Blomstervænget 52

2800 Kongens Lyngby

35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Dokumentar (7 uger)

Citat

“You shouldn’t dream your film, you should make it!”

Steven Spielberg

Dokumentar

Information

Varighed: 7 uger

Mødetid: 9.30 - 15.30


DKK: 50.000/62.500

Dokumentar (7 uger)

28.01.2019 - 15.03.2019
Brænder du for dokumentar – og vil du lære håndværket og blive dus med alle de personlige processer, som skaber en god dokumentarfilm?

Så tilmeld dig vores 7-ugers ‘Dokumentar’-forløb, som ruster dig til din karriere som professionel dokumentarist.

På forløbet kommer du rundt i alle hjørner af dokumentarproduktionen fra teknik til indhold, tilrettelæggelse, produktion og postproduktion. 

OBS: Alle kurser på forløbet kan også tages som enkeltkurser. Klik på det tilhørende link for at se mere om det enkelte kursus og pris.

Program for Dokumentar 

 • Uge 1: Dramaturgi: Den dramatiske fortælling med Jørgen Kastrup (28.01.2019 – 01.02.2019)

  Dokumentarforløbet indledes med et dramaturgikursus med den erfarne manuskriptforfatter, filmklipper og instruktør Jørgen Kastrup, som bl.a. har været forfatter/ medforfatter på en lang række filmsuccesser bl.a. Det Forsømte Forår, Kun En Pige og den prisvindende biografsællert, Hvidstengruppen. Du får indgående kendskab til de klassiske dramaturgiske greb og metoder, som gør dig i stand til at analysere eller skrive dine egne og andres historier. Og du høster Jørgens tips og tricks til at analysere og skabe en medrivende og sammenhængende fortælling. Der indgår også praktiske øvelser bl.a. konstruktion af en fortælling. Læs mere om kurset her

 • Uge 2: Videokamerakursus: Grundlæggende med Casper Joel eller Film på dit DSLR- eller DSLMkamera med Ketil Teisen (04.02.2018 – 08.02.2018) 

  I uge 2 er der fokus på kamerateknik. Du vælger selv, hvilket kursus, du vil følge: ‘Videokamerakursus: Grundlæggende’ eller ‘Film på dit DSLR- eller DSLMkamera’. Begge kurser ledes af erfarne og professionelle fagfolk, som giver dig en grundig gennemgang af kameraets enkelte knapper og menupunkter under forskellige optageforhold. Gennem praktiske optageøvelser får du afprøvet teorien i praksis og får opbygget det fundament, som gør dig i stand til at optage sikkert. 

  Læs mere om ‘Videokamerakursus: Grundlæggende’ her og ‘Film på dit DSLR- eller DSLMkamera’ her

 • Uge 3: Kreativ lyssætning med Mogens Otte (11.02.2019 – 12.02.2019) og Lyd: Essentielt for din produktion (13.02.2019 – 15.02.2019)

  Uge 3 byder på to tekniske kurser med fokus på lys og lyd.

  De første to dage lærer du at sætte lys med få midler, når Mogens Otte, med mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf, gennemgår teori om både indendørs og udendørs lys og illustrerer teorien i praksis med forskellige lysopsætninger. Du afprøver løsninger på forskellige optagesituationer – og du får tips og tricks og konkrete værktøjer til at løse eventuelle udfordringer på dine egne produktioner. Læs mere om kurset her

  Ugens sidste tre dage er dedikeret til lyd i både produktionen og postproduktionen. Kurset ledes af sounddesigner og lydtekniker Jesper Siberg, som har over 25 års erfaring med lyd og derfor kender alle de udfordringer, du møder i arbejdet med lydsiden på dit projekt. Du lærer at lytte og gennem en række realistiske optagesituationer at optage på den til enhver tid smarteste måde. Du lærer også, hvordan du får lyden til at lykkes i postproduktionen, hvis dine optagelser, trods dit gode arbejde, ikke er helt perfekte. Læs mere om kurset her

 • Uge 4: Dig og dine medvirkende med Marianne Hougen-Moraga (18.02.2019 – 22.02.2019) 

  De medvirkende er dem, som får publikum til at græde og grine. De er alfa omega for, at en film er værd at se. Derfor skal de fungere! På dette kursus kommer du igennem hele det store arbejde, som ligger bag velfungerende og gode medvirkende. Kurset ledes af den erfarne filminstruktør Marianne Hougen-Moraga, der har arbejdet med dokumentarfilm i mere end 15 år med filmvisninger på internationale festivaler og en Robert-nominering.  Læs mere om kurset her

 • Uge 5: Instruktion: Dokumentar med Sami Saif (25.02.2019 – 01.03.2019)

  Den succesrige og prisvindende dokumentarfilminstruktør Sami Saif introducerer dig til den moderne dokumentarfilm, der er et skarpt skåret drama, som for publikum opleves med lige så stort dramatisk engagement som en fiktionsfilm, hvor alt er planlagt forud. Sami, som bl.a. har instrueret ’Tommy’ om popstjernen Tommy Seebach (vinder af årets TV-dokumentar i 2011) og ’The Allins’ (2017), udtaget til hovedkonkurrencen ved den engelske Doc’n Roll Festival, fører dig igennem de personlige egenskaber, som enhver ambitiøs dokumentarinstruktør skal have for at kunne hæve sig over den dokumentariske strøm af virkelighedsportrætter, som vælter ud af tv og internettet. Læs mere om kurset her

 • Uge 6: Final Cut Pro X: Grundlæggende med Egon Christensen, DaVinci Resolve 15: Grundlæggende med Wiebe van der Vliet eller Adobe Premiere Pro CC: Grundlæggende med Janus Vinther (04.03.2019 – 08.03.2019)

  I uge 6 bliver du introduceret til et redigeringsprogram. Du skal ved tilmelding til forløbet oplyse, hvilken software du vil arbejde med. På alle tre kurser introduceres du til brugerflade, værktøjer og workflow, så du har et grundlæggende kendskab til redigeringsprogrammet og ubesværet kan kaste dig ud i dine egne små klippeprojekter. Alle undervisere er professionelle klippere.

  Læs mere om Final Cut Pro X: Grundlæggende her

  Læs mere om DaVinci Resolve 15: Grundlæggende her

  Læs mere om Adobe Premiere Pro C: Grundlæggende her

 • Uge 7: Klippeworkshop: Dokumentar med Sami Saif (11.03.2019 – 15.03.2019)

  Med styr på dit redigeringsprogram skal du sætte din nye viden i spil på en kreativ klippeworkshopp. Med sin uhøjtidelige og energiske form introducerer Sami Saif dig til Hollywood-klipper Walther Murchs metoder, som gør op med de gængse regler for tv-klipning og giver klipperen mulighed for at udvide sine teknikker med filmiske greb og filmiske metoder. Du bliver dus med Hollywood-klipningens sprog og hemmeligheder og lærer, hvordan du klipper, så følelserne kommer helt frem i forreste række. Læs mere om kurset her

Output

Når du forlader dette kursus, har du fået indsigt i dokumentarfilms-produktion fra A-Z, og du har fået værktøjer til at kaste dig ud i at arbejde professionelt med dokumentarfilm.

Forudsætninger for deltagelse i Dokumentar

Dokumentarforløbet forudsætter, at du brænder for dokumentarfilm, har erfaring med at udtrykke dig skriftligt eller visuelt og har et ønske om at omsætte dine idéer til tv eller film. 

Målgruppe

Journalister, tilrettelæggere, forfattere, kommunikationsfolk og andre kreative, der arbejder med historiefortælling om virkelige mennesker, som oplever virkelige ting.

Mødetid
 • Man-tors: kl. 9.30 – 15.30
 • Fre: kl. 9.30 – 15.00
 • Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00
 Ret til ændringer i programmet forbeholdes