Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Dokumentarfilminstruktør (4 uger)

Citat

“I think every age has a medium that talks to it more eloquently than the others. In the 19th century it was symphonic music and the novel. For various technical and artistic reasons, film became that eloquent medium for the 20th century.”

Walter Murch

Dokumentar

Information

Varighed: 4 uger

Mødetid: 9.30 - 15.30


DKK: 35.000/43.750

Dokumentarfilminstruktør (4 uger)

12.11.2018 - 07.12.2018

Bliv dokumentarfilminstruktør på 4 uger!

Brænder du for dokumentar – og vil du lære håndværket og blive dus med alle de personlige processer, som skaber en god dokumentarfilm?

Så tilmeld dig vores 4-ugers intense bootcamp ‘Dokumentarfilminstruktør’ med de tre succesfulde dokumentarfilminstruktører Sami Saif, Marianne Hougen-Moraga og Toke Mathias Riskjær, som ruster dig til din karriere som professionel dokumentarist.

OBS: Alle kurser på forløbet kan også tages som enkeltkurser. Klik på det tilhørende link for at se mere om det enkelte kursus og pris.

PROGRAM FOR DOKUMENTARFILMINSTRUKTØR

 • Uge 1: Lav din egen dokumentar med Sami Saif og Marianne Hougen-Moraga (12.11.2018 – 16.11.2018)

  På ‘Lav din egen dokumentar’ får du indblik i alle hemmelighederne bag de personlige processer, som skaber en god dokumentarfilm – efter samme metode som benyttes på filmskolerne. Når du vælger en historie til din film, er valget taget på baggrund af dine personlige motiver for at komme tættere på det, som interesserer dig. Dit valg af historie fokuseres, dit billedsprog og personlige udtryk skærpes, og dine sociale kompetencer styrkes. Læs mere om kurset her

 • Uge 2: Klip den perfekte dokumentar med Sami Saif (19.11.2018 – 23.11.2018

  På ‘Klip den perfekte dokumentar’ får du indsigt i Hollywood-klipper Walther Murch metoder, som gør op med de gængse regler for tv-klipning og giver dig mulighed for at udvide dine teknikker med filmiske greb og filmiske metoder. Kurset skærper dit blik på dit materiale og giver dig nye muligheder for at løse problemer og fortælle din historie. Kursets opgaver tager udgangspunkt i dokumentarfilm med mange eksempler og byder på to øvelser, en klassisk biljagt og en dokumentarfilm. Den sidste dag viser du dit arbejde for dine medkursister til premiere med popcorn og cola. Læs mere om kurset her

 • Uge 3: Tommy: Fra idé til TV-Guld med Sami Saif (26.11.2018 – 28.11.2018) + Succesfuld enmandshær med Toke Mathias Riskjær (29.11.2018 – 30.11.2018)

  På kurset ‘Tommy: Fra idé til TV-Guld’ fortæller den succesrige filminstruktør Sami Saif om tilblivelsen af den prisbelønnede tv-dokumentar ’Tommy’ om popstjernen Tommy Seebach, som samlede hele Danmark foran tv-skærmen med seertal sjældent set for en dansk dokumentarfilm. Med sin bevægende historie om Tommy Seebach, ramte Sami os alle, så ikke et øje var tørt, men hvordan kommer man frem til en succes som ’Tommy’? Det lærer du på dette intensive kursus, hvor Sami gennemgår alle de teknikker, som han benyttede for at lave sin folkelige dokumentar. Kurset indeholder en række hands on-øvelser, hvor du selv prøver teknikkerne af og får feedback. Læs mere om kurset her

  I 2017 dokumenterede Toke Mathias Riskjær sine oplevelser, da han frivilligt levede 52 dage på gaden blandt Københavns hjemløse. Et tv-eksperiment som resulterede i den anmelderroste dokumentarserie ’52 dage som hjemløs’ (DR1) – og udløste en tv-pris til Toke! Foruden at være seriens tilrettelægger, fotograf, lyd- og lysmand var Toke også vært. På disse to dage får du mulighed for at høste alle Tokes erfaringer, når han deler ud af sine oplevelser og giver konkrete værktøjer til, hvordan du kan optimere din historiefortælling, når du arbejder alene med dit kamera. Læs mere om kurset her

 • Uge 4: Workshop: Få din film færdig med Marianne Hougen-Moraga (03.12.2018 – 05.12.2018) + Masterclass: Filmansøgning med Sami Saif (06.12.2018 – 07.12.2018)

  På ‘Workshop: Få din film færdig’ får du inspiration, overblik og de fornødne værktøjer til at klippe din film helt færdig. Sammen med Marianne ser du dine nøglescener igennem, får dramaturgisk struktur på dine optagelser og får nedskrevet en arbejdsplan, der klæder dig på til at gå i gang med at klippe dine optagelser hurtigst og bedst muligt for at skabe en dramaturgisk sammenhængende film. Læs mere om kurset her

  På ‘Masterclass: Filmansøgning’ bliver du lukket inde i et war-room med de nødvendige godbidder og drikke, som det kræver for at få omsat dit idéoplæg fra tanke til papir. Du lærer sprogligt at pitche din idé i et selvsikkert konkret sprog, der ikke efterlader tvivl om, hvad du vil med din film og hvilke filmiske virkemidler, du vil opnå det med. Læs mere om kurset her

Output

Når du forlader dette kursus, kender du til dokumentarfilms-produktion fra A-Z, og du er rustet til at formulere din film over for finansører, filmhold og medvirkende. Du har opnået fortrolighed med skabelsen af din film, og du får blod på tanden, håndværksmæssigt og personligt, til at kaste dig ud i at arbejde professionelt med dokumentarfilm.

Forudsætninger for deltagelse i Dokumentarfilminstruktør-forløbet

Dokumentarforløbet forudsætter, at du brænder for dokumentarfilm, har erfaring med at udtrykke dig skriftligt eller visuelt og har et ønske om at omsætte dine idéer til tv eller film. 

Målgruppe

Kommunikation, journalister, tilrettelæggere, forfattere. og andre kreative der arbejder med historiefortælling om virkelige mennesker som oplever virkelige ting.

Mødetid
 • Man-tors: kl. 9.30 – 15.30
 • Fre: kl. 9.30 – 15.00
 • Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00
 Ret til ændringer af programmet forbeholdes.