Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

iPhonography

Citat

Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt i 1999.

Redigeret billede af glade drenge på eng.

Hanne Elmer

Master i Journalistik

Projektleder og smartphone videojournalist

Vis underviserprofil

Information

Varighed: 3 dage

Mødetid: 9.30-15.30


kr. 6.600

iPhonography

17.10.2017 - 19.10.2017

Mobiltelefoner sprænger hele tiden rammerne for, hvad små devices kan.
I dag har alle en videofunktion ved fingerspidserne, men kun få udnytter alle de smarte funktioner eller kender de mange indfaldsvinkler til at filme, som kan løfte deres film til noget særligt. Den udfordring tager iPhonography kurset op.

Her handler det om at optage små kreative film – med øje for æstetik. Det handler om at klippe dem på telefonen og det handler om at uploade dem fx. til et socialt medie eller intranet.

Produktion med din iPhone kan være hurtig og billig til fx internt brug eller de sociale medier. Hvis dine film skal skille sig ud, er det værd at få de rigtige funktionelle tips og tricks, for slet ikke at tale om indhold og virkemidler.

Hvordan er overensstemmelsen mellem det filmiske udtryk og din kommunikation. Det drøfter vi og ser eksempler på. Men især leger vi funktionerne ind ved selv at producere. Vi taler idéer, måder at optage på og vi lærer også at klippe på mobilen i iMovie. Undervisningen foregår gennem demonstrationer, opgaver og en masse hands-on. Derfor forlader du kurset med en helt ny erfaring om, hvor let det også kan være, at optage gode film.

PROGRAM:

  • Komponér dit motiv
  • Lysets udtryk
  • Foto-apps, special-filtre mv.
  • Portræt, reportage, reklame. Hvilken vinkel lægger vi på det?
  • Optag lyden rigtigt!
  • Interview optagelse. Hvordan?
  • Redigering

OBS:
Af praktiske årsager omfatter kurset ikke Android eller Windows-platformen.

OBS:
Dette kursus forudsætter, at deltageren medbringer en IPhone som minimum skal være en 5 og der skal være minimum 3GB tilgængelig lagringsplads.

Hvis du er interesseret i dette kursus, men vil gå dybere i selve klipningen anbefaler vi at du også lærer Final Cut Pro X : Grundlæggende som er iMovies “storebror”.

Der vil være fri forplejning i det danske filmstudies kantine.

*Dette kursus kan for medlemmer af Dansk Journalistforbund evt. søges med PU-støtte igennem Mediernes Efteruddannelse. Tilmelding med PU-støtte kan ske over dette link.