Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Fra foto til webfilm

Citat

“The enemy of art is the absence of limitations.”

Orson Welles

Fra foto til webfilm

Ketil Teisen

Filmfotograf

Tilrettelægger

Vis underviserprofil

Information

Varighed: 5 dage

Mødetid: 9:30 - 15:30


kr. 8.500,-

Fra foto til webfilm

30.10.2017 - 03.11.2017

Hvis du har et DSLR kamera, har du samtidig et redskab til at optage video i HD. Stillfotografens forståelse for ISO, blænde og lukketid – i kombination med dybdeskarphed og lys – er et fortrin for at kunne producere videofilm. Mange fotografer har derfor allerede udvidet deres produktsortiment til at producere video med DSLR kamera.

Men det at filme en historie over tid åbner et helt nyt, fascinerende og udfordrende felt, som også er radikalt forskelligt fra fotografiets. Her er Fra stills til video en nøgle til at åbne de levende billeders verden. Ved både at arbejde med videoteknik, preproduktion, optagelse af scener og klipning af en kort film, bevæger vi os gennem fotografens relevante dele af videoproduktion.

KAMERATEKNIKKEN

Det digitale kamera har sine helt egne tekniske udfordringer. Én er at filme helt uden autoknap og stadig kunne focusere, en anden er at optage lyden separat.

Disse arbejdsgange og andre Pro’s og Con’s ved kameraet gennemgår vi, og giver smarte løsninger på. På kurset lærer du at bruge objektiver med og uden billedstabilisator og du lærer at skelne mellem hvornår du skal foretrække det ene frem for det andet. Vi ser på, hvordan dit udstyr sættes op, så det passer dig og dit formål bedst og hvilket ekstra gear, som kan lette dit arbejde.

FORBEREDELSEN OG OPTAGELSERNE

Det største skridt at tage for still-fotografen er ikke teknisk, men at optage i tidens dimension: At fortælle en fremadskridende historie gennem en udvalgt serie af indstillinger. Derfor ser vi på hvordan et storyboard kan understøtte visualiseringen, Forarbejde giver en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at operere med dækningsstrategier: Optagelse af nærbilleder, halvtotaler og totaler fra flere vinkler. Etableringsskud og cutaways og alt det, som efterfølgende gør det lettere at klippe. Derudover vil vi selvfølgelig gennemgå de vigtigste temaer inden for video og filmproduktion.

KLIPNINGEN

På kurset vil få introduktion til et klipning. Her lærer du lidt om formater fra importopsætninger til eksportcodec for den endelige film.

Der vil være fri forplejning i det danske filmstudies kantine.

*Dette kursus kan for medlemmer af Dansk Journalistforbund evt. søges med PU-støtte igennem Mediernes Efteruddannelse. Tilmelding med PU-støtte kan ske over dette link.