Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Kamera workshop

Citat

“People say I pay too much attention to the look of a movie but for God’s sake, I’m not producing a Radio 4 Play for Today, I’m making a movie that people are going to look at.”

Ridley Scott

Kameraworkshop

Information

Varighed: 5 dage

Mødetid: 9:30 - 15:30


kr. 8.900,-

Kamera workshop

06.11.2017 - 10.11.2017

Kamera workshop henvender sig til den let øvede dokumentarist eller tilrettelægger, som søger faglig sparring i at udvælge, optage og levere billeder i en højere æstetisk kvalitet. Målet med kurset er, at du på den ene side bliver helt fortrolig med funktionerne i dit kamera, og på den anden skærper blikket for gode indstillinger.

Du bliver ført gennem en serie optagelser og afprøver forskellige dækningsstrategier, som egner sig til forskellige optagesituationer. Du kommer f.eks. til at lære, hvordan du bedst optager:

  • Begivenheder du ikke kan styre i nyhedsreportager
  • Dokumentationer af arbejde
  • Dokumentariske sekvenser
  • Kulturindslag
  • Klassiske og kontrollerede interviewsituationer, hvor du kan lege med det visuelle

Vi udvælger visuelt udfordrende motiver og lader os inspirere af andres eksempler. Vi udvikler vores egne indstillinger og afprøver, hvordan de fungerer i billedmontager, når der skal klippes.

KURSUSFORM

Undervisningen vægter praktiske øvelser med supervision og gennemsyn – og disse gentages gerne, da godt kameraarbejde er et spørgsmål om at styrke ’dagsformen’. Derfor stopper vi ikke før, du har den grundlæggende rutine på plads – og optagelserne demonstrerer din evne til at skabe gode og personlige billeder ved hjælp af perspektiv, bevægelse, forhåndenværende lys og enkle lyskilder. Først da er du i stand til at lave optagelser med nerve.

Vi benytter teori med cases og eksempler i den udstrækning, det kan inspirere og omsættes direkte til praksis.

Du er velkommen til at medbringe dit eget kamera.

Hvis du er interesseret i dette Kamera workshop kursus, vil du også kunne have glæde af kurserne Praktisk Lydoptagelse og Lyskursus

Der vil være fri forplejning i det danske filmstudies kantine.

*Dette kursus kan for medlemmer af Dansk Journalistforbund evt. søges med PU-støtte igennem Mediernes Efteruddannelse. Tilmelding med PU-støtte kan ske over dette link.