Blomstervænget 52

2800 Kongens Lyngby

35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Effektive online videoer: Filmiske værktøjer til faglig formidling

Citat

“Photography is Truth. The Cinema is Truth Twenty-four Times Per Second”

Jean-Luc Godard

Formidling

Information

Varighed: 5 dage

Mødetid: 9.30 - 15.30


DKK: 12.000 ex./15.000 inkl.

Effektive online videoer: Filmiske værktøjer til faglig formidling

06.05.2019 - 10.05.2019
Er du vidensformidler af komplekst stof, og har du brug for at formidle dit budskab på en kort og engagerende måde? Så er en 2-5 minutter online video din løsning!

På kurset gennemgår fotograf og producer Anders Graver den relevante teori og praksis, så du har alle de rigtige redskaber, der fremmer dit formål – dramatisk, journalistisk og visuelt.

Med relevant teori om det korte formats dramaturgi, fortælleform, billedsekvenser og genre lærer du at dreje dit faglige stof, så det skaber interesse og indlevelse.

Du bliver præsenteret for mange forskellige kampagne- og formidlingsfilm fra bl.a. uddannelsesinstitutioner, museer, teatre og events – og flere af dem har Anders’ selv produceret, så du får alle hans guldkorn i forhold til hans overvejelser og produktionsforhold.

Kursets praktiske del giver dig hands on-erfaring med produktion af en lille casefilm fra idé til færdig film. Du kommer til at arbejde med din films præmis og opbygning, så den skaber interesse, indlevelse og autenticitet.

Du kan anvende din egen idé til et formidlingsprojekt eller en af kursets cases, som varierer fra kursus til kursus, men tidligere har været bl.a. Københavns Universitet om klimaændringer.

OBS: Kurset kan også tages som del af vores kursusforløb: Online video producer

Program for Effektive online videoer: Filmiske værktøjer til faglig formidling

  • Genrekendskab og fortællemetoder
  • Afklaring af indhold: Målgrupper, platform og filmens rammer
  • Dramaturgisk opbygning: Præmis, plotpunkter og forløb
  • Interviewteknikker: Hvordan bliver dit stof godt fortalt?
  • Filmiske virkemidler: Dækbilleder, reportage og æstetik
  • Hands-on på din egen produktion (case)
Output

Du kan lave skarpe formidlingsvideoer med en stærk autenticitet. Du har værktøjer til at se ind i kernen af dit stofområde og filmisk fornemmelse for, hvordan du omsætter dit overblik, så du kan kommunikere kompliceret stof på en let og elegant måde med autenticitet og dynamik

Forudsætninger for deltagelse i Effektive online videoer: Filmiske værktøjer til faglig formidling

Du har grundlæggende kompetencer i kommunikation og ønsker at lære de filmiske værktøjer til at formidle og ’oversætte’ budskaber til levende historier og billeder.

Kendskab til kameraarbejde og redigering i Final Cut eller premiere Pro er en fordel – især hvis du vil arbejde med din casefilm som en 1-mandshær.

Kurset stiller videokameraer og relevant teknisk udstyr til rådighed. Hvis du vil optage på mobiltelefon, skal du medbringe din egen.

Målgruppe

Du har erfaring med kommunikation i et bredt perspektiv. Du er vant til at skrive som journalist eller kommunikationsmedarbejder, eller du er freelancer, der mangler teori, analyse- værktøjer og inputs til at skærpe dine online videoer.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: Man-tors: kl. 9.30 – 15.30. Fre: kl. 9.30 – 15.00.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Støttemuligheder

Som medlem af Film- og tv-arbejderforeningen, FAF, kan du søge støtte via hovedmail: faf@filmtv.dk.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes