Blomstervænget 52

2800 Kgs. Lyngby

+45 35 34 68 00

info@filmkurser.dk

Alt om filer og formater

Citat

“Alfred Hitchcock once told me, when I was analyzing a lot of things about his pictures, ‘Clint, you must remember, it’s only a movie”

Clint Eastwood

Filer og formater

Schack Lindemann

Technology Guru

Technology Guru, tonemester og postkoordinator

Vis underviserprofil

Information

Varighed: 2 dage

Mødetid: 9.30 - 15.30


4.900 kr.

Alt om filer og formater

15.03.2018 - 16.03.2018
Lær at sikre den gode billedekvalitet!

I dag er den tekniske billedekvalitet på selv de mindste camcorders imponerende. Alligevel kan der gå vigtige billedinformationer tabt i processen fra optagelse til klipning til færdigt format, hvis man ikke er velbevandret i, hvordan filer og formater skal behandles.

For at trække den optimale information ud af optagelserne er det alfa og omega at forstå opsætningerne i redigeringsprogrammernes menuer. Alle klippere deler erfaringen om, at de valg, de træffer ved import i deres program betyder alt for smidigheden i den efterfølgende klipning, og når klipningen skal eksporteres, er der igen nye valg, som ikke er mindre afgørende for billedets eksponering. 

Med dette kursus bliver du i stand til at træffe de rigtige valg ved import og eksport, så du får det fulde udbytte af dit materiale og kan honorere til forskellige distributionsmediers særlige krav. 

Program for Alt om filer og formater
  • Teori om hvad kompression grundlæggende er
  • Ind- og udpakning af containere
  • At slippe helskindet fra at håndtere den jungle af filer, der spreder sig på markedet med eksponentiel hast
  • Valg af transkodning
  • Codecs
  • Signaler
  • Aspekter
  • Filtyper
  • Bit-dybde
  • Kompatibilitet
Output

Du har overblik over de grundlæggende begreber i digital filmproduktion og kan navigere i opsætning og indstilling af dit eget udstyr for at opnå maksimal billedkvalitet i dit endelige produkt. For fotografer og klippere vil kurset desuden give større sikkerhed i mødet med nyt udstyr og nye programmer.

Forudsætninger for deltagelse i Alt om filer og formater

Det er en fordel at have arbejdet med eget materiale gennem produktionens faser, men ikke en forudsætning. Det er en fordel at medbringe dit eget optageudstyr og evt. allerede optagede materiale.

Målgruppe

Klippere, klippeassistenter, fotografer, journalister, fotojournalister m.fl. som ønsker at forstå og overskue den stadigt stigende mængde filer og formater.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.

Mødetid

Man-fre: kl. 9.30 – 15.30.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Støttemuligheder

Som medlem af Film- Og Tv-Arbejderforeningen, FAF, kan du søge støtte via hovedmail: faf@filmtv.dk.
Medlemmer af Dansk Journalistforbund og ansatte i virksomheder, der betaler til Pressens Uddannelsesfond kan søge PU-støtte igennem Mediernes Efteruddannelse. Tilmelding med PU-støtte kan ske over dette link.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.