Blomstervænget 52

2800 Kongens Lyngby

35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Corporate Video: Formsprog, forventninger og faldgruber

Citat

“Photography is Truth. The Cinema is Truth Twenty-four Times Per Second”

Jean-Luc Godard

corporate video

Information

Varighed: 5 dage

Mødetid: 9.30 - 15.30


DKK: 12.000 ex./15.000 inkl.

Corporate Video: Formsprog, forventninger og faldgruber

07.01.2019 - 11.01.2019
Hvordan oversætter du som kreativ i corporate-verdenen din viden og erfaring til videoproduktion for virksomhedskunder og laver den film, din kunde drømmer om?

Det lærer du på dette 5-dages-kursus, som giver dig hands-on erfaring med udvikling af corporate filmløsninger, hvor der er helt andre spilleregler end når du fx arbejder i tv-branchen. Kurset tager udgangspunkt i dine nuværende kompetencer og videreudvikler dem, så du kan omsætte din nye viden og højne kvaliteten af din professionelle videoproduktion, når du er tilbage på jobbet.

Når du producerer film til corporate kunder, laver du film til helt andre målgrupper og visningssituationer, til kunder, som taler et andet sprog og har helt andre forventninger, end du er vant til. Formsproget og processerne er derfor anderledes, ligesom opfattelsen af, hvad ’en god film’ er. Og der er nye og ukendte faldgruber.

Underviserne er Søren Chr. Andersen og Søren Génsbøl, der har udviklet, skrevet, instrueret, produceret og ikke mindst klippet film til især medicinal-branchen sideløbende med opgaver inden for tv-markedsføring og programproduktion. Søren Chr. Andersen har en baggrund som kreativ og strateg hos DR Markedsføring, TV 2 Zulu og TV 2 og driver i dag sit eget kreative bureau, som leverer film til bla. Netto, Novo Nordisk, Discovery Networks Danmark og DR. Søren Génsbøl har efter en årrække i markedsføringsafdelingerne hos DR og TV 2 arbejdet som producer, klipper og grader for bl.a. Novo Nordisk og i sit eget selskab med speciale i patientfilm.

Undervisningsformen veksler mellem teoretiske oplæg, praktiske øvelser og gruppearbejde. Underviserne præsenterer en case i form af en realistisk opgave, som skal løses i mindre grupper med diskussion i plenum. Den sidste dag er en pitch-dag, hvor alle grupper fremlægger deres bud på en løsning af casen.

Program for Corporate Video: Formsprog, forventninger og faldgruber
  • Hvordan skaber man det rigtige afsæt for kommunikationsopgaven?
  • Udarbejdelse af brief eller forståelse af kundens brief – hvad ønsker kunden reelt?
  • Afdækning af interessenter og kundehierarkier
  • Hvilken proces og hvilke pit-stops bør man planlægge med?
  • Kunsten at skabe god formidling og samtidig være i overensstemmelse med kundens ønsker
  • Genrer, løsningstyper, formsprog og virkemidler
  • Vilkår for idéudvikling inden for feltet
  • Hvordan opnår du forståelse for kundens brand, og hvordan får du din video til at spille i samme toneart, som kundens øvrige branding indsats?
  • Tilrettelæggelse, instruktion og produktionsforhold: Hvordan skaber du en virkningsfuld film i en verden, hvor ingen har erfaring med at stå foran et kamera, og hvor der sjældent er tid eller budget til store set-ups?
Output

Efter kurset har du fået et overblik over de særlige vilkår for produktion af corporate video. Du har fået bevidstgjort dit formsprog, du har udviklet en løsning til en konkret kommunikationsopgave, og du har arbejdet hands-on med at skabe målrettet kommunikation i en kommerciel virkelighed.        

Faglige forudsætninger for deltagelse i Corporate Video: Formsprog, forventninger og faldgruber

Du bør have nogen erfaring i at tilrettelægge, klippe eller producere, men behøver ikke være ekspert.

Målgruppe

Kurset henvender sig til øvede eller avancerede producere, tilrettelæggere, journalister, klippere, VJs m.fl., som vil byde ind på corporate opgaver.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: Man-tors: kl. 9.30 – 15.30. Fre: kl. 9.30 – 15.00.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Støttemuligheder

Som medlem af Film- og tv-arbejderforeningen FAF kan du søge støtte til dette kursus. Skriv til: faf@filmtv.dk

Ret til ændringer af programmet forbeholdes