Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Alt om filer og formater

Citat

Kunst er det man ikke kan. Hvis man kunne var det jo ingen kunst

Storm P.

Schack Lindemann

Technology Guru

Technology Guru, tonemester og postkoordinator

Vis underviserprofil

Information

Varighed: 2 dage

Mødetid: 9:30 - 15:30


kr. 4.600,-

Alt om filer og formater

16.11.2017 - 17.11.2017

Lær at sikre den gode billedekvalitet

I dag er den tekniske billedekvalitet på selv de mindste camcorders imponerende. Alligevel kan der gå vigtige billedinformationer tabt i processen fra optagelse til klipning til færdigt format, hvis man ikke er velbevandret i, hvordan filer og formater skal behandles.

Hvordan bevarer man den gode billedekvalitet, når man fx vil lægge sin film på nettet? Det og meget mere får du svar på på dette kursus, hvor tonemester og teknikguru Schack Lindemann introducerer dig til alt, du skal vide om filer og formater.

For at trække den optimale information ud af optagelserne er det alfa og omega at forstå opsætningerne i redigeringsprogrammernes menuer. Alle klippere deler erfaringen om, at de valg, de træffer ved import i deres program betyder alt for smidigheden i den efterfølgende klipning, og når klipningen skal eksporteres, er der igen nye valg, som ikke er mindre afgørende for billedets eksponering. 

Smartphones, tablets og ipads har hver deres specifikke krav. YouTube og Vimeo deres. Hvad med formatet, når din film skal integreres i en PowerPoint- eller Keynote-præsentation? Og hvad er de optimale tekniske krav til film, som skal vises på det store lærred eller afleveres til tv?

Med dette kursus bliver du i stand til at træffe de rigtige valg ved import og eksport, så du får det fulde udbytte af dit materiale og kan honorere til forskellige distributionsmediers særlige krav. 

Kursusindhold:

  • Teori om hvad kompression grundlæggende er
  • Ind- og udpakning af containere
  • At slippe helskindet fra at håndtere den jungle af filer, der spreder sig på markedet med eksponentiel hast
  • Valg af transkodning
  • Codecs
  • Signaler
  • Aspekter
  • Filtyper
  • Bit-dybde
  • Kompatibilitet

På kurset bliver der transkodet og konverteret i praksis ved brug af Adobe Media Encoder. 

Filerne vil være alt fra H264 til XDCAM, hvor du bliver i stand til at lokalisere, hvilke formater, der hører til hvor i produktionskæden – også webformater – både nuværende og de, der er lige om hjørnet. 

Kurset går særligt i dybden med de codecs, som hyppigst bliver brugt. 

Mødetid: Alle kursusdage kl. 9.30 – 15.30.

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.

*Dette kursus kan for medlemmer af Dansk Journalistforbund evt. søges med PU-støtte igennem Mediernes Efteruddannelse. Tilmelding med PU-støtte kan ske over dette link.