Blomstervænget 52

2800 Kongens Lyngby

35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Fiktion (7 uger)

Citat

“The enemy of art is the absence of limitations.”

Orson Welles

Fiktion

Information

Varighed: 7 uger

Mødetid: 9.30 - 15.30


DKK: 50.000/62.500

Fiktion (7 uger)

01.04.2019 - 24.05.2019
Er du vild med fiktion – og vil du lære håndværket og blive dus med alle de processer, som skaber en rig, filmisk fortælling?

Så tilmeld dig vores 7-ugers ‘Fiktions’-forløb, som giver dig erfaring med fagets håndværk og kunstneriske metoder og ruster dig til en karriere inden for fiktionsproduktion.

Igennem syv kursusuger får du indblik i alle hjørner af fiktionsproduktion fra teknik til indhold og tilrettelæggelse, produktion og postproduktion. Ikke mindst lærer du, hvordan du engagerer din omverden i dine ideer og arbejder sammen med skuespillere og resten af filmholdet. Du kommer også til at arbejde med karakterudvikling og dialogskrivning. 

OBS: Alle kurser på forløbet kan også tages som enkeltkurser. Klik på det tilhørende link for at se mere om det enkelte kursus og pris.

PROGRAM FOR FIKTION 

 • Uge 1: Dramaturgi: Den dramatiske fortælling med Jørgen Kastrup (01.04.2019 – 05.04.2019)

  Fiktionsforløbet indledes med et dramaturgikursus med den erfarne manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør Jørgen Kastrup, som bl.a. har været forfatter/ medforfatter på en lang række filmsuccesser bl.a. Det Forsømte Forår, Kun En Pige og den prisvindende biografsællert, Hvidstengruppen. Du får indgående kendskab til de klassiske dramaturgiske greb og metoder, som gør dig i stand til at analysere eller skrive dine egne og andres historier. Og du høster Jørgens tips og tricks til at analysere og skabe en medrivende og sammenhængende fortælling. Der indgår også praktiske øvelser bl.a. konstruktion af en fortælling. Læs mere om kurset her

 • Uge 2: Videokamerakursus: Grundlæggende med Casper Joel eller Film på dit DSLR- eller DSLMkamera med Ketil Teisen (08.05.2018 – 12.05.2018) 

  I uge 2 er der fokus på kamerateknik. Du vælger selv, hvilket kursus, du vil følge: ‘Videokamerakursus: Grundlæggende’ eller ‘Film på dit DSLR- eller DSLMkamera’. Begge kurser ledes af erfarne og professionelle fagfolk, som giver dig en grundig gennemgang af kameraets enkelte knapper og menupunkter under forskellige optageforhold. Gennem praktiske optageøvelser får du afprøvet teorien i praksis og får opbygget det fundament, som gør dig i stand til at optage sikkert. 

  Læs mere om ‘Videokamerakursus: Grundlæggende’ her og ‘Film på dit DSLR- eller DSLMkamera’ her

 • Uge 3: Kreativ lyssætning med Mogens Otte (23.05.2019 – 24.05.2019) og Lyd: Essentielt for din produktion (25.05.2019 – 26.05.2019)

  Efter en pause med helligdage byder uge 3 på to tekniske kurser med fokus på lys og lyd.

  De første to dage lærer du at sætte lys med få midler, når Mogens Otte, med mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf, gennemgår teori om både indendørs og udendørs lys og illustrerer teorien i praksis med forskellige lysopsætninger. Du afprøver løsninger på forskellige optagesituationer – og du får tips og tricks og konkrete værktøjer til at løse eventuelle udfordringer på dine egne produktioner. Læs mere om kurset her

  Ugens sidste tre dage er dedikeret til lyd i både produktionen og postproduktionen. Kurset ledes af sounddesigner og lydtekniker Jesper Siberg, som har over 25 års erfaring med lyd og derfor kender alle de udfordringer, du møder i arbejdet med lydsiden på dit projekt. Du lærer at lytte og gennem en række realistiske optagesituationer at optage på den til enhver tid smarteste måde. Du lærer også, hvordan du får lyden til at lykkes i postproduktionen, hvis dine optagelser, trods dit gode arbejde, ikke er helt perfekte. Læs mere om kurset her

 • Uge 4: Karakterudvikling og dialogskrivning med Jørgen Kastrup (29.04.2019 – 03.05.2019) 

  Den erfarne manuskriptforfatter Jørgen Kastrup, der bl.a. har lagt pen til karakterer som Marius Fiil fra Hvidsten Gruppen, lektor Blomme fra Det Forsømte Forår og Lise fra Kun En Pige, gennemgår de fiktive karakterer, som er omdrejningspunktet i alle historier, korte som lange. Det er de interessante karakterer, der skaber en dramatisk historie og hjælper dig med at tage beslutninger i din fortælling, hvad end du laver aktion-film, krimier, kærlighedsfilm, gyserfilm, eventyrfilm, science fiction eller tegne- og animations film – eller arbejder med andre medier som podcast, radio, web, reklamefilm og virksomhedsfilm.

  En meget vigtig del af karakteren er dialogen. Den kommer du til at arbejde med i anden halvdel af kurset, hvor du lærer at bruge de metoder, der gør dine karakterer helstøbte og bevægende. Du får mulighed for at skrive dialog til forskellige karakterer og scener. Læs mere om kurset her

 • Uge 5: Instruktion: Fiktion med Dennis B. Dalmark (06.05.2019 – 10.05.2019)

  I uge 5 får du indsigt i verden bag kameraet set med instruktørens øjne. Kurset ledes af Dennis B. Dalmark, som er dansk-amerikansk director, writer og story consultant med 13 år i Hollywood på projekter for bl.a. Universal Studios, Lions Gate, Summit Entertainment og Gold Circle Films med skuespillere som Al Pacino, Emma Watson og Laura Linney. På kurset høster du alle Dennis’ guldkorn i arbejdet med instruktion og visuel storytelling. Du får indsigt i script breakdowns, dramatisk opbygning af kameraskud og -vinkler, optagestil, redigeringstricks, brug af visuelle effekter, farver og lyde. Ikke mindst lærer du, hvordan du opnår det bedste kreative samarbejde med skuespillere, fotografer, klippere og andre nøglepersoner i en filmproduktion. Læs mere om kurset her

 • Uge 6: Final Cut Pro X: Grundlæggende med Egon Christensen, DaVinci Resolve 15: Grundlæggende med Wiebe van der Vliet eller Adobe Premiere Pro CC: Grundlæggende med Janus Vinther (13.05.2019 – 17.05.2019)

  I uge 6 bliver du introduceret til et redigeringsprogram. Du skal ved tilmelding til forløbet oplyse, hvilken software du vil arbejde med. På alle tre kurser introduceres du til brugerflade, værktøjer og workflow, så du har et grundlæggende kendskab til redigeringsprogrammet og ubesværet kan kaste dig ud i dine egne små klippeprojekter. Alle undervisere er professionelle klippere.

  Læs mere om Final Cut Pro X: Grundlæggende her

  Læs mere om DaVinci Resolve 15: Grundlæggende her

  Læs mere om Adobe Premiere Pro C: Grundlæggende her

 • Uge 7: Klippeworkshop: Fiktion med Jørgen Kastrup (20.05.2019 – 24.05.2019)

  Med styr på dit redigeringsprogram er det tid til at sætte din nye viden i spil på en kreativ klippeworkshop. Workshoppen ledes af den erfarne filmklipper og manuskriptforfatter Jørgen Kastrup, som har skrevet og klippet en lang række tv-serier, dokumentar-, reklame- og spillefilm bl.a. de anmelderroste ’Det Forsømte Forår’ og ’Kun En Pige’. På kurset guider Jørgen dig igennem fiktionsklipningens teori og praksis, så du får udvidet dit kendskab og får nye muligheder for at fortælle igennem det håndværk, som filmklipningen er. Læs mere om kurset her

Output

Du har fået indsigt i den filmiske begrebsverden fra A-Z. Og du har fået værktøjer til at arbejde professionelt med fiktionsproduktion og skabe dine egne fortællinger med stærk visuel kraft.

Forudsætninger for deltagelse i Fiktion

Ingen. 

Målgruppe

Journalister, tilrettelæggere, forfattere, kommunikationsfolk og andre kreative, der arbejder med fiktion og visuel storytelling.

Mødetid
 • Man-tors: kl. 9.30 – 15.30
 • Fre: kl. 9.30 – 15.00
 • Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00
 Ret til ændringer i programmet forbeholdes