangsprojekt: Indspilning

Det er tid til at indspille din egen scene til din kortfilm. Du skal caste en eller to skuespillere fra en udvalgt pulje. Dernæst skal du filme din scene.
Vi filmer på skift, og når du ikke sidder i instruktørstolen, agerer du crew.

Uge 5 – Afgangsprojekt: Postproduktion

Den femte og sidste uge står i klipningens tegn. Først på ugen får du tips og tricks til det gode samarbejde med klipperen. Dennis Dalmark gennemgår, hvad klipperen lægger vægt på, klipperens tilgang til filmmaterialet og klippeprocessen. Sidst på ugen skal du selv klippe din scene sammen med hjælp fra Dennis Dalmark. I løbet af ugen bliver du også introduceret til visual effects, som i dag udgør en stor del af postproduktionen. Du får indblik i forskellige teknikker, hvordan effekterne bliver brugt, og hvad du skal være opmærksom på under indspilningen for at opnå det bedste resultat for de effekter, som du vil tilføje filmen senere.

På sidste kursusdag har vi screening, hvor du kan invitere dine medvirkende, familie og venner til at se dit arbejde og modtage dit diplom.

Når du forlader kurset, har du fået en dybere og bredere forståelse for instruktørens rolle, arbejde og de virkemidler, du kan bruge.

Kurset forudsætter et grundlæggende kendskab til dramaturgi, fotografering og klipning. Har du ikke kendskab til en eller flere af disse dele, kan du med fordel tilmelde dig følgende 5-dages-kurser:

Dramaturgi: basis

Videokamera: Grundlæggende

Final Cut Pro X: Grundlæggende

Premiere Pro: Grundlæggende

Mødetid: Alle kursusdage kl. 9.30-15.30.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.15.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.